САЩ ограничават е-цигарите, пазят младежта

Пушачите в US гимназиите нараснали със 78% за година
16 ное 2018 09:00, Елка Василева
6
САЩ ограничават е-цигарите, пазят младежта
Снимка: архив, Reuters

Високопоставен американски здравен представител обеща да се опита да забрани ментола в обикновените цигари, да забрани ароматните съставки във всички цигари и да затегне правилата за продажба на най-ароматизираните видове електронни цигари, за да се предпази младежта, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. Тази инициатива представлява значителна стъпка за по-нататъшното намаляване броя на пушачите, който спада през последните години.

Ограниченията са основно насочени към намаляване на тютюнопушенето сред подрастващите. Близо половината тийнейджъри, които пушат, предпочитат ментолови цигари, а ароматизираните електронни цигари са обвинявани за увеличаването в последно време на броя на пушачите сред младежите.

"Няма да позволя цяло едно поколение деца да станат зависими от никотина чрез електронните цигари", каза Скот Готлиб, представител на Управлението за контрол на храните и лекарствата.

Тези предложения ще бъдат подложени на публично обсъждане със срок до юни догодина, преди да влязат в сила.

Броят на пушачите в американските гимназии е нараснал със 78 процента през 2018 г. спрямо 2017 г., според неотдавнашно национално проучване за младежта и тютюнопушенето.

Тютюнопушенето е основна причина за предотвратимите заболявания в страната, причинявайки повече от 480 000 смъртни случая годишно в САЩ, пише БТА. Управлението за контрол на храните и лекарствата в момента е забранило продажбата на електронни цигари и тютюневи изделия на лица под 18 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
z преди 5 години
Браво, това е истинска грижа и визионерство. Гледах много клипове за американци по на 26 години, които споделят как слагат пълни протези, някои на импланти, други от по-конвенционалните. Хората се утешават един друг и си вдъхват кураж.Много е тъжно, макар и резултата да е доста сполучлив.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-ароматизираните видове електронни цигари...Гледай ти, Филип Морис пак се активирали в здравната им служба да се вземат мерки, че се пушат електронни вместо Мarlboro. Пак с бисер за най-ароматизираните от журналистите, които не си направили труда да проверят какво е електронна цигара. Чакаме в САЩ да забранят ароматизираните алкохоли и коктейлите, за да предпазят младежта, ама има да чакаме.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A тука борисов се чуди как да ги направи по-достъпни - всяко училище с по 5 лафки за цигари
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И банкянския еднокнижен скот ги ограничава. Но за да пази глигантабак от конкурентите.