Вотът в САЩ започна с развалени машини за гласуване

Американци гласуват за Конгреса и губернаторските места
Обновена: 7 ное 2018 06:38 | 6 ное 2018 22:55, Анисия Иванова
33
Вотът в САЩ започна с развалени машини за гласуване
Снимка: БТА

Дълги опашки пред избирателните секции и неизправни машини за гласуване помрачиха първите часове от гласуването в избирателни райони по цялата територия на САЩ. Някои от най-големите проблеми бяха в Джорджия - щат с оспорвана надпревара за губернаторското място, а някои избиратели там казаха, че са чакали до три часа, за да гласуват, предаде Асошиейтед прес.

В изборна секция в Снелвил, Джорджия, над 100 души чакаха часове наред, за да гласуват. Машините за гласуване в окръг Гуинет не работеха, затова членовете на секционните комисии предлагаха хартиени бюлетини, докато се опитваха да намерят работещи машини, които да заменят повредените.

Онтария Удс, избирател, заяви, че около 20 души, които били дошли да гласуват, си тръгнали заради опашките.
 "Опитвахме се да им кажем да почакат, но хората имат деца. Хората започват да се ядосват. Хората са уморени", заяви тя. Удс и други казаха, че отказали предложените хартиени бюлетини, защото нямали доверие в този начин на гласуване.

Говорител на окръжните изборни власти заяви, че в някои избирателни райони е имало проблеми с така наречения експреспол, машини, които членовете на изборните секции използват, за да регистрират избирателите и да им издават карти за достъп до машините за гласуване.

Още преди днешния изборен ден в САЩ имаше безпокойства от различно естество поради системите за гласуване и регистрация - било то заради машини, променящи предпочитанията на избирателите, или заради върнати грешно написани регистрационни формуляри.

Представители на изборните власти и неправителствени организации се опасяваха, че доверието на избирателите в резултатите може да бъде подронено, ако тези проблеми станат още по-масови в течение на изборния ден. Милиони американци ще гласуват днес във важни изборни надпревари за Конгреса и губернаторски места.

В изборните секции из целия Ню Йорк имаше съобщения за развалени скенери за бюлетини. В един от избирателните райони избирателната активност беше толкова висока, че поради развалените устройства се образува дълга опашка.
Във Финикс, Аризона, се създаде объркване заради заключена изборна секция, което наложи избиратели да бъдат препращани да гласуват в съседен избирателен район.

Според вестник "Хюстън кроникъл" в Хюстън, Тексас, много местни жители не могли да гласуват заради проблеми с машините за регистрация на избиратели, предаде ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
ТотоманскаЯребица преди 5 години
Намери си програма за spell correction щото си мн.зле и на английски и на испански.А пък ако от CDC те надушат, че разнасяш п*ичи грип из всичките щати, ще те затворят в някой инкубатор.
20
0
 
10
 
! Отговори
Пожар Никар преди 5 години
Машините в Джорджия са настроени от костинбродски специалисти на без коз - едно хванат, две пишат.
19
0
 
0
 
! Отговори
Petar, NY преди 5 години
Пичове спрете да пишете на английски защото е embarrassing :) И моят не е перфектен ама все пак.
18
0
 
1
 
! Отговори
Дъ Оттоман Хаук преди 5 години
До Анонимен 7Недей да гарантираш за неща, за които не само не си сигурен, но си и нямаш дори и слаба представа. Но аз мога да ти гарантирам, че съм износил поне една каруца тсърФули по пътищата на краваристана досега. И не, не съм 'хамрикански гражданин, въпреки че ми беше предложено многократно. И точно сега съм в Ел Ей до края на седмицата, следващата съм в Лас Вегас, пак една седмица в Ел Ей, и след това самальотчето, дисагите на рамо, и обратно ... у домой! Гарантирал нашия!!!!
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При нас е спокойно,Боко и Цоко броят бюлетините и няма машини.
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деградация, алчност и диващина до уши, но претенции ... аман аман аман ... не е за разправянеГарантирам че никога не си бил тук. Защо се правиш на интересен товарищ командир ?
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалшива новина..........предаде ТАСС
14
0
 
2
 
! Отговори
Petar, NY преди 5 години
До дъ Оттоман ХоукЗащо продължаваш да пътуваш до там тогава? Паричките не достигат май в твоята развита татковина...
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такава идиотщина няма никъде,дори в България!И това ми било най-развитата държава в света за Сащ става дума!Пълен леш е там!
12
4
 
4
 
! Отговори
БАШ майстора преди 5 години
за да излезе по евтино са внесли евтини техники от бангладеш щото руските и китайските им контролират вотовете
11
1
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ех кога ще ни стигнат американците по начина по който ние безпроблемно гласуваме?
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То вече нищо не се произвежда в САЩ. Явно и машините им за избори са китайски и за това се дънят. А и кой знае какви бъгове са сложили китайците в чипорвете им за да определят избора от Китай.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така става като не канят наблюдатели от Русия да следят за изборни нарушения.Пък седнали нашите избори да им намират кусури
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хи-хи-хи-хи...........руските хакери!!!!! Ха-ха-ха.........почна се новия рунд!
7
0
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Путин ги е хакналСанкции
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено ,то не им е за пръв път . На изборите 2016 в САЩ дори е имало саботажи на цели региони където хоратанямат избирателни секции и така е трябвало да пътуват в други градове за да гласуват /и това за да откажат хората да гласуват/ Само да припомня и фрапантният случай с захвърлените /загубени бюлетини на Ал Гор 2000 г и така кокановия смъркач Буш Младши става президент на САЩ.След една година в длъжност спомнете си какво се случи по времето на Буш младши .
5
11
 
13
 
! Отговори
дъ Оттоман Хоук преди 5 години
Трамп е точният лидер за американските говведа! *** като х'мриканските скотове не съм виждал никъде другаде по света, и го казвам много сериозно! Деградация, алчност и диващина до уши, но претенции ... аман аман аман ... не е за разправяне! След всяко пътуване в тази помийна яма, наречена САЩ все повече и повече оценявам стойността на цивилизоваността на другите държави!
4
0
 
12
 
! Отговори
мдааааа преди 5 години
""Изборният ден в САЩ започна с развалени машини за гласуване""-----------Предполагам Путин пак е скучал ...
3
5
 
12
 
! Отговори
к преди 5 години
Интересно е да се знае че фирмата която продава и поддържа машините за гласуване в САЩ принадлежи на Сорос !както е казал Бай *** - не е важно кой гласува а е важно кой брои гласовете .....еврейските гадове няма да се дадат лесно ......
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновеният заподозрян?