Алцхаймерът остава в миналото – намериха лек!

Засега ALI6 ще продължи да бъде изпитвано върху животни
25 окт 2018 22:46,
9
Алцхаймерът остава в миналото – намериха лек!
Снимка: Reuters

Алцхаймерът остава в миналото, съобщиха учени от Калифорнийския университет, които смятат, че са открили лекарство за болестта, пише Nature Chemistry.

Според американците основна причина за развитието на Алцхаймер е бета-амилоидът, който се свързва с белтъците на повърхността на мозъчните клетки и това води до висока смъртност сред тези клетки.

Учените са разработили препарат, който пречи на бета-милоида да се свързва с клетките.

Лекарството, с незвучното име ALI6, ще продължи да бъде изпитвано върху животни, а след това е планирано да се провери как ще действа и при хората, съобщи БНР.

B CAЩ пocлeднoтo пpeбpoявaнe пoзвoли нa изcлeдoвaтeлитe дa дaдaт oцeнĸи зa тoвa ĸoлĸo xopa имaт бoлecттa нa Aлцxaймep. Πpeз 2010 г. oĸoлo 4.7 милиoнa дyши нa възpacт над 65 гoдини живeят c бoлecттa нa Aлцxaймep.

Бoлecттa нa Aлцxaймep нe e лecнa зa диaгнocтиĸa. Πo тaзи пpичинa пъpвoтo нeщo, ĸoeтo лeĸapитe пpaвят, e дa изĸлючaт дpyги пpoблeми, пpeди дa пoтвъpдят дaли пcиxичecĸитe пpизнaци и cимптoми ca дocтaтъчнo тeжĸи, зa дa бъдe вид дeмeнция или нeщo дpyгo.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото по висока е средната продължителност на живота, толкова по голям процент хора боледуват от Алцхаймер и рак. От всички заболели от рак тези под 20г са под 1%, тези над 50г са 9 от 10 от случайте на рак. На 40г шанса от рак е 1 - 69, между 60/70г вече са 1 - 27. 18век средната продължителност е била 40г, нормално тогава да няма толкова ракови и деменционални заболявания.
7
3
 
1
 
! Отговори
Фалшива новина преди 5 години
Болестите на мозъка ще се увеличават заради вредна храна, стрес, ваксини, електромагнитно облъчване.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е болестта от която се страхувам най-много и бях убедена,че скоро ще се намери лекарство.Никоя друга болест или състояние на организма не са толкова плашещи като алцхаймер и слепотата на човек.Дано това лекарство стане по-бързо достъпно!!!!И дано и след тестовете върху хората успехът е същия!Страхотна новина
5
0
 
2
 
! Отговори
acca преди 5 години
4 - Of all the people who have Alzheimer's disease, about 5 percent develop symptoms before age 65 - я пак помисли?
4
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак някой нещо не е разбрал. Алцхаймерът поразява предимно млади хора. Тези над 65 г си имат деменция в следствие на мозъчно-съдова болест.
3
7
 
17
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Алцхаймер е болест обикновенно на по старите хора...колкото по стари...толкова по забравят.. в западна Европа и Америка хората живеят по дълго...в България умират по рано...затова и по малко Алцхаймер болни. Обикновенно бг мъжете умират от последсвията на цигарите и алкохола...а не от Алцхаймера!
2
7
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
гмо храната и стреса да се докажеш да успееш да забогатееш с цената на всичкоса в основата на болестта
1
16
 
4
 
! Отговори
West Side преди 5 години
Калифорния не мисли за нас !! Сега , след като ще излекуват Алцхаймера на старците в Италия и Испания, тези жени ще останат без работа и ще се върнат тук, за да мизерстват ..... Тцтцтц !!