Проповядва ли омраза Доналд Тръмп? Който не е с него - комунист!

Президентът разделя САЩ на "добри" и "либерали"
150
Проповядва ли омраза Доналд Тръмп? Който не е с него - комунист!
Снимка: Reuters

15 000 войници срещу 5000 невъоръжени мигранти: американският президент Доналд Тръмп иска да подсили границата с Мексико. Или по-скоро: иска да подсили омразата и страховете, които таят избирателите му, пише Константин Клайн за "Дойче Веле".

Думата "ксенофобия" произлиза от старогръцки и означава "страх, ненавист, враждебност спрямо чуждото". Ето, че така доста бързо стигнахме до Доналд Тръмп.

Човекът, който с основание се страхува от предстоящите междинни избори в САЩ, открай време подклажда у своите избиратели страхове, омраза и презрение спрямо всичко "по-различно". Страховете, омразата и презрението са основни елементи в намеренията и речите му. Понякога те водят до смехотворни, антихуманни и нереалистични идеи - като обещаното изграждане на стена по границата с Мексико и разделянето на нелегалните мигранти от децата и бебетата им. Или пък най-новата му идея: промяна на залегнали в конституцията граждански права с декрет.

Нима положението е толкова тежко?

Срещу плановете му се чуват много критични гласове - като например този, че стената по границата с Мексико ще бъде непосилно скъпа. И срещу безскрупулното поведение на представители на имиграционните власти се сипят критики - много от които дойдоха от републиканските редици. Само че Доналд Тръмп използва тези  критики, както и аргументите на експертите по конституционни въпроси, като оръжие в борбата си за разделяне на страната на "добри" и "либерали" с цел да запази властта си. При това неговите републиканци отдавна наричат всички, които стоят някак вляво от тях, "либерали". А на техния език това не означава нищо друго, освен "комунисти". Който е против Тръмп и неговите идеи, той е просто комунист или предател.

С актуалното си намерение да изпрати до 15 000 войници по границата с Мексико, за да спре похода на 5000 невъоръжени мигранти, Тръмп подклажда допълнително страха и омразата сред своите привърженици: щом президентът смята за необходимо да изпрати по границата добре обучени и тежко въоръжени войници, значи има заплаха за националната сигурност. За неговата целева група няма никакво значение, че американската армия няма право да извършва нищо без изричен мандат от Конгреса - какъвто в момента не е налице. Американските войници не могат да пречат на мигрантите да прекосяват границата, те могат единствено да стоят заплашително пред тях и да алармират граничните подразделения, ако установят нелегално преминаване на границата. Това обаче може да свърши и всеки един фермер в пограничния район. Най-новото: Тръмп заплаши, че ще позволи на американските войници да стрелят по мигрантите, ако те хвърлят камъни срещу армията.

Тръмп може само това

През 2016 година Доналд Тръмп постигна изненадващ успех в изборната си борба. Тъй като обаче той не стори кой знае колко за своите избиратели, сега може да повтори успеха си само като продължи заплашителната си реторика и утоли глада за сензации на привържениците си, но и на американските медии с нови и нови идеи.

Неговите планове и лозунги изглеждат смешни в очите на мнозина. Но най-лошото е, че от тях страдат хора, а неговият електорат не печели нищо. Защото отхвърлените мигранти не могат да създадат нови работни места във въгледобивната и автомобилната индустрия. Те не допринасят за по-доброто медицинско обслужване или за намаляване на данъците.

За тези страдания, които не са от полза за никого, отговорността носи един човек: американският президент. И това го превръща в проповедник на омразата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: Доналд Тръмпимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да подкрепят Тръмп, понеже неговата политика им дава работа, тази на либералите работи за Китай. Ти представяш ли си какво ще стане като си внесете 10 милиона талибани, дето всеки има оръжие в Сащ и където и сега всеки месец стават масови убийства. Ще ви е страх да излезнете на улицата бе , ще ви крещят моята книга е по велика от твоята и ще ви избиват като пилци, понеже искали секс с девственици. Ще свършите като държава, ще се разцепите на щати и всеки за себе си.
86
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АрнолдЛичи си колко разбираш от икономика. Обама единственото което направи е да удвои дълга. За 8 години съсипа БИ. Воюва стещу ИД а тя стана още по-силна. Добре че се намеси Русия. Ако вносът от Китай е икономика аз съм марсианец. И аз съм бил в Сащ, мн пъти, хората се гордеят с маде ин уса, а вие либералите ги заливате с китайски *** и талибани нелегални. Само драстичният спад на вноса от Китай стига да се отворят новите работни места. Всички *** и латиноси, ако поне малко имат акъл
85
3
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 87Здравната помощ по обамовки всъщност навреди на 90% от тези бедни, за да помогне на 10%.
84
4
 
6
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До Arnold 87Ти си търгувай, това не значи че нещо много разбираш.Какво точно направи Обама? Нищо. Пиля пари за да се харесва на световния ***. Нещо като гермаската бабичка, ама не чак толкова смръдливо все пак. Поне беше симпатичен.А при Тръмп нещата тръгнаха в галоп. То затова е и този писък.
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
единственият комунист е автора на тая глупост
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грешка. Либерали, социалисти, феминисти и т.н. не са прогресивни. Използват добре отработени стари и няколко нови репресивни техники с цел постигане на недемократични и непрогресивни, а регресивни цели. Не само Тръмп ги нарича "комунисти".
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааахахаха Демократите пак се обадиха ;)))Ами нали самите те обявяват всеки, който е срещу тях за расист, женомразец и руски шпионин ;)))
80
4
 
7
 
! Отговори
муспи преди 5 години
"Нима положението е толкова тежко!" възкликва автора на този поръчков пасквил, поръчван от тези дето провеждат и българския геноцид. В момента Ню Йорк е нещо като Столипево, с тази разлика че всички, поне 90% са на пособия, идващи от всякъде, включително и България. Мексиканците не са най голямото зло, има всякакъв латинос, китайци, индийци, *** се губят в този калабалък, - и особено много напоследък араби! Те и създават атмосферата на ада. За бели минават евреите.
79
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опа, пропагандна статийка от НПО центъра. Пишеъе, че са платени поне да знаем, че ще смърдят отдалече!
78
7
 
3
 
! Отговори
Arnold преди 5 години
Нищо не е оправял Тръм..неговите полтики тепървя ще рефлектират..само стойте и гледайте следващата година борсите..Търгувам с акции от години и съм минал през две кризи ( ставам и си лягам с икономическите новини) разреши ми да познавам по добре кой какво е направил в моята страна....Ако не беше Обама сега положението по света щеше да е пълен апокалипсис..но историята ще го оцени това след десетилетия..Бедните хора също имат право на здравна помощ или не мислиш така ?
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мястото на кумонистите в в затвира . никой не ги ще червенине хмери
76
4
 
2
 
! Отговори
WaR преди 5 години
Китай-1945 Корея-1950 Китай-1950 Гватемала-1954 Индонезия-1958 Куба-1959 Белгийско Конго-1964 Гватемала-1964 Доминик.република-1965 Перу-1965 Лаос-1964 Виетнам-1961 Камбоджа-1969 Гватемала-1967 Ливан-1982 Гренада-1983 Либия-1986 Ел Салвадор-1981 Никарагуа-1981 Иран-1987 Либия-1989 Панама-1989 Ирак-1991 Кувейт-1991 Сомалия-1992 Босна-1995 Иран-1998 Судан-1998 Афганистан-1998 Сърбия-1999 Авганистан-2001 Ирак-2003 Либия-2011 Украйна-2014 Нагорни Карабах - 2016
75
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунизма води до класова ненавист и висши несправедливости на власт имащи срешу народа.
74
4
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
До ArnoldКъде живееш в Америка ?Може пък да сме съседи :))
73
9
 
8
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До ArnoldСтига глупости бе! Обама почна президенството си с лъжа!От предизборните си обещания много неща не се и опита да осъществи! Здравната му "реформа" беше една глупост...Тръмп поправи икономиката, не Обама. И разбута политическата пасмина както никой друг до сега. Той се оказа много полезен за Америка. А и за света.
72
14
 
5
 
! Отговори
Arnold преди 5 години
Живея в Америка от 21 години....незнам каде и какви медиии четете?!?? но Тръм е един фалирал измамник от най-големите които Америка някога е виждала..Направете си труда поне да прочетете за цялата му история..Всичко до което се докосвало е фалирало..За радост открил как да прехвърля фалита правно към държавни и частни акционери ***..Ако пак и малко разбирате от икономика ще сте наясно че малкия възход на икономиката е резултата от мерките които се взеха при Обама по време на кризата
71
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е фашист. Всички либерали, социалисти, феминисти и други прогресивни хора сме твърдо против Тръмп. Ние се борим за свят без граници, без религии, без расова омраза. Нека идват хора от цял свят. Долу Тръмп, Салвини, Путин, Качински, Орбан и бразилския фашист.
70
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мен Тръмп е най-големия пич в политиката и единствения политик, който се вслушва в народа и си спазва предизборните обещания. Всички бели и нормални хора трябва да се радваме че на чело на САЩ е консервативен бял човек, християнин, хетеро с жена от Източна Европа. Благодарение на усилията на Тръмп САЩ не са палили война от цели 3 години. Спомнете си какъв кошмар беше по времето на Хюсеин Обама и Хилъри (Баба Яга), които запалиха целия БИ. Тръмп е последна надежда за белия човек в САЩ.
69
9
 
7
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Уважаеми г-н Мрънп.Разбутахте арабския свят-емигрантите в Европа...Обаче запалихте фитила на цялата Латинска америка и идват към Вас.Засега хиляди...Внимавайте сега как ще играете...После ***.ин да не Ви е виновен.
68
8
 
14
 
! Отговори
X преди 5 години
В най-голямата в света Демокрация -САЩ , комунистическата партия е забранена! Това демокрация ли е или диктатура?