Месеци стрес и сложни процедури, а днес – Желяз спокоен!

Не се знае, обаче, какъв е статусът на делото му в САЩ
1 ное 2018 11:45,
33
Месеци стрес и сложни процедури, а днес – Желяз спокоен!
Снимка: БТА
Нямаме информация какъв е статусът на делото ми в САЩ. За нас най-важното беше, че аз оставам тук, обяви Желяз Андреев, след като стана вчера ясно, че САЩ са оттеглили искането за екстрадицията на българина.
 
Ако отида в Америка, рискът да бъда задържан е голям и реален, но САЩ не са дестинация, която искам да посетя, отбеляза той.
 
Преди месеци САЩ обвиниха Андреев и още четирима българи – всички колеги в кол център, за нарушаване на ембаргото за търговия със Сирия. Българските власти обаче отказаха да го задържат за постоянно след обществен натиск. След това България и САЩ започнаха консултации по искането за екстрадиция.
Още по темата
 
Желяз Андреев обяви, че е разбрал за щастливата развръзка по казуса още в понеделник вечерта от хора от екипа на премиера.
 
"Съобщиха ни, че САЩ официално са изпратили нота, с която заявяват, че оттеглят своето искане. Просто ни помолиха да изчакаме до сряда, докато мине официалното изявление", каза Желяз Андреев пред bTV.
 
По думите му са протекли сложни и тежки преговори в рамките на няколко месеца. 
 
"Последно имахме среща през юни, на която ни бе пояснено, че предстоят тези няколкомесечни преговори и няма да има развитие по казуса, което да бъде общодостъпна информация за известно време", каза приятелката на Желяз – Милена Здравкова.
 
"Казаха ни, че ние трябва да запазим спокойствие и да не предприемаме никакви юридически действия, тъй като казусът не е юридически. Ние с цената на много усилия останахме пасивни. Не предприемахме абсолютно никакви действия, не се интересувахме дори какво се случва", допълни тя.
 
"Трудно е да си търпелив, лично аз свикнах с положението, в което бяхме през тези няколко месеца", поясни Желяз.
 
Той допълни, че от няколко месеца отново е стъпил на трудовия пазар и се е преориентирал към друга сфера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами фащ не ги обичам но съдебната им система работи не мога сега да лъжа за това след като е правилно.з
15
0
 
1
 
! Отговори
Уточнение преди 5 години
Ами човекът не знае,че на ул.Козяк се намира американското посолство, какво му се смеете!? И по-добре, не му трябва. Че един май беше нещо зачезнал.
14
0
 
0
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До ПитамАми един дето все указания и акъл раздава на другите!
13
1
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 23 Абе ти с децата от детската градина пак ли се появи ? Леле че ненормалници...
12
1
 
2
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Анонимен 17 Кой е този Козяк ?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този сайт е много не коректен.Пистоянно трият коментари.Дано СЕМ го закрие
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТИГА С ТАЗИ *** аМЕРИКА .
9
2
 
4
 
! Отговори
Трудовакъ преди 5 години
Необходими са спешни промени в законодателството, защото това не е първия случай, явно ще има и други. В смисъл, че всякакви санкции и ембарго, неналожени от Съвета за сигурност на ООН, са незаконни и не пораждат задължения и отговорности за българската държава и българските граждани. Последните да не могат да бъдат екстрадирани, ако им бъдат предявени такива обвинения (като на Желяз). Крайно време е да спре безумното налагане на санкции - на кой както му кеф, в разрез с международното право.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това беше официално повдигнатото обвинение от прокуратурата на САЩ.Именно,че е нарушил ембаргото и американските закони.Не е нужно да познавам законите в САЩ.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А,много сте злобни!Един млад български мъж е спасен,а вие му се нахвърляте като побеснели кучета.Американците се борят със зъби и нокти за всеки свой гражданин в опасност,но тука само се чудят как да те натикат по-дълбоко в казана с катрана.Сбъркан чип в мозъка /цитат от Симеон Сакскобурготски/,тоя дето ни съди за имоти,така мисли за нас и сигурно е прав.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Цвъчка Цачева какво се е подредила зад него за политически дивиденти,при положение,че американците са казали да не се предприема нищо.Сега така са решили,а нашите политици,во главе с премиера веднага се закичиха с несъществуващи заслуги.
5
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продавал е части за самолети на режима в Сирия.Казва,че не е знаел,че е забранено.Ами утре и човешки органи и наркотици ли ще продаваш бе Желяз?Когато лапаше от американската фирма беше добре,като повдигнаха обвинения,олеле спасявайте ме че в САЩ ще ми спукат ......в пандиза.
4
6
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Най-после българските власти отстояха българската независимост.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това че оттеглят искането за екстрадиране не значи, че са прекратили делото срещу него. Като нищо след време , ако този излезе накъде в чужбина, може да го закопчаят на някое летище , понеже се издирва..
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Желяз от Добрич е работил за американска компания и е нарушил американските закони.Трябва да бъде съден.Обаче Тиквата и с него си направи ПР.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Желяз е добре да не напуска България никога, че не се знае къде ще го закопчаят и екстрадират в САЩ, а там нищо чудно да му лепнат трийсетина годинки.