Проповядва ли омраза Доналд Тръмп? Който не е с него - комунист!

Президентът разделя САЩ на "добри" и "либерали"
150
Проповядва ли омраза Доналд Тръмп? Който не е с него - комунист!
Снимка: Reuters

15 000 войници срещу 5000 невъоръжени мигранти: американският президент Доналд Тръмп иска да подсили границата с Мексико. Или по-скоро: иска да подсили омразата и страховете, които таят избирателите му, пише Константин Клайн за "Дойче Веле".

Думата "ксенофобия" произлиза от старогръцки и означава "страх, ненавист, враждебност спрямо чуждото". Ето, че така доста бързо стигнахме до Доналд Тръмп.

Човекът, който с основание се страхува от предстоящите междинни избори в САЩ, открай време подклажда у своите избиратели страхове, омраза и презрение спрямо всичко "по-различно". Страховете, омразата и презрението са основни елементи в намеренията и речите му. Понякога те водят до смехотворни, антихуманни и нереалистични идеи - като обещаното изграждане на стена по границата с Мексико и разделянето на нелегалните мигранти от децата и бебетата им. Или пък най-новата му идея: промяна на залегнали в конституцията граждански права с декрет.

Нима положението е толкова тежко?

Срещу плановете му се чуват много критични гласове - като например този, че стената по границата с Мексико ще бъде непосилно скъпа. И срещу безскрупулното поведение на представители на имиграционните власти се сипят критики - много от които дойдоха от републиканските редици. Само че Доналд Тръмп използва тези  критики, както и аргументите на експертите по конституционни въпроси, като оръжие в борбата си за разделяне на страната на "добри" и "либерали" с цел да запази властта си. При това неговите републиканци отдавна наричат всички, които стоят някак вляво от тях, "либерали". А на техния език това не означава нищо друго, освен "комунисти". Който е против Тръмп и неговите идеи, той е просто комунист или предател.

С актуалното си намерение да изпрати до 15 000 войници по границата с Мексико, за да спре похода на 5000 невъоръжени мигранти, Тръмп подклажда допълнително страха и омразата сред своите привърженици: щом президентът смята за необходимо да изпрати по границата добре обучени и тежко въоръжени войници, значи има заплаха за националната сигурност. За неговата целева група няма никакво значение, че американската армия няма право да извършва нищо без изричен мандат от Конгреса - какъвто в момента не е налице. Американските войници не могат да пречат на мигрантите да прекосяват границата, те могат единствено да стоят заплашително пред тях и да алармират граничните подразделения, ако установят нелегално преминаване на границата. Това обаче може да свърши и всеки един фермер в пограничния район. Най-новото: Тръмп заплаши, че ще позволи на американските войници да стрелят по мигрантите, ако те хвърлят камъни срещу армията.

Тръмп може само това

През 2016 година Доналд Тръмп постигна изненадващ успех в изборната си борба. Тъй като обаче той не стори кой знае колко за своите избиратели, сега може да повтори успеха си само като продължи заплашителната си реторика и утоли глада за сензации на привържениците си, но и на американските медии с нови и нови идеи.

Неговите планове и лозунги изглеждат смешни в очите на мнозина. Но най-лошото е, че от тях страдат хора, а неговият електорат не печели нищо. Защото отхвърлените мигранти не могат да създадат нови работни места във въгледобивната и автомобилната индустрия. Те не допринасят за по-доброто медицинско обслужване или за намаляване на данъците.

За тези страдания, които не са от полза за никого, отговорността носи един човек: американският президент. И това го превръща в проповедник на омразата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: Доналд Тръмпимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статия от Konstantin Klein .... евреин = комунист
66
7
 
17
 
! Отговори
правилно прави тръмп преди 5 години
Няма само сорските либрасти от дейче веле да наричат противниците си карйно десни,екстремисти,фашисти.
65
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да правиш нищо е лесно , но кой иска да живее с "нищо". Вие заслужавате много повече.-Доналд Тръмп
64
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Използвана тоалетна хартия има по-голяма стойност от статия на дойче веле.
63
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е толкова мразен от така наречената *** главно защото не само обещава а и постига резултати . Това е смъртната присъда за крадливите "социално орентирани" демократи. Напълно съм уверен че американците ще го изберат и за втори мандат.
62
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До читател 59"Резултатът" ти го ОПИСАХ малко по-долу!!!Ракетите е ядрени бойни глави ще полетят във всички посоки.ГАРАНЦИЯ!!опростаченият *** си мисли че може да гласува както си и иска и да няма последици за него.Е, ще го рабетът по болезненият начин че НЕ Е ТАКА.
61
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Либерали , комунисти, "демократи" , "прогресивни" все една и съща мързелива креслива ***. Ако си направите труда да прочетете поне една от книгите на Тръмп , например Trump & Kiyosaki - Why We Want You To Be Rich , ще разберете че няма нищо случайно или хаотично . Истината и методите да се постигне стабилно работещо общество въпреки всички недостатъци на хората.
60
12
 
23
 
! Отговори
преди 5 години
Не, DW Тръмп не проповядва омраза. Тръмп държи на националните ценности. Нещо което е съвършенно непознато на нео-марксистките медии по целият свят.
59
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп върна даже работни места в сащ , за които Обама каза , че са си заминали безвъзвратно. Либералите са едни национални предатели , работещи единствено за исляма , китай и против белите, на които реално се дължи световната икономика .
58
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойчито , що не пишете как Мутито излиза от политиката заради нейното Велкомен. Щото тя така реши че няма нужда от граници , да идва всеки . Затова има граници , защото има държави . Неможе да се толерира нелегалната емиграция. Има си легален начин за емиграция. Някой ако ти влезне в къщата през прозореца неканен приятел ли ти е а ? И сяда на масата и чака да му сервираш . Приятел ли ти е? В крайна сметка на гости каниш само свои приятели, роднини и хора единомислещи с които имате взаимна изгода
57
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел Веле с поредната си пръдня в защита на незаконната инвазия на нелегални имигранти.
56
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омраза ли е да спираш НЕЛЕГАЛНИ имигранти, опитващи се НЕЗАКОННО да проникнат в държавата ти?
55
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто ми се повръща от медията на Меркел , дойчито. То бива пропаганда ама това е върха на наглостта тяхното.Нелегалните Емигрантите без капитал, образование , даже и без интелект щели да създадът нови работни места? Кои места ще създадът , след като либералите с техните свободни пазари отварят само работни места в Китай и работят за това Китай да стане супер сила нр1. Какво искат либералите, да няма граници? Всеки да ходи където си ще? Без граница няма държава, данъците защо се плащат?
54
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп подобри икономиката на Сащ и подтикна фирмите да отварят заводи в страната. Тръмп е добър президент. Пролема е че винаги казва или пише нещо което се отразява от всеки но ако неправеше така нямаше и да спечели изборите.
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 52Да в САЩ генералите отказали да извършат атомен удар могат да напуснат в знак на протест.Президентът може да ги уволни и да продължи атаката.Предвидено е от закона.
52
19
 
13
 
! Отговори
читател преди 5 години
Идва ерата на лидери, които разчитат и манипулират нискообразованите и затъпели, които саповече във всички страни. Изборът е сигурен.За справка - Ердоган, Путин, Тръмп, Орбан, аятоласите и т.н.Въпросът е до кога? И какъв ще е резултатът.
51
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според закона за бедните, приет през 1601г., по времето на управлението на кралица Елизабет I, бедността е престъпление и тя трябва да бъде наказана по най-строг начин, за да служи като предупреждение за другите. Така и сега, който е беден а не е милиардер както лорд Тръмп, излиза че е престъпник или комунист.
50
10
 
14
 
! Отговори
Ляв преди 5 години
Момент, Тръмп не беше ли комунист? Нали беше агент на Путин?
49
8
 
21
 
! Отговори
САЩ преди 5 години
Тръмп просто отразява настроенията на обикновения американец на когото му писна от семейство Клинтън. Това семейство нанесе сериозни щети и на България. Ако не бяха те отдавна да сме се отърсили от социалистическото си минало.
48
13
 
12
 
! Отговори
J Edgar Hoover преди 5 години
Комунизма не е идеология, не е религия. Това е зараза от която трябва да се отърсим.