Подиграват се на Тръмп: С указ ще променя конституцията!?

"Вашингтон пост" за намеренията за гражданството по рождение
1 ное 2018 10:45, Елка Василева
20
Подиграват се на Тръмп: С указ ще променя конституцията!?
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

"Знаете ли? Тръмп може изцяло да пренапише конституцията", гласи заглавието на фейлетон във "Вашингтон пост", посветен на изказаното от президента на САЩ намерение да отмени със свой указ гарантираното от конституцията право за придобиване на американско гражданство по рождение. Текстът е съставен от мними новини, приписвани на крайнодесния новинарски портал breitbart.com.

На 1 януари 2019 г. "Брайтбар" "съобщава", че съгласно новопридобитите си пълномощия да променя 14-ата поправка в конституцията относно гражданството президентът Тръмп е издал указ, с който американско гражданство се признава само на членовете на неговото семейство, определен кръг негови приятели и сътрудници в Белия дом, руснаците, които живеят в имоти на Тръмп, неколцина журналисти, предимно от тв канал "Фокс нюз", и един рапър.

Още по темата

Седмица по-късно същата медия "съобщава", че федерален съдия оспорва указа, но Тръмп отменя съответния член от конституцията и уволнява съдията, чиито предци са от Мексико.

През януари следва "новината", че президентът е разпоредил - пак с указ - депортирането на 11 милиона нелегални имигранти в срок от седем дни. А след като Американският съюз за граждански свободи предявява протест, с друг указ праща в затвора всички адвокати от съюза, а също и специалния прокурор Робът Мълър.

Авторът на фейлетона надува балона с мними съобщения на "Брайтбар", че Тръмп разпорежда на министерството на правосъдието да прекрати всички граждански и криминални дела, че отменя Първата поправка и поставя извън закона всички медии освен няколко, сред които "Фокс нюз" и "Брайтбар", че променя Втората поправка, за да не бъде свален от поста си от Конгреса и че министърът на отбраната и председателят на Съвета на началник-щабовете не са виждани на публично място, след като са критикували президента.

На 19 февруари "Брайтбар" пише, че лейди Либърти, позната от статуята на входа на нюйоркското пристанище, лично се появява в Овалния офис и моли Тръмп да спре с тези укази. Той обаче й отговаря: "Ще е хубава картинка да паднеш на колене".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Кръстьо преди 5 години
До ШопоКой ?
11
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Да се чудиш - в 21 век не$ър е забранена дума, а евреин не?!
10
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Не знаят американците, че ако избиват евреите ще намалява емиграцията. Със смъртта на последния евреин ще се установи факта, че няма мексиканци, семити, китайци, арменци, *** и евреи, и всякакви диваци. Природен закон, и ако не се прилага културно, сам ще си намери начин. Тогава зрелището на еврейското мрене ще бъде къде по приятно.
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забележете брайтбарт съпщобщава това на 1 януари 2019 нека да позная информатора им прилича на Арнолд Шварценегер и твърди че е Терминатора и като мине до метален детектор свири като изтърван и всичк кучета по улицата го лаят докато си разчекнат устите вече троловете освен платени са и невероятно *** поне да ди гледат календарите като лъжат няма да е зле.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това доживях мразя Тръмп а от елементарно чувство на справедливост ще трябва да го защитавам.Първо Брайтбарт е написал тон лъжи от всичко това Тръмп не е казал или направил почти нищо с това е атака с фалшиви новини срещу него.Предните пъти когато го каза лъжеше но този път е вярно.А знаете ли кой режисира атаката бивш негов сътрудник който той вкара а после уволни от белия дом защити планираше да го провали и да му заеме мастото.Този същия който е фашист сега е в съюз с демократите и атакува.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Привет от ню йорк.тръмп е най великият от всички президенти.либералната *** вие от злоба .еврейските медии вкл.бг го плюят защото не продава своята родина.колкото повече те го плюят толкова повече нормалните и РАБОТЛИВИ американци са зад него
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давай Тръмп, смачкай хипи-гей либералните ***.
5
1
 
3
 
! Отговори
праведен преди 5 години
Да, това е болният ти мозък !
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що бе, това беше практика по времето на комунизма. Тъй-като член първи на конституцията гласеше че комунистическата партия управлява народа и държавата и нейните решения са закон. Тръмп ако си тури един такъв член първи в американската конституция ще си реши всички проблеми с медиите, съдебната система и мигрантите.
3
8
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
В Америка скоро ще има гражданска война.Тоя е изпратил армията срещу бежанци които са латиноси а в Америка е фрашкано с латиноси включително и в армията обединят ли се не.ри и латиноси с ЮСА е свършено а с това е свършена и Германия.
2
5
 
18
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Белите в САЩ си изтърваха държавата....Мирише на гражданска война,тоя път за свобода на белите от цве.тн.окожо робство.Какви превратности на съдбата....
1
2
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
И у България има един такъв перушан ...Знаете кой е .