Създателят на нета: Google и Facebook да се унищожат!

Социалните мрежи бълват ненавист, настоя Тим Бърнъс-Лий
7 ное 2018 12:00, Павел Гълъбов
63
Създателят на нета: Google и Facebook да се унищожат!
Снимка: Reuters

Създателят на интернет Тим Бърнъс-Лий е крайно недоволен от своите деца - Google и Facebook.

Той смята, че монополизмът на гигантските компании рано или късно ще бъде разрушен, стана ясно от негово интервю за Reuters.

Още по темата

"Властта на Google и Facebook е по-голяма от тази на повечето държави, те станаха толкова доминиращи, че е време да бъдат унищожени", смята Тим Бърнъс-Лий.

Преломен момент за тези компании стана скандалът с изтичането на милиони лични данни, свързани с фирмата Cambridge Analytica. Откривателят нета е недоволен от състоянието на световната мрежа, защото е загубено чувството за лична безопасност.  

Ученият смята, че социалните медии разпространяват ненавист, а с това не може да се борим, категоричен е той.

"Ако пуснете капка любов в Twitter нищо няма да стане, но пуснете ли капка ненавист то тя ще се разпространи много бързо", категоричен бе той.

Професорът от Технологичния институт на университета в Масачузетс и университета в Оксфорд Тим Бърнъс-Лий изобретява през 1989 г. протоколите, по които работи глобалната мрежа и до този момент. 


63
Още от САЩ
Икономическа желязна завеса между Китай и САЩ!?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
1
 
! Отговори
Аз от самото начало преди 5 дни
Съм немал фейсбук и дори снимки не съм качвал. Не съм се деградирал напълно. Което хубаво нещо. Фейсбук е само подмазване , голи снимки , фукане , изтъкване , ку.вализъм. Хората оглупяли много от таз социална мрежа. И не само това но и злорадстват правят тон глупости и рушат чупят и селфита си правят от които умират. А за гоогъл той те шпионира от всякъде чрез камери , твта , гсми. А за дълбокия нет да не говорим. Ако се шляеш там какво ще се натъкнеш тогава Господ да е с теб.
59
0
 
6
 
! Отговори
Facebook преди 6 дни
Най-добре е да се унищожи, Фейсбук. Хората полудяха, качват снимки, правят ми разни муцунки, никакво приличие от страна на младите и от по-големи. Какво му е хубавото на това да се публикуваш в този задънен фейс? По-добре си изтрийте снимките и си променете информацията на профилите, защото в днешно време, е по-спокойно, когато си АНОНИМЕН!
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Molq vi sprete facebook,zaradi tozi fb ima razbiti semeistva ubiti hora razvedeni i neshtasni ,izostaveni deca bez maika ili bez bashta
57
12
 
8
 
! Отговори
Янко преди 1 седмица
За тея дето не могат да се адаптират към развиващия се свят ,изпадат от класацията...и никой няма да пита,най малко някой ганьовец от времето на тато!
56
11
 
5
 
! Отговори
Анонмна преди 1 седмица
За съжеление немотат да закрият социалните мрежи защото икономиката в света ще рухне😔
55
2
 
15
 
! Отговори
Не се знае... преди 1 седмица
Хора, бъркате-и-нетът дава поле за изява на всеки. Злобните,завистливите, лицемерните и т.н. ги имаше и преди да стане масов, но нямаха за трибуна цял свят, а кварталската пейка. Тази свръх-информация ни свари по дребни гащи, дето се вика. В крайна сметка всеки си има глава и решава кое е истина и кое не. Като имаше тотална цензура да не би да бяхме по-добре информирани? Или пък да не се знаеше всичко за всеки-чрез мрежата от доносници? И нета е като дрогите-вади най-крайните качества от човека
54
3
 
26
 
! Отговори
Стефчо преди 1 седмица
Тоя интернет отдалечи хората и ги отчужди вместо обратното,направи ги по-лицемерни и завистливи.Направи ги несъстрадателни,студени и алчни . Дано да му дръпнат шалтера тотално!
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фейсбук преследваха хора,които не са расисти и не са против мюсулманите.Случи се на мой роднина от западна Европа.
Правят фалшиви акунти или блокират акаунти,без обяснения,дори просто ако си употребил дадена дума,защо го правят?И какви са им критериите,не обясняват.
Това е игра със съдбата на хората и съхранената им информация,която те всеки момент могат да блокират,продадат,изтрият и човек да загуби информацията си или да попадане в чужди.Или да създават фалшиф профил на някого,което е измама.
52
0
 
11
 
! Отговори
Гонзо преди 1 седмица
Увеличи се схемата на адвокатите
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Подкрепям !
50
3
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
човечеството се оказа напълно неподготвено за науката и технологиите.Те дадоха "кибрита в ръцете на дете"..

Хомо сапиенс в настоящия му "формат" е обречен..
49
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
"Всичко,което човешкото сърце помисля,е само зло"

/Енох,3-4 хил г. преди Христа/..
48
4
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
До Стефанов много просто теле си да знаеш :).
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЗА-КРИ-ВАЙ!
46
1
 
4
 
! Отговори
Стефанов преди 1 седмица
До Хахаха40 - Съжалявам, много си неграмотен. А относно военните - точките на достъп са били ТРИ. В нета са повече, да знаеш. :-)))
45
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
принципно интернет трябва да бъде изключен тотално.
44
4
 
5
 
! Отговори
Марш преди 1 седмица
До Хахаха
Опасно, безкрайно, зашеметяващо умен си. Благодаря, че ни ограмоти. А сега бягай да цъкаш на фейса с помоща на това, което "тоя" не е изобретил
43
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Единствения проблем ако изкуствен интелект или вражески извънземни се домогнат до гугъл за да ни разберат всички спатии. Иначе не виждам смисъл да се унищожават, каква ненавист какви пет лева.
42
6
 
35
 
! Отговори
the Ghost преди 1 седмица
Не са проблем Google и FB, а потребителите
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До чичо тоно

А дали, не са и откровена истина?