US генерал: След 15 г. ще има война между САЩ и Китай!

САЩ виждат все по-голяма китайската заплаха в Европа
25 окт 2018 21:20,
36
US генерал: След 15 г. ще има война между САЩ и Китай!
Снимка: Reuters

След 15 години САЩ и Китай може да са във война, заяви бившият командващ на американските въоръжени сили в Европа генерал Бен Ходжис, цитиран от "Вашингтон пост".

Генералът направи това изказване по време на форум във Варшава. Ходжис е експерт в американския Център за анализ на европейската политика.

Според него САЩ нямат необходимите ресурси, за да защитават Европа и Тихоокеанския регион от китайската заплаха.

"Съединените щати имат нужда от здрава опора в Европа. Мисля, че след 15 години е вероятно – но не е неизбежно – САЩ и Китай да влязат във война", каза Ходжис, цитиран от БНР.

Генералът посочи, че ангажиментите на САЩ към НАТО остават непоколебими и независимо от изказванията на президента Тръмп сигурността на Европа е от ключово значение за Америка.

През тази година отношенията между Китай и САЩ силно се влошиха, след като президентът Тръмп наложи мита върху редица стоки от Китай, а Пекин от своя страна отговори с реципрочни мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Така че ако САЩ искат да имат шанс срещу Китай-трябва да започнат веднага!За Китай важи обратното-на него му трябва време,а то му се осигурява от Русия(дори без да иска).Русия даде вече 5 години на Китай и продължава.
24
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тоя генерал май не е наясно с икономическите реалности...След 15 години Китай ще е по-богат от САЩ и на практика недосегаем.Сега военният бюджет на Китай е 30% от американския,а БВП-60%.Когато БВП на Китай се изравни с тоя на САЩ,най-вероятно военните разходи ще подминат 50% от щатските.Обаче Америка харчи над 60% от бюджета за заплати и поддръжка на многобройните бази,докато Китай-за превъоръжаване.Като прибавим огромния РАБОТЕЩ промишлен потенциал-положението на САЩ не е розово!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма новина каза тоя гинирал, стгурно е чел Ностердамус.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно бе те и Кимчо щяха да бият,ама нейсе им дойде акъла че,това не е Кадафито.
21
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искате да кажете , че трябва да чакаме цели 15 години , за да видим как унижават и унищожават краварника ?
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И със Северна Корея показваха мускули по същия начин. Обаче когато някой е способен да им нанесе сериозни щети при конфликт, Щатите се задоволяват само със словесни заплахи, надявайки се да сплашат онзи отсреща. Ако заплахите не проработят, се ухилват широко и започват преговори.
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основата на американската политика - война с всеки, който ни пречи. Ама с Китай се съмнявам да имат куража. Не защото ще загубят войната, но цената на победата им ще е огромна - Китай е способен да ги удари така жестоко, че да обезмисли това, което ще спечелят от войната.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не щем войни,искаме мир и любов,прави любов,а не война!
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е за съюз на стария свят Европа и Азия срещу антихуманния американо- британски джендърски неолиберален тоталитарен нацизъм и бой до тотална капитулация и после поделени на парчета без право на армия и с ужасни контрибуции че следващия път като км хрумне чеса висша раса да ги болят задниците.
16
10
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
Знаеш ли колко културни хора са японците?Една дупка да има на пътя и веднага слагат полицай-усмихнат вежлив кланя се на всички и обяснява как градската управа моли за извинение докато бъде решен проблемът.Влакът на гарата спира с 3-4 сантиметра точност на определено място е дълъг километър.В тубата има клипчета гледай за какви хора и какво общество става въпрос.Те найстина са в друг свят.Корейците също са много точни хора имат чест и съвест.Китайците не са такива ама комунизма не прощава..
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13 напълно правилно САЩ искат или война в която Русия и Европа да се омаломощят взаймо и те после да ги спасяват с нов план Маршал и да ги направят и двете колонии или война с Русия но извън територията им е Европа.А с Китай не им стиска още ги боли как ги би зле въоръжения Виетнам със 100 милиона население пълен военен срам.А какво ще стане ако Европа и писне Тръмп да се държи с нея като с отпадъци и Русия сериозно му се вбеси а Наглите ФАЩ хубаво ядосат Китай и всичко това се обедини срещу
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък за първи път чувам за военна заплаха от Китай към Европа. Повече звучи като тези нещо много взеха да забогатяват, трябва да ги нападнем и ограбим, ама още не ни стиска, щото нали там произвеждаме.
13
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всички!До всички!Видите ли хора с "дръпнати очички"! Не им вярвайте!Тези са нещо различно.В сравнение с тях черните са наши братя.Вервайте ми!Живел съм на всякъде по света.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те няма да искат да се бият с Китай по-скоро ще се опитат да направят война между Русия и Европа.И да се сбият с Китай накрая ще има 150-200 милиона печки по-малко и някаква държавица подобна на Англия пълна с педитa и многополови.
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе да, това е Либия или Ирак че да си развяват байрака.
10
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама за 15 г.знаеш ли колко китайчета ще пораснат?
9
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Като гледам накъде отива света,Тръмп май няма да дочака 15-те години,ще я сътвори по-рано.Ще бъде ужас по дребни ***.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След много по-малко ще е. Не ви казват за да не ви шашкат а ви подготвят издалеко
7
3
 
17
 
! Отговори
Гайгера преди 5 години
Туй ли намерихте да публикувате?Война няма да има. Всяка война между ядрени държави ще е последна за света. За глупендърите дето си мерят ракетите и дроновете и т.н. само ще дам един *** пример.Достатъчно е да взривиш дестина неутронни бомби на совствена територия,не да ги пращаш с ракети при врага,и до месец 90% от световното население ще са мъртви.А до година,когато свършат провизиите в бункерите 100%.Мит е че само *** ще отцелеят.И те ще пукнат!
6
6
 
10
 
! Отговори
Daniboy преди 5 години
Глупости. Този генерал знае, че това е невъзможно и го казва за заблуда. Китай и Америка са една държава. Китай са фабриката на американците. Кирайьите са най-големият купувач на американски дълг и имат най много долари. Това какво ви говори? Дали не са скачени съдове. Номерата за мита и търговски войни са за пред хората.