Водеща в САЩ пада от екран заради расистко изказване

Думите й бяха за гримирането на бели като чернокожи
27 окт 2018 09:28, Елка Василева
143
Водеща в САЩ пада от екран заради расистко изказване
Мегин Кели. Снимка: архив, Reuters

Американската телевизия Ен Би Си обяви, че сваля от ефир предаването на водещата Мегин Кели, която се изказа одобрително към практиката бели хора да се гримират като чернокожи, предадоха Франс прес и ТАСС.

Мегин Кели, която е бивша звезда от Фокс нюз, в момента води преговори за бъдещето си в Ен Би Си, като според пожелали анонимност източници има вероятност тя да напусне телевизията.

По-рано тази седмица в рубрика, посветена на костюмите за Хелоуин, 47-годишната водеща се запита дали т.нар. "блекфейс" - расистка традиция от времето на сегрегацията, когато бели актьори са се гримирали в черно, за да се подиграят на афроамериканците - е системен проблем.

"Кое е расистко? Навличате си неприятности, ако сте бял и се гримирате в черно за Хелоуин или ако сте чернокож и се гримирате в бяло за Хелоуин. Когато бях дете, това се приемаше нормално, стига човек да се дегизира като определен персонаж", каза Кели.

Изказването й предизвика вълна от възмутени реакции в социалните мрежи и призиви за оставката й за расистко изказване, пише БТА. Впоследствие Кели поднесе извинения в ефир.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво расистко е казала? Като гледам американски филм и диалозите в тях между черни, то Холувуд трябва да го затворят. Някои се вманиачиха и тотално изтрещяха!
92
0
 
6
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Плащат и $69.000.000 неустойка! На всекиму пожелавам подобно "падане"!ПС: това е само извинение за да я разкарат.
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
KOMENTATOTE POZVOLI DA ZNAEM JIVOTA V USA DA ZNNAESCH CHE NITO EDUIN BYLGARIN NE DAVAM I ZA 1 000000 AMERIKANCI QSNO LIE TYPUNGER BEZRODEN
90
22
 
14
 
! Отговори
Коментарор преди 5 години
Защо коментирате след като никога не сте живели в САЩ? Как може да имате меродавно мнение? Знаете ли изобщо някакви тънкости и нюанси на живота, и в частност корпоративната култура, политиканството в телевизиите и т.н. *** изказвания от рода на ФАЩ и кравари и хамериканци показват колко *** и ограничен е българинът. Но невежеството е благодат както казват хамериканците във ФАЩ....
89
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иха краварите от фащ пак се ** пред целия свят в стил смело г.ъзе.То нали Тръмп в Ким е влюбен и там вече навлиза трядицията на турските русалки.Това вече си е жив тормоз.Направо черен расизъм тоест расизъм на черни към бели.Ако беше за Льо Пен е друго тя е просто противна да не говорим че е неолиберален крадец но тази нищо не е направила и е казано в контекст на Хелоуин което си е факт примерно тук в Испания някой за Хелоуин се маскират нацистки офицери и войници на Конфедерацията и какво.
88
1
 
7
 
! Отговори
Б преди 5 години
В Русия ще я вземат незабавно
87
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шимпaнзe ли ще назначите на мястото на една истинsка Арийка ?А кой ще ви гледа след това ЕбиСиКочина-Нюз?
86
6
 
30
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Световният психодиспансер ФАЩ пак в действие :) аре по-бързичко да умират в канавката и да не ви занимават повече а ?
85
1
 
28
 
! Отговори
Запада се смарангяса преди 5 години
Гледал съм един в ю туб обясняваше как от 2002 са почнали да се размножават тези социалните бойци за справедливост SJW.От тогава досега повечето безвредни мрънкачи за всичко студенти ,днес са станали преподаватели и дори директори на престижни университи и прокарват над следващото поколение своята идеология!Има там задължителни курсове по отричане на белите си корени,изучават за бялата привилегия и трансфобията.Който е против- глоба и изключване .В Канада влизаш ДОРИ в затвора ако си против!
84
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са ционисти ами либерастващи комунойди. Иванка Тръм е женена за Еврейн републиканец . Не е до етноса ами е до *** чарвени кратъни Факт
83
7
 
23
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Хаха! Мед! Първата Анти-Тръмпърка, Меган Кели, феминистката-дарвинистка и рицарка за социална справедливост, вярната слугиня на юдеоционистките постулати бива обезглавена от своите! Либерастко-бактериалния самоубийствен вирус се задейства! Или пък, може би ще се осъзнае, че предателите никой не ги обича и че в крайна сметка за ционистите тя си остава гоим, колкото и да се натиска в послушничество! Подлъгаха я да се сяде с Тръмп, изхвърлиха я от Фокс Нюз... и накрая - Шат на патката главата!
82
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америка е полудяла! Няма нищо расистко, но не трябва да мачкаме хората с ниско самочувствие и себе оценка, такава каквато имат черните в САЩ, това е политически некоректно!
81
2
 
25
 
! Отговори
456 преди 5 години
В Щатите злокачествените тумори като SJW и #meToo имат огромна власт и нанасят още по-огромни щети! Щети, причинени от липсата на разум, било и то капка разум... Пример: само вижте сегашното кино на какво дередже, именно заради тях!!!
80
3
 
34
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Това било расистко изказване!!??Хубавото е,че САЩ си заминават заедно с прос.тотиите.Е,може пък Тръмп да ги спаси и да върне нормалността в Америка,ама изглежда малко вероятно.
79
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като я уволнят, ще и дадат 69 милиона долара.Така че, не е много за оплакване
78
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И какво расистко има в изказването?"Соушъл джъстис най-мразят логиката. Виновна е, че е бяла, вероятно богата, не е лесбийка /може би/, сигурно не е и феминистка. От тяхната камбанария - уайт ***, както и да го погледнеш - отворена за атаки по групово-племенен признак, дори само заради това, че съществува.
77
2
 
53
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И какво расистко има в изказването?
76
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пък какви проблеми имат и за какви дреболии се хващат! Да бяха в България, щях да ги питам, тук човешките права нищо не струват.
75
1
 
47
 
! Отговори
Всеки да си спомни преди 5 години
В училище, при всеки повод за маскиране, по колко деца се правеха на индианци? Някому минало ли е през ум да мисли, че това е проява на расизъм?На някои трябва да се припомни нашенският пословичен израз: "Прекален светец и Богу не е драг!"
74
2
 
19
 
! Отговори
Черна котка бял кота преди 5 години
Най-вървежен е костюма на арейбиан джихад соуджър!За такава невина нотка тази горда американка си има ороблеми. Ужас. А тя просто намеква че белият трябва да се интегрира в Ню Уърлд Ордър.. Т. Е. Ставаш черен с брада мюзлим и е препоръчително педрас!