Почина милиардерът Пол Алън, съосновател на Microsoft

Отиде си след боледуване от рак на 65 години
16 окт 2018 07:48, Александър Попов
38
Почина милиардерът Пол Алън, съосновател на Microsoft
Бил Гейтс и Пол Алън. Снимка: Reuters

Милиардерът Пол Алън, съосновал Microsoft заедно с Бил Гейтс през 1975 г., почина на 65 години след боледуване от рак, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, като цитираха семейството и компанията му.

"С голяма тъга съобщаваме за смъртта на нашия основател Пол Алън, съосновател на Майкрософт", се казва в съобщението на неговата компания "Вулкан".

Алън напуска Майкрософт през 1983 г. и основава това инвестиционно дружество с централа в Сиатъл. Състоянието му е оценявано на 20 милиарда долара според сп. "Форбс".

Бил Гейтс заяви в декларация, че е скърби за един от най-старите и най-скъпите си приятели и че "персоналният компютър нямаше да съществува без него", отбелязва АП.

"Сърцето ми е разбито поради смъртта на един от моите най-стари и най-скъпи приятели, Пол Алън. Той обичаше живота и хората около него. Заслужаваше повече време, но приносът му в света на технологиите и филантропията ще продължи да живее още много години. Ще ми липсва много", заяви Гейтс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НезнайнкоТи си ненормален :)
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Да, децата и роднините му ... Левак нещастен ... Ти какво ще оставиш на децата си? Една гаца със зеле и купчина дългове... Демек нищо.
32
3
 
0
 
! Отговори
Черна котка бял кота преди 5 години
Ааууъъх ще прдна!..
31
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бат Бойко, скоро ще го бие по богатство.
30
0
 
21
 
! Отговори
Пецката преди 5 години
Остава в историята. Поклон!
29
1
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
До Я виж ти?!Индивид, който пише "причинител" с Е и очевидно няма и бегла представа дори от основите на биохимията, е по-добре да поработи върху себе си, вместо да дава псевдомедицински съвети, че някой може и да му се върже.
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Требва лида ревна ?
27
0
 
25
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Чакам да се изкажат тези, които твърдят, че ракът се лекува, ама крият как. Ще да е яка конспирация, щом и милиардер не може да се вреди.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я виж ти?!Нищо не е променил. Все така работи, все така стрес. Не е сменил диетата. Просто с търпение и бета лъчи, плюс хормонални инжекции, унищожиха карцинома чрез прекъсване на кръвоснабдяването му.Знаех си, че е добра идея да посетя отново коментарите, и че поне един ще има дето да се изкаже. Киселинност. Ти луд ли си? Алкални храни. Все едно БГ-Мама чета.Киселинността в огранизма се нарича аксидоза. Това като се случи, имаш часове преди спешното. Органите поддържат неутрално ПХ.
25
12
 
2
 
! Отговори
Я виж ти?! преди 5 години
До НО 13: баща ти не се е излекувал, а просто си е променил начина на живот. Няма излекуване от болест а само се премахват временно симптомите с алопатичната медецина. Късмета на баща ти е че е променил някакъв основен фактор в ежедневието си (дали мръсен град, въздух, нерви и т.н.) но го е направил и затова не се появяват отново .. Чукайте на дърво и да продължава да живее разумно, спокойно и с повечко Алкални храни!! Киселинноста в организма обикновенно е приченител на раковите клетки..
24
6
 
2
 
! Отговори
Незнайнко преди 5 години
До Ангел: Глупости приказваш мило дете! Всички болести се лекуват, но не всички хора.Ако човека е решил че ще напусне настоящето, нищо не може да го вдигне на крака..!Поразрови малко и ще видиш, че във всички държави има излекувани от всички стадии на рак, но не се публикуват...дори се "наказват" лечителите.Сполай ти
23
0
 
2
 
! Отговори
Toni преди 5 години
До ЛинаЗащо не се намери издателство да издаде автобиографията му?Бих я прочел с удоволствие.
22
0
 
18
 
! Отговори
Лина преди 5 години
Една от най-интересните личности на нашето време.Не като псевдозвездите от таблоидите,а човек с уникален житейски път и удивителен стил на живот.Болестта му даде отсрочка,за да види своите Seahawks на върха преди няколко години.Жалко,че не успя да реализира най-голямата си мечта - титла за Блейзърс!
21
1
 
36
 
! Отговори
Specter преди 5 години
Повечето кибици тук не проумяват, че без личности като Пол Алън още щяха да търкат клечките за да запалят огън! Много е жалко да четеш коментари на безграбначни същества! Бог да прости човека!
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнгелНяма значение колко здравословен начин на живот живееш, организма ти произвежда близо 10 000 ракови клетки всяка минута и ако дори за миг имунната ти система откаже си пътник общо взето.
19
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че не може да отнесе парите на оня свят,се говори само за крадците,които намират щастие само в парите.Но за този изобретател парите са следствие от неговата дейност,а не цел.Той оставя на света нещо,което не се купува с пари,а с много ум.Лека му пръст!
18
1
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Има болести на които Милиардите не помагат.Има и хора които водят Нездравословен живот въпреки ,че имат Милиарди. Но нека не се лъжем!В 90% от случаите здравето се купува с пари!
17
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според вашата болна логика значи щом не може си вземем парите на онзи свят да живеем в мизерия и да не се стремим към нещо повече така ли? То за това сте на дъното по всичко в Европа.
16
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балканския селянин пак брои чужди пари :) алчен бил, не знам си къв бил... абе смешници загубени
15
2
 
25
 
! Отговори
GURU преди 5 години
Един от хората, за които ще пише в учебниците по история като изобретатели и строители на новото време.