US хеликоптер падна на самолетоносач, има ранени

Те са в стабилно състояние, без опасност за живота
Обновена: 19 окт 2018 11:39 | 19 окт 2018 10:23, Елка Василева
39
US хеликоптер падна на самолетоносач, има ранени
Снимка: архив, Reuters

Хеликоптер на американските ВВС МН-60 е паднал на палубата на самолетоносача "Роналд Рейгън", който се намира във Филипинско море. Има пострадали. Това съобщи командването на базирания в Тихия океан Седми американски флот.

Инцидентът е станал тази сутрин веднага след излитане. Не се посочват данни за точния брой пострадали. Командването обаче съобщава, че всички са в стабилно състояние, без опасност за живота. Част от тях вероятно ще бъдат евакуирани на брега за оказване на помощ.

За момента не е известно каква е била причината за инцидента. Падането на хеликоптера не е повлияло на функционирането на самолетоносача, не се изисква спешен ремонт.

Ударната група на американските ВМС начело с атомния самолетоносач "Роналд Рейгън" е базирана в Япония в базата Йокосука в Токийския залив, пише ТАСС.

В момента тя се намира във Филипинско море за провеждане на рутинни операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самолетоносачите са отживелица и ще са ключът към загубата на САЩ в идната война.Модерните ракетни системи не прощават.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Каскет с ватенкаКалпак с елече, научи руски, все пак това е език, много близък о нашия, братски славянски! Бедна ти е фантазията колко руски думи има в нашия език! Даже Фердинанд при обявяването на Независимостта употребява "узи", в смисъл - връзки.Има много сайтове с информация за Aviation's accidents and incidents. Само тази година Щатите са загубили няколко хеликоптера и самолета- 3 "Апачи", дватранспортни хеликоптера и още, още.
32
1
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 5 години
Глупи, харесва ми идеята ти някой US кериър да потъне с все 4000 маринъра и 80 самолета. А самолетносният крайцер "Кузнецов" служи главно, за да има как да тренират руските пилоти от палубната авиация. Както виждаш, Русия не бърза да строи самолетоносачи, въпреки, че има два завършени проекта - на големия "Шторм" и един по-малък.Русите за тези пари могат да построят 5-6 суперподводници, примерно от клас "Хаски". За кериърите са се подготвили добре - за много по-малко пари ги ликвидират с ракети
31
5
 
1
 
! Отговори
Каскет с ватенка преди 5 години
Товарищи, нашите вертальоти и самальоти падат постоянно, свалят ги турци, а понякога и съюзниците ни сирийские, но тагда винават Израел. Поетому трябва да се наблегне на етому, что американские тоже упадают... Е, не как нашие, ама все пак падают.
30
0
 
4
 
! Отговори
Щели да се очистят преди 5 години
Егатиму и некадърниците!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДИ 10 ДНИ СЕ РАЗБИ ЕДИН Ф35 В ЮЖНА КАРОЛИНА.ПАДНА И ИЗГОРЯ МНОГО ЕФЕКТНО.
28
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Тия са богати, не ги мислете. Какво ли чудо и рев ще е, ако ние купим нови самолети и вземе, че падне някой от тях?
27
1
 
12
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
Създават се нови екосистеми в моретата около Филипините. Преди това се шльопна палубен изтребител на САЩ. Това е добре за морските обитатели.Когато станаха инцидентите с двата руски МиГ-29К, този сайт се тресеше от дива радост. Продължавайте да се радвате, смешници! Тогава ви предупредих, че Великият Счетоводител ще ви го върне, а вие не вярвахте! Аз се радвам за случилото се, още повече няма човешки жертви. Не обичам някой да мре, защото други са го изпратили!
26
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До House M.D.Докторе предписвам ти ЛЕКАРСТВО - ОПРЕСНИ СИ ПОЗНАНИЯТА ЗА МЕЖДУНАРОДНА ЖУРНАЛИСТИКАИма грубо 3 вида новинарски фирмиТАСС, БТА, Ройтерс и прочие са фирмите подаващи ПЪРВИЧНА НОВИНА - Спонсорират се обикновено от държавата и през тях минават всички официални държавни изказванияСледват Големите и Малки Акули - СНН, РТ, АВС и прочиеНо вече има и още едни медии Блогери, Тубери, Стримъри, интернет *** и прочие които започват да се ползват с привилегията да създават новини
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 19До 20Не, Япония и САЩ не са съюзници. Япония е васал на САЩ, както и ние. САЩ са съюзник единствено на себе си.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 15Защо им са на руснаците самолетоносачи? Ракетите им могат да достигнат всяка една точка от земята.
23
6
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, ТАСС не съществува, защото не съществува съюз на акълите...ъъъ...съветите. По същата причина не съществува и ТАНЮг.
22
0
 
1
 
! Отговори
Harri преди 5 години
До House M.D.Да бе, все по-често се срещат *** доФтори. Знам за един от Перник...https://tass.ru/proisshestviya/5694002Докторите задължително трябва да преминават на опреснителен курс.Всяка година. Който не издържи да му се отнема правото да практикува.Аман от бялата мафия.
21
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 22Американците имат около 20 АВИОНОСЕЩИ КОРАБИ способни да приемат Ф-35Б - Да 10 от тях са класически СамолетоносачиПП Кузнецов вече е повече тестова платформа за изпитване на тенологиите за новия РФ самолетоносач от колкото боен корабСега му правят основен ремонт - под основен имам в предвид наистина ОСНОВЕН всичко което може да се изтърбуши и извади ще бъде подменено.
20
2
 
15
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 5 години
А , МИ ТЕ НАЛИ ТЕХНИТЕ НЕ ПАДАТ БЕ ???НАЛИ ЗА НАШИТЕ ВЕЛМОЖИ ТЕ СА НАЙ - ДОБРИТЕ.ДОРИ И ГО.ВНО ДА Е ЩОМ Е АМЕРИКАНСКО Е ЧУДЕСНО.
19
18
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
До АнонименАмериканците имат около 10 самолетоносача. И единия да потъне, няма проблем.Въпросът е ако потъне Кузнецов, какво прави любимата ти матюшка?
18
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До House M.D.За твое ГОЛЯМО съжаление Новината за падналия Хеликоптер НЕ Е ФЕЙК - наистина Морската версия на Блекхоук се е разбил при кацане/излитане от Самолетоносача Роналд РейгънВчера се е разби и един Л-39С в Русия - паднал е в някакъв водоем.
17
7
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
До Бате ГойкоА, не са ли съюзници САЩ и Япония, бе, каскет?Или Япония е съюзник с Русия, Венецуела и С.Корея??!!!
16
3
 
5
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
До 10"При положение, че са съюзници не виждам проблем. Ти какъв проблем имаш по-точно?" Сащ и Япония съюзници?ХАХАХАХАХА
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хммм.... Гравитацията е взела надмощие....