Кой стои зад изпратените по пощата бомби в САЩ?

Продължава разследването на десетте случая с взривни устройства
26 окт 2018 14:30, Елка Василева
22
Кой стои зад изпратените по пощата бомби в САЩ?
Снимка: архив, Reuters

В САЩ продължава разследването кой стои зад изпратените по пощата бомби до критици на президента Доналд Тръмп и какви са били мотивите му, предаде Асошиейтед прес.

Следователите анализират устройството на бомбите, за да разкрият дали те са били предназначени да експлодират при отварянето на пратките или просто да всеят страх две седмици преди деня на междинните избори за Конгрес.

Още три взривни устройства бяха свързани вчера със случая, като две от тях са адресирани до бившия вицепрезидент Джо Байдън, а третата - до актьора Робърт де Ниро. По този начин общият брой на изпратените по пощата бомби достигна десет, като властите предупредиха, че може да има и още подобни пратки.

Служители на силите за сигурност заявиха пред Асошиейтед прес, че взривните устройства не са били поставени в пратките по начин, който да доведе до експлодирането им при отваряне. Все още не е ясно дали просто става дума за несполучлив опита за създаване на пощенски пратки убийци или от самото начало извършителите не са имали за цел да причинят смърт или физически увреждания на получателите.

Още по темата

При проверка на базата данни на пощенските служби е установено, че част от пратките са изпратени от щата Флорида, като тази информация бе потвърдена и от министърката на вътрешната сигурност на САЩ Кирстен Нилсен във вчерашно интервю за телевизия Фокс нюз.

Сред адресатите на пратки с бомби са също бившият президент Барак Обама, Хилари Клинтън и телевизия Си Ен Ен, припомня Асошиейтед прес.

На пресконференция в Ню Йорк вчера местните власти не посочиха какви са възможните мотиви за изпращането на пратките или как те са успели да проникнат в пощенската система на САЩ.

Пратките с бомби напрегнаха още повече предизборната обстановка в САЩ.

"Голяма част от гнева, който наблюдаваме днес в обществото си, има за причина преднамерено фалшивите и неточни новини, предавани от традиционните медии, които аз наричам медии за фалшиви новини. Поведението стана неописуемо лошо и изпълнено с омраза. Традиционните медии трябва да коригират поведението си и то бързо", написа в Тwitter президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Бившият директор на Централното разузнавателно управление Джон Бренан, на когото беше изпратен пакет с бомба, адресиран до нюйоркския офис на Си Ен Ен, отвърна на Тръмп в Тwitter.

"Престанете да обвинявате другите. Погледнете в огледалото. Вашата предизвикваща гняв риторика, обиди, лъжи и поощряване на физическото насилие са позор. Коригирайте поведението си, опитайте се да се държите като президент", написа Бренан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Еврейския стил се вижда и без лупа: - Дръжте крадеца! - вика крадеца.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автора вероятно е лично Со.рос и командата му от неолиберални национал-джендъристи с червени шапки и кафеви ***.Какво ли не беше те се правиха на семити на антисемити на комунисти демократи нацисти либерали чудя се сега каква маска ще надянат сигурно на чудни транс- безмозъчни три полови изчадия.Сами са си ги пратили чеда привлекат внимание.
16
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ами вижте кои са "пострадалите" и ще разберете за какво става дума!Со.рос и неговата команда отчаяно искат да привлекат внимание,след като бяха отхвърлени от Историята!Сега се натискат за мнозинство в Конгреса,за да могат да слагат пръти в колелата на Тръмп.Жалка Америка....И тия искат да продължат да командват света!
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия.Тя има интерес да внесе разкол и разделение в американското общество.След като получи засечка с уж,послушния Тръмп.САЩ трябва да изгонят от там още руснаци,а останалите да бъдат следени и изолирани от обществени функции.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙто пита, той стои, ...Е л к е!
13
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
ние бьлгарите не можем да спим от притеснение за случките в сащ кои бьлгаринго интересува това я се стегнете и не ни занимаваите с вьтр проблеми на сащи сауд арабия
12
9
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Профил на изпращача:Име: РецидивистПрезиме: ВоровичФамилия: СергеевВаш: Володя Вьiсоцкий
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин))))
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На американските за нищо не може да им се вярва. Просто културата им е такава, от семействата им, до личния живот до политиката им вътре и навън, те просто са едни феикъри, фалшиви неискренни импровизаторо които не познават тяхната си култура, камо ли чуждата. Мисленето им е краткосрочно
9
2
 
14
 
! Отговори
до родните преди 5 години
плоскочели. Родни плоскочели, пратките са изпрстени по USPS (United States Postal Service) в техните офиси, станции всичко е под видео наблюдение. Това по отношение на изпращачите. Всеки вид поща по USPS се фотографира, а пакетите дори се сканират. И как са пропуснати 10 тръбни бомби??? Секрет сервис ги открили, нема начин?!? Евроатлантическите скумрии лапат мухички.
8
1
 
12
 
! Отговори
Отново преди 5 години
колосална дезинформация, умножавана от креатури като Сплес. Отдавна мууууу съобщи, че т. Н. "Бомби" са без детонатори. Мууу са така насраните секретни служби. Сигурно, скоро ще излезнат със съобщение, че не имало дори и взрив в "бомбите". Тия велики титани на мисълта стоят зад театрите с шута Аркадий Бабченко и със. Скрипалите.
7
10
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Всичко е ясно руска работа след Скрипал в Англия наред е САЩ,Тръмп президент го направиха руснаците манипулираха изборите в САЩ.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според американците най вероятно Русия стои зад тези пратки.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мексиканците си отмъщанат на капиталистите за робството и за незаконната анексия на 3 щата от Мексико. САЩ е незаконна терористична държава основана от откраднати земи и робски труд и тези наричат себе си демократи и най-справедливите хора на света, га хвърляха атомни бомби ни риваха.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо такива неща се случват само в оня презокеански нео-мафиотски кенеf.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДемоНКратите стоят нали САЩ е най-голямата демоНОкрация иЛи джендърите стоят, защото са им нарушили правата, а може и да са инзасилените жени за да си отмъстят за изнасилванията а мое и да е почитател на филма The Cititzen. Ако туй беше в Русия целия ЕС сега щеше да се е скъсал да реве срещу Путин ама нали е в оня крвешки урник нито дума от лицемерите от ЕС.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моя милост :)
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и без разследване е ясно кой - глобалистите сами си ги пращат