Руската следа... Тръмп уволни главния прокурор на САЩ

Джеф Сешънс бе принуден да напусне след остри нападки
Обновена: 8 ное 2018 08:22 | 8 ное 2018 07:40, Петя Славова
20
Руската следа... Тръмп уволни главния прокурор на САЩ
Снимка: БТА

Главният прокурор на САЩ Джеф Сешънс беше принуден да напусне поста си днес след повече от година на остри лични нападки от президента Доналд Тръмп заради оттеглянето си от разследването за намеса на Русия в президентските избори през 2016 г., предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

В писмо от 1 страница Сешънс уведоми президента, че подава оставка по негово искане. В съобщение в Туитър Тръмп написа, че назначава за и.д. главен прокурор шефа на кабинета на Сешънс Матю Уитакър, бивш прокурор от щата Айова, предаде БТА.

Оставката беше кулминацията на напрегнати отношения, които са развалиха още в първите седмици от мандата на главния прокурор, когато той се оттегли от разследването за възможна координация между кампанията за президентските избори на Тръмп и Русия.

Президентът изрази недоволство, че това решение е направило възможно впоследствие да бъде назначен специален прокурор Робърт Мълър, който пое разследването за руска следа в изборите и започна да разследва дали нападките на Тръмп срещу Сешънс не са част от по-широки усилия да бъде възпрепятствано правосъдието и да бъде задушено разследването за съглашателство между кампанията на Тръмп и Русия, отбелязва Асошиейтед прес.

Засега не са напълно ясни измеренията на този развой за разследването на Мълър. Министерството на правосъдието не е съобщавало, че заместник главният прокурор Род Розенстайн също ще се оттегли. Розенстайн бе този, който назначи Мълър преди повече от година и половина и оттогава надзираваше отблизо работата му.

Нападките срещу Сешънс бяха отправяни, дори и въпреки че републиканецът от Алабама беше първият американски сенатор, подкрепил кандидатурата на Тръмп за президент, както и въпреки факта, че неговата програма за борба с престъпността и приоритетите му - особено ястребската му политика по въпроса за имиграцията - до голяма степен отразяваха тези на президента, отбелязва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
11
 
! Отговори
ХАН АСПАРУХ преди 5 години
и на изборите на МАРС се намесиха Руснаците. това е факт АЗ КАЗАХ ........
16
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво да кажеме за "нашия" Президент ?Кой ще му уволни Решетников ?
15
1
 
8
 
! Отговори
Вододав преди 5 години
"Оставката беше кулминацията на напрегнати отношения, които са развалиха още в"СА развалиха ли бе селяни?! Освен, че Шиши ви диктува кога и какво да пишете, ако може да ви каже и да не мислите с диалект, ще бъде страхотно!С пожелания - малкото останали, неселяни в тази държава!
14
0
 
19
 
! Отговори
ЕЛИ преди 5 години
в цял свят главен прокурор се назначава от правителствотонещастието на БЪЛГАРИЯ е че у нас той е недосегаем
13
0
 
6
 
! Отговори
Да,ама не преди 5 години
До АнонименСъдебното преследване на Президента не е проста работа,като на *** и Пульо!
12
3
 
10
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До АнонименЕврейското господство е факт и непрекъснато излизат нови и нови доказателства,въпреки строгата цензура!Впрочем,евреите спъват по-скоро тия(страни и отделни хора),които имат голям потенциал и могат да им бъдат конкуренция,а не дребосъка(което е безсмислено).
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да,ама неТука става въпрос за съдебно преследване което не може да бъде спряно от никого ако бъде стартирано.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХмСамо с еврейското господство можете да обясните собствената си малоценност. Стига с тия глупости ставате смешни.
9
2
 
9
 
! Отговори
Да,ама не преди 5 години
До АнонименКонгреса може да причини много главоболия на Тръмп,но не може да го свали,защото републиканците държат Сената.Само ще падне голямо джафкане и губене на време.Най-лошото за Тръмп е че няма да може да прокарва собствени програми,а това си е сериозен проблем.
8
3
 
16
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Логиката на случващото се в Америка е непонятна за нас,поради оскъдната информация.Обаче май е непонятна и за повечето американци.Едно е сигурно-САЩ не могат да продължат съществуването си по досегашният начин и ще има големи промени.Какви-могат да кажат само тия,които са ги замислили-евр.еите.Обаче и там има два варианта-на Со.рос и на Ротшилд,като разликите са големи.Общото е само,че и двата клана са единодушни,че ев.рейското господство над Света трябва да продължи.
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп ще бъде освиткан по много кофти параграфи от американския наказателен кодекс. Като първо действие на обновения конгрес ще последва искане Тръмп да си покаже данъчните декларации, а това ще бъде неговият край, защото прокурорът Милър е събрал сведения за много тъмни зделки на Тръмп с подставени руски олигарси продавали и купували в изгода за Тръмп на недвижими имоти на цени неколкократно завишени или намалени от пазарните за финасиране на предизборната му кампания.
6
6
 
22
 
! Отговори
сега преди 5 години
Каква Руска следа,стига вече лъжи на хората им писна от конфликти който създават САЩ постоянно...
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас!Тъкмо бях свикнал с него.
4
4
 
13
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
днес.бг кога статия за победата на Тръмп/републиканците на изборите 2018? Какво чакате?
3
7
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Гадно парче е рижавия, ако не му ходят по свирката.
2
3
 
20
 
! Отговори
степан преди 5 години
След параноя следва шизофрения.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!