Създателят на нета: Google и Facebook да се унищожат!

Социалните мрежи бълват ненавист, настоя Тим Бърнъс-Лий
7 ное 2018 12:00,
63
Създателят на нета: Google и Facebook да се унищожат!
Снимка: Reuters

Създателят на интернет Тим Бърнъс-Лий е крайно недоволен от своите деца - Google и Facebook.

Той смята, че монополизмът на гигантските компании рано или късно ще бъде разрушен, стана ясно от негово интервю за Reuters.

Още по темата

"Властта на Google и Facebook е по-голяма от тази на повечето държави, те станаха толкова доминиращи, че е време да бъдат унищожени", смята Тим Бърнъс-Лий.

Преломен момент за тези компании стана скандалът с изтичането на милиони лични данни, свързани с фирмата Cambridge Analytica. Откривателят нета е недоволен от състоянието на световната мрежа, защото е загубено чувството за лична безопасност.  

Ученият смята, че социалните медии разпространяват ненавист, а с това не може да се борим, категоричен е той.

"Ако пуснете капка любов в Twitter нищо няма да стане, но пуснете ли капка ненавист то тя ще се разпространи много бързо", категоричен бе той.

Професорът от Технологичния институт на университета в Масачузетс и университета в Оксфорд Тим Бърнъс-Лий изобретява през 1989 г. протоколите, по които работи глобалната мрежа и до този момент. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е прав!
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАбсолютно правилно изказано. Само да добавя, че Марк Зъкърбърг прави по 6 млн. долара на ден от потреблението ни, а от данните ни - не ми се мисли...
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Нищо не си изтрила от момента който си направиш профил той се архивира и отива на друг сървър ти си изтрила видимия профил ама архива той е някъде там. Ако не знаеш във Фейсбук има една стая Военна стая и казват само там работят 20 000 човека, а колко такива стаи има никой не може да ти каже със точност. По твоя профил някъде един изкуствен интелект обучан от една купчина психолози ти прави досие и няой ден като идеш да си подадеш документи за Зелена карта ще ти скиват досието.
9
2
 
29
 
! Отговори
Чурминатора преди 5 години
Скайнет бавно и неусетно изяжда създателите си. Ама вече е късно да се спре, кутията на Пандора е отворена.
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи бритишите могат да хакнат една голяма компания краварска безнаказано, ако беше Путин да хакне фейса щеше да се вдигне голяма смрад от краварника.
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е факт, че Гугъл загърбиха мотото си - Не бъди зъл и станаха зли, заедно с Епъл и Фейсбук и други подобни. А това че трябва да се рзбият е ясно на всички, но няма кой да го направи. В днешния глобализиран свят, почелившите са: богатите стават все по-богати и властни, мързеливите и екстремистите получават все повече без да са заслужили с нищо (мултикултурализъм - помните ли тая гадна дума?)А всичката тая пасмина се обслужва от нас, "средностатистическия човек", който ги носи на гърба си.
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напълно съм съгласна с Т,им , потдържам тезата...Усетих нещата и напълно изстрих профила си във фейса...Много по добре се чувствам !!! Само не ми ясно , как ще откъснем нашите деца , които висят по цял ден ....
5
4
 
41
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
Ами прав е човека. От умен човек ще чуеш умни неща. Проблема на мрежата е анонимноста. Рядко ще видите човек (с физиономията си) да ръси простотии на публично място. За сметка на това 90% от анонимните постове в мрежата са откровенна помия.
4
2
 
39
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Аинщаин казал навремето че ако знаел за какво ще се използва неговото откритие щял да изгори всички документи...И човека създал мрежата за обмяна на идеи в няколко университета то кво стана,леле кво стана...
3
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо никой не налага санкции на Англия задето хакнаха Фейсбук и собствениците на Кеймбридж Аналитика не са в затвора за хакерство, за един преятел питам ?
2
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв монополизъм бе чичак аз не ги ползвам и двете тия неща.
1
8
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Каквото мислят масите - това споделят - в капитализмът 1 на много е богат, останалите работят за това богатство и тънат в кредити и нищета. Така че хейта е заслужен.