Тръмп не спечели изборите... Но и демократите не победиха!

Долната Камара не може да победи политиката на президента
Обновена: 8 ное 2018 21:51 | 8 ное 2018 21:51,
13

Републиканците запазват контрол над Сената, а демократите ще получат мнозинство в Камарата на представителите. Това показват предварителните данни от междинните избори в Съединените щати.

Провеждащите се в средата на президентския мандат избори са своеобразен референдум за действащия държавен глава.

Още по темата

В исторически план повечето американски президенти са губили част от подкрепата си на първите междинни избори.

Контролирайки Камарата на представителите демократите ще могат да блокират законодателните инициативи на Доналд Тръмп и републиканците.

"Ако демократите спечелиха долната Камара на парламента, то републиканцiте се затвърдиха в Сената. Това повтаря ситуацията от 2016 година, която доведе до разделението между републиканци и демократи. Подобна конфронтация не е имало никога преди сред американците по време на президентски избори", коментира пред "Денят ON AIR" бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

По думите му обаче в момента нито Тръмп е загубил тези избори, нито пък демократите са ги спечелили.

"Долната Камара не може да промени политиката на американския държавен глава. Това, което засяга Европа и България - търговската война, високите наказателни мита на стоките, ще си останат същите", отебеляза Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2020 Тръпм ще ги размаже . Радетелите на джендерастията и бездържавността нямат сериозен опонент , който да изкарат срещу него. А след още две години икономическата му политика ще даде още резултати, за разлика от Обама , дето казваше , че само с магия можело да се върнат работните места. Е явно Тръмп е *** магьосника.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди много години престаряла ромскa бабичкa, разглеждайки ръката на Дончо му казала: Когато станеш на моите години ще се настаниш в безплатно жилище, което специално за теб ще освободи живеещото в него афроамериканско семейство.
9
1
 
10
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Тръмп е пич! Атлантилистичната Глобалистична Джендерастия не можа да налапа Света, по не за сега.
8
5
 
1
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Оранжевия пуяк, да, също любимец на всички надути псевдо-интелектуални "правдиви" псевдо-хуманитарни женски полови органи, глупави малки жертви на манипулация с големи усти и големи лични апетити понякога. Сори Тръмп е силен и исторически президент, Обама е тоалетнаджия негативист и той и неговите зомбита са обречени на по нататъшни провали. Гомнастици
7
0
 
12
 
! Отговори
Американ преди 5 години
В подобни избори - midderm elections - Клинтън губи 54 от местата в Долната Камара, Бум губи 30, Обама - 60 през 2010 и още 13 през 2014. Плшс всички те губят места в Сената.Тръмп изгуби 30 места в Долната Камара и задържа Сената, като спечели нови места там, което се е случвао само още два пъти за поледните 100 години. Това прави Тръмп победител!Да не говорим, че Долната Камара може да попречи на почти нищо в политиката която води, могат само да отрежат парите на Стената, нищо друго..
6
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е провален президент, но когато институциите работят се вижда че не може да направи кой знае какви поразии. Разтури няколко търговски договора, наложи санкции на няколко държави, но въпреки всичко нещата му си получават. Икономиката се развива добре. Във външната политика почти успя да пречупи Китай, може би след месец ще има споразумение с него. Убеди Европа да си вдигнат военните разходи, което подплаши максимално Путин. Въпреки че лично не го одобрявам все пак САЩ вървят нагоре и напред
5
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рижавия пуяк -любимецът на всички се лян дури в САЩ.
4
26
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТРЪМП ИМА МИНИМАЛЕН ШАНС ЗА ВТОРИ МАНДАТ САМО АКО СВАЛИ РЕЖИМА В ИРАН :DОЩЕ В НАЧАЛОТО НА 2019-ТА ТРЪМП Е ДЛЪЖЕН ДА СВАЛИ РЕЖИМА В ИРАН!
3
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пръмп няма да вземе втори мандат. Много изостри "тона на говорене" в целият свят, тръгна "с бутоните напред", даде картбланш на Дутин хепен да се разпищоли в Европа, и да продължи да дрънка с ракетки , да се намесва във ватрешните работи на балканите и да обижда историята и културата на цели народи.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перчем
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Тръмп е важен само Сената. Сега Тръмп ще може да хвърля вината върху демократите заради провалени инициативи.