Стрелецът от Питсбърг може да получи смъртно наказание

Тръмп заклейми омразата, но не отмени предизборните си прояви
28 окт 2018 08:00, Петя Славова
45
Стрелецът от Питсбърг може да получи смъртно наказание
Снимка: БТА

На мъжа, застрелял вчера 11 души в синагога американския град Питсбърг, е повдигнато обвинение от 29 пункта за федерални престъпления, предаде Франс прес, като се позова на официално комюнике.

Федерални прокурори обвиниха стрелеца в насилие и престъпления с огнестрелно оръжие, а също в нарушаване на американските закони за гражданските права, посочва Ройтерс.

Още по темата

"Действията на Робърт Бауърс са проява на възможно най-голямото зло в човешката природа. Съсредоточили сме всички ресурси на моята служба върху разследването и съдебните действия на това федерално престъпление от омраза", каза пред репортери главният прокурор за района на Западна Пенсилвания (където се намира Питсбърг) Скот Брейди, предаде БТА.

По-рано министърът на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс посочи в изявление, че министерството му ще повдигне срещу стрелеца обвинения в престъпления от омраза и други престъпления, които може да доведат до смъртно наказание. "Омразата и насилието на религиозна основа нямат място в нашето общество", заяви Сешънс.

Президентът Доналд Тръмп нареди знамената на федералните здания в Съединените щати да бъдат наполовина спуснати и да останат така до 31 октомври в знака на почит към паметта на жертвите на стрелбата. Президентът даде това нареждане малко след като се върна във Вашингтон от предизборни прояви в Индиана и Илинойс. Пред журналисти малко по-рано през деня той каза, че ще замине за Питсбърг, но не съобщи подробности.

През целия ден Тръмп изразяваше състрадание и болка, призоваваше за правосъдие и заклеймяваше омразата, докато постоянно се информираше за ситуацията. Той обаче не отмени участието си в предизборни прояви, заявявайки, че това би направило хора с болни мозъци важни.

Религиозни и други лидери от САЩ и света осъдиха нападението в синагогата. Бившият президент Барак Обама, израелският премиер Бенямин Нетаняху, Европейският съюз, германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон и много други изказаха съболезнования на близките на убитите и съчувствие към ранените, и осъдиха категорично проявите на антисемитизъм, расизъм и жестокост.

Специалният агент от ФБР Боб Джонс, който ръководи разследването, каза, че това, което е видял на местопрестъплението в Питсбърг, е най-потресаващата картина за 22-те му години стаж в службата.

Освен 11-те убити при нападението са ранени шестима души, в това число четирима полицаи. Трима полицаи са били простреляни, а един е пострадал от шрапнел, казаха властите. Двама от ранените са в критично състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
Един народ преди 5 години
Кой и за какво измисли: комунизма, феминизма, мултикултурализма, разделяй и владей, къровосмешението, расовите стълкновения, търговията с роби, цензурата, и свободата на словото, контрола над историята, двойното гражданство, ФРС, Уол-стрийт, централните банки, лихварството, световната валута, книжните пари, Холивуд, булевардната журналистика, порнографията, съдебната система, корупцията, ВПК, ядрената държава, пренаписванто на историята, агресора - преструващ се на жертва.
35
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Гледайте в ю-туб филма "Marching to Zion" (има субтитри) и ще видите и чуете от евреи, че те не смятат останалите за хора...
34
0
 
5
 
! Отговори
хесс преди 5 години
До Цецо МенО повярвай,друго може и да няма,но цензура има във всички медии-та нали техни собственници са същите тези евреи,които чрез долни манипулации формират общественното мнение така,както на тях им е угодно!!!Няма да се очудя,ако и мен ме изтрият!ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ...
33
0
 
3
 
! Отговори
Атанасов преди 5 години
До До 32Евреите също биха написали, че е с промит мозък, но може да пишат, защото такъв ги поне малко поне ги разкрива. Факт е, че никой не пише срещу тях!
32
0
 
2
 
! Отговори
Атанасов преди 5 години
До До 26,27,28,29Може пък да пише непопулярни истини човека!
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евреите в България са Ви в изкуството, евреите са Ви в политиката, евреите са Ви в банките, при юристите, в съдилищата, сред икономистите, пишат Ви учебниците - навсякъде, където са големите пари. Иначе са "невидими", сякаш ги няма. Сякаш Зло има, но не се знае кои са те! Еми, евреите са яхнали България и политиците само могат да избират да мълчат или да им се мазнят за пари! България е болна и слаба, защото евреите й изсмукват силата! Спете още, ще Ви изсмучат и земята Ви ще вземат.
30
5
 
1
 
! Отговори
До 26,27,28,29 преди 5 години
Ясно, че си същият болен мозък като атентатора. Добре, че поне твоят тероризъм е форумен.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето защо богатите евреи-комунисти направиха да "падне" социализма в България 1989г. Ето защо вече 29г. финансовата картина за обикновения българин или турчин е плачевна. В България на власт е еврейската общност. Тя паразитира в/у абсолютно всички доходоносни структури в българското общество и му изсмуква парите. Но за това няма и дума обелена в нито една свободна медия.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България евреите са скрити под български имена, обикновено двусричкови, но евреите си се знаят. В България не може да успеете. Те владеят от столетия над българите и ги изсмукват финансово. Според законите на еврейската общност богатите евреи са длъжни да помагат всячески на бедните евреи. Но когато бедните евреи са много и богатите евреи не искат парите им да намаляват за тях - намират някой като в Германия 1933г. някой, който да свърши тази "работа" и да ги отърве от бремето за бедните евреи
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България още от времето на Турското робство е удушавана финансово от евреите - това е неоспорим факт. Това все да работите и все да нямате се дължи на евреите, които Ви взимат парите и Ви "стрижат". Дори политиците се изправят пред "бетонна стена" сблъсквайки се с техните структури! Но ако ги посочите с пръст, или извадите нещо наяве, с факти и имена - вие сте заклеймен, че сеете омраза! Вие българи сте слаби, защото евреите в България са силни! Ако не искате - не ги виждайте, те нямат против!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато се говори за Комунизъм, за олигархия тип-мафия, за финансов "октопод", за финансови структури "държава в държавата", за "водещи" банки и фирми, за хора с големи парични привилегии и пенсии, за "хора на културата", ако щете - винаги става дума за мрежа от евреи, целта на която структура е парите! Това е неизказаната истина! Ако някой вдигне и най- малко завесата от тях - той е обявяван за антисемит!
25
0
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
Трябваше да оставят банките да фалират. САЩ дължат над 20 трилиона дълг.Ако го върнат и наводнят пазара с долари един долар ще струва 10 стотинки. Много измами правят тия и за това ги намразиха всички ;) Ама май балона ще се спука.Казват че ще има нова криза ,ама според мен няма реформи и има много измами.Ония от ФЕД искат да вдигат лихвите ,щото до сега не вземали достатъчно и стимулирали икономиката.Най -обикновена алчност според мен .
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Терористът е изпълнявал поръчка,целта на която е,да раздели американското общество и да го противопостави.
23
0
 
3
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Що за цензура има тук? Защо ми триете мненията?
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако разрежите вертикално българското общество (и не само българското), ще откриете скрит пласт от прикрити евреи, внедрени на ключови места, които по всякакви начини изсмукват парите на хората. Скрити, евреите са този "невидим" и никога не споменаван от никого фактор, който е причината за това все да няма пари у другите. Може би, това нещо е прозрял и този стрелец?
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен до 13 преди 5 години
Не само орден "Стара планина" а нобелова награда за мир трябва да получи стрелеца.Много добро начало.
20
0
 
7
 
! Отговори
Дави Гонанижа преди 5 години
Можеше и по-резултатно. Повече старание е нужно.
19
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Погледнете кои същества са осъдили нападението и ще разберете,че те са марионетки на "господарите на света",сиреч на самообявилите се за "богоизбран народ".
18
0
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИЗБИТИТЕ В ОРЛАНДО ГЕЙ БАР, НЕ СА ИЗБИТИ СЛУЧАЙНО!СТРЕЛЕЦА ОТЯВЛЕН ГЕЙ ПОКАЗАХА СНИМКИТЕ ОТ КОМПЮТЪРА МУ Е ПИПНАЛ СПИН В СЪЩИЯ БАР И Е ПОБЕСНЯЛ!ГЕЙОВЕТЕ БЕЗ ДА МУ КАЖАТ ГО ЗАРАЗИЛИ СЪС СПИН И ТОЙ ПРОСТО ГИ РАЗЧИСТИЛ!---------------------ИЛИ НЯКОЙ ЕВРЕЙН МУ Е ГЕПИЛ ЖЕНАТА ИЛИ Е ОТКАЗАЛ ДА МУ УДЪЛЖИ ИПОТЕКАТА НА КЪЩАТА :DИ ТОВА Е НАЙ-ОБИКНОВЕНА БИТОВА ДРАМА!
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИстинатаЗащо толкова държите да говорите пълни глупости нямам идея... ама то тук душевно болни всякакви.