Проповядва ли омраза Доналд Тръмп? Който не е с него - комунист!

Президентът разделя САЩ на "добри" и "либерали"
150
Проповядва ли омраза Доналд Тръмп? Който не е с него - комунист!
Снимка: Reuters

15 000 войници срещу 5000 невъоръжени мигранти: американският президент Доналд Тръмп иска да подсили границата с Мексико. Или по-скоро: иска да подсили омразата и страховете, които таят избирателите му, пише Константин Клайн за "Дойче Веле".

Думата "ксенофобия" произлиза от старогръцки и означава "страх, ненавист, враждебност спрямо чуждото". Ето, че така доста бързо стигнахме до Доналд Тръмп.

Човекът, който с основание се страхува от предстоящите междинни избори в САЩ, открай време подклажда у своите избиратели страхове, омраза и презрение спрямо всичко "по-различно". Страховете, омразата и презрението са основни елементи в намеренията и речите му. Понякога те водят до смехотворни, антихуманни и нереалистични идеи - като обещаното изграждане на стена по границата с Мексико и разделянето на нелегалните мигранти от децата и бебетата им. Или пък най-новата му идея: промяна на залегнали в конституцията граждански права с декрет.

Нима положението е толкова тежко?

Срещу плановете му се чуват много критични гласове - като например този, че стената по границата с Мексико ще бъде непосилно скъпа. И срещу безскрупулното поведение на представители на имиграционните власти се сипят критики - много от които дойдоха от републиканските редици. Само че Доналд Тръмп използва тези  критики, както и аргументите на експертите по конституционни въпроси, като оръжие в борбата си за разделяне на страната на "добри" и "либерали" с цел да запази властта си. При това неговите републиканци отдавна наричат всички, които стоят някак вляво от тях, "либерали". А на техния език това не означава нищо друго, освен "комунисти". Който е против Тръмп и неговите идеи, той е просто комунист или предател.

С актуалното си намерение да изпрати до 15 000 войници по границата с Мексико, за да спре похода на 5000 невъоръжени мигранти, Тръмп подклажда допълнително страха и омразата сред своите привърженици: щом президентът смята за необходимо да изпрати по границата добре обучени и тежко въоръжени войници, значи има заплаха за националната сигурност. За неговата целева група няма никакво значение, че американската армия няма право да извършва нищо без изричен мандат от Конгреса - какъвто в момента не е налице. Американските войници не могат да пречат на мигрантите да прекосяват границата, те могат единствено да стоят заплашително пред тях и да алармират граничните подразделения, ако установят нелегално преминаване на границата. Това обаче може да свърши и всеки един фермер в пограничния район. Най-новото: Тръмп заплаши, че ще позволи на американските войници да стрелят по мигрантите, ако те хвърлят камъни срещу армията.

Тръмп може само това

През 2016 година Доналд Тръмп постигна изненадващ успех в изборната си борба. Тъй като обаче той не стори кой знае колко за своите избиратели, сега може да повтори успеха си само като продължи заплашителната си реторика и утоли глада за сензации на привържениците си, но и на американските медии с нови и нови идеи.

Неговите планове и лозунги изглеждат смешни в очите на мнозина. Но най-лошото е, че от тях страдат хора, а неговият електорат не печели нищо. Защото отхвърлените мигранти не могат да създадат нови работни места във въгледобивната и автомобилната индустрия. Те не допринасят за по-доброто медицинско обслужване или за намаляване на данъците.

За тези страдания, които не са от полза за никого, отговорността носи един човек: американският президент. И това го превръща в проповедник на омразата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: Доналд Тръмпимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Редакция на днес спрете да разпространявате *** еврейска комунистическа пропаганда продажни ***.всичко което пишете за тръмп е лъжа .настъпва ви по мазола защото казва истината която криете.тръмп е обичан в сащ от всички нормални хора руски мекерета.след вторият му мандат *** като вас няма повече да съществуват
106
2
 
2
 
! Отговори
един преди 5 години
ДнeсБГ, защо пропагандирате чрез DW, една от най-либералните медии?
105
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Никой не му иска мнението! Всеки сам решава.Кое е правилно и истина или лъжа! А и..Тук е България.А не Америка!
104
6
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ДАНО ДА ИЗБЕРАТ ДОНАЛД ДЪМБ ВТОРИ ПЪТ; ДА ГЛЕДАМ СЕИРА НА САЩ МИ ВДИГА ТОНУСА
103
4
 
7
 
! Отговори
Kristian преди 5 години
И как точно ще ти промие мозъка като те спонсорира да учиш.Промити мозъци имат хорат които нямат волята да изчетат повече от страничка лесносмилаеми коснпирации..нещо като да гледаш холивудски филм..готино е и коспирациите те карат да се чустваш смислен ама е като ракията общо взето ..
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За страна от емигранти, определен и не харесват други хора...
101
3
 
11
 
! Отговори
God преди 5 години
"Идеята" за разделяне на децата от родителите на нелегални имигранти е всъщност закон приет от либерала Обама. Тръмп просто спази закона и след като американските комунисти нададоха вой, той спря прилагането на либералният закон. Всъщност отнетите от нелегалите деца оставаха в САЩ и получаваха образование и медицински грижи, а сега си стоят в *** заедно с родителите. А Сорос и неговото Отровено общество промиват мозъци и не защитават никакви християнски ценности.
100
14
 
3
 
! Отговори
Kristian преди 5 години
Конспирацията за Сорос е най-големия успех за Путиснките *** .....Отворено общесво не прави нищо друго освен да предлага по-добро образование !!Точка !!..Сорос е направил много повече за запазване на християнските ви цености и морал и култура от който и да е ви съвременик..В един малак град в които имаше само батки чоплят семки със заложни къщи се появиха и нормални фирми които се управляват от хора завършили добри университети по негови стипендии .А другите с 16 часовия работен са ваши
99
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно демократите са в страшно противоречие с тази глобализация и с тези индивидуалистични *** изцепки. *** алтерираните са свръх индивидуалисти и изобщо не се вписват в какъвто и да е модел за глобализация. Те не могат да за чавдарчета, пионерета, китайчета с червени или зелени връзки, комсомолци или каквото и да е обобщаване. Те са индивидуални. Всеки за себе си. С ОГРОМНО ЕГО. Не е реално да подържаш едновременно глобализацията и *** разновидностите. По - скоро трябва ги махаш.
98
6
 
2
 
! Отговори
пак до Милко преди 5 години
Когато остане 1 единствения начин да се развиваш е да се делиш. А деленето е при най - простите организми начин на развитие и размножаване. Тоест, оказва се, че глобализацията не е еволюция, а регрес. И това е очевадно за всеки с 4 клас биология. Базовите принципи и цикли в обществото съвпадат с базовите принципи и цикли в природата. И това е така, понеже обществото е създадено от живи организми - хората, и съответно се води от техните цикли. Но, това е твърде сложно за тебе. Не го мисли ;))
97
3
 
3
 
! Отговори
пак до Милко преди 5 години
Много са ми смешни такива неориентирани ориенталци като тебе, които оеднаквяват глобализацията с еволюция ;)))Що не вземете да спрете за един момент поне да четете евроатлантически глупости и да приказвате и пишете шаблони и да започнете да мислите със собствените си глави???Да не би да е защото нямате такива? Или защото сте наследници на активни борци? Или и двете? Все ми е тая, да ти каза. Резултата е, че не сте особено умни ;))) Не сте в състояние да моделирате прости модели а как пишете...
96
2
 
3
 
! Отговори
до Милко преди 5 години
Глобализацията не е еволюция, а присвояване. В природата глобализация и еволюция са нещо противоположно. Представи си много амеби. Глобализация е когато една изяжда всички останали за да порасне. Еволюция е когато всички ядат нещо друго и порастват. Вземи 100 попови лъжички. Ако една изяде всички и стане огромна, значи са се глобализирали. А ако всички пораснат заедно, значи са се развили и имат шанс да евплюират. Глобализация означава да остане 1. Еволюцията е продължително размножаване...
95
3
 
4
 
! Отговори
8791 преди 5 години
Стигнах до "Дойче Веле+ и спрях да чета.Радвам се обаче, че Тръмп в САЩ, Салвини в Италия и Болсонаро в Бразилия бръкнаха в г ъза на либер стите.
94
3
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
изкам да видя цитати, драги зелени педофили*, когато тръмп е споменал думата "комунисти". моля, бъдете така любезни, както цензурирате по медиите да цитирате правилно! *аз мога да ви представя доказателства, че зелените искаха да узаконят педофилията. дойче веле, дойче веле, плащат гои - печели сорос - евреина! продал Христа си за трийсе сребърника.
93
3
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
не е ли крайно време dw да се поеме финансово от бащицата си сорос?
92
3
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
лицето на психопатите от идилпрозира зад този пореден dw пасквил.
91
3
 
0
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До Анонимен 101:Всъщност са по-умни от българите, особено от тебе.
90
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп не е идеален, но е 100 пъти по-добър избор от лудата бабка Килъри Клинтън........................виновна за оранжевите революции и за смъртта на хиляди хора в Либия, Сирия, Украйна и др.
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тия нелегалните пък са направо мозъчни хирурзи.
88
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците не са много умни .