Адски пожар в Калифорния: Хиляди евакуирани

Има информации за жертви, обявено е извънредно положение
Обновена: 9 ное 2018 09:52 | 9 ное 2018 09:45, Петя Славова
8

Снимка: БТА

Десетки хиляди хора напуснаха домовете си заради бързо разрастващ се горски пожар в Северна Калифорния, предадоха световните агенции.

Има информация за загинали. Огънял е обхванал болница и стотици домове, а хиляди хора са били принудени да бягат от пламъците с колите си или пеша, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс.

Изпълняващият длъжността губернатор на Калифорния Гавин Нюсъм обяви извънредно положение в окръг Бют, на около 290 км северно от Сакраменто, след като пожарът се разпрострял на повече от 18 000 акра само за осем часа без изобщо да бъде овладян, посочва БТА.

Разпалван от силните ветрове в условия на суша, пожарът, наречен "Лагерен огън", е помел град Парадайс, заплашвайки 26-те му хиляди жители с пламъци, високи 15 метра. Град Чико с 93 000 жители може да е следващият на пътя на пожара, който според прогнозите е тласкан в западна посока от ветрове със скорост 56 км/ч, каза началникът на противопожарната служба в окръг Бют Дарън Рийд.

Получихме съобщения за смъртни случаи, но те още не са проверени, каза на пресконферениця шерифът на Бют Кори Хонеа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Евгения преди 5 години
Злобни и глупави коментари.Първо това при тях не е прецедент.Санта Ана.И не само.Дори и те,с техниката си не могат да се борят със стихията.Има случаи,почти всяка година,когато пожар започнал в горещините ,на труднодостъпни места не могат да го изгасят докато падне снега.
5
0
 
0
 
! Отговори
Евгения преди 5 години
До ДимитърНе е лъжа,имам приятелка в Сан Диего.Върви към тях.
4
2
 
9
 
! Отговори
... преди 5 години
Бе те йамериканките кат се пишат за по ербапи от природата, сега да видим те ли ше са отгоре природата ли ше им го тури! Очаквам с нетърпение да видя резултата накрая!
3
6
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Що за дезинформация? Както всички знаем, на запад даже като си купиш обувки и ходиш един месец с тях, после подметките са толкова чисти, че можеш да ги оближеш. А да се запали пожар и да не могат да го изгасят веднага? Абсурд!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ тояга няма.
1
4
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Господ ще се погрижи тази " нация" да изчезне от картата на света като им праща я урагани, я циклони, я земетресения , я пожари. Това искат хората по света да я няма краварската нация причинявала смърт по всички точки на света.