Мигранти vs. военни – напрежение на US границата

Тръмп се закани, че няма да допусне бежанците да преминат
1 ное 2018 19:00,
92

Мигранти продължават да стоят на мексиканската граница и да правят опити да влязат в Съединените щати. Огромният керван от хиляди мигранти е от Централна Америка. Американският държавен глава Доналд Тръмп се закани, че няма да допусне бежанците да преминат на територията на страната и заяви, че броят на военните по границата може да се увеличи и да достигне 15 000.

Четири кервана от мигранти, сред които много майки и деца предприемат несигурното и опасно пътуване в опит да избягат от престъпността, бедността и насилието в родните си страни.

"В Хондурас има много насилие и банди, които ни заплашват. Правя го за децата си – искам да им осигуря по-добро бъдеще", споделя една от жените на границата, предава Bulgaria ON AIR.

Въпреки това походът на мигрантите не спира. Мексиканските власти се надяват да успеят да овладеят потока от хора, които създават редица бюрократични проблеми на мигрантите от родината си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжите за американската демокрация най-накрая лъснаха. Това обаче не им пречи да дават акъл на други държави да приемат бежанците от Близкия изток, които също не се допускат в САЩ.
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е казал Тръмп значи тия ще седят и ще подсмърчат на границата, не като в ЕСсср където всеки двупръсточел може да нахлуе незаконно.