Тръмп не желае да слуша "ужасния" запис от Кашоги

Това е запис на страдание, обяви президентът на САЩ
18 ное 2018 20:18, Красимир Ангелов
38
Тръмп не желае да слуша "ужасния" запис от Кашоги
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че разполага със запис от убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги, но не иска да го слуша, защото съдържанието му е много жестоко, предаде Франс прес.

Още по темата

"Имаме записа, не искам да го слушам, защото това е запис на страдание", изтъкна Тръмп по телевизия Fox News. Американският президент определи случилото се като "много жестоко, много перверзно и ужасно".

Според "Вашингтон пост" и "Ню Йорк таймс", ЦРУ е стигнало до извода, че саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е поръчител на убийството на Кашоги. 

Вчера обаче Държавният департамент на САЩ опроверга тези информации, изтъквайки, че още няма окончателно заключение на Съединените щати за това кой стои зад убийството на саудитския журналист дисидент.

Саудитска Арабия многократно промени официалната си версия за случилото се с Джамал Кашоги след влизането му в саудитското консулство в Истанбул, отбелязва АФП. Припомняйки, че Съединените щати обявиха финансови санкции, насочени срещу конкретни саудитски ръководни лица, Доналд Тръмп изтъкна също така, че Саудитска Арабия е ценен съюзник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
10
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Как така, не е наложил още санкции на Путин?
28
0
 
8
 
! Отговори
алоо преди 5 години
"Доналд Тръмп изтъкна също така, че Саудитска Арабия е ценен съюзник." Ценен съюзник на какво бе Дони???Затова,че преди около месец сключихте мега сделка за въоръжаването на тея у.оди за 400 млрд. долара ли??? С това постоянно повтаряне,че Путин е провокатор и искал размирици, промивате само мозъците на американският народ и тука таме някой заблуден българин,мнооооого голям рософоб...Трезво мислещите хора отдавна са прозрези приоритетите и начините на тяхното постигане от "великата сащ?
27
1
 
16
 
! Отговори
Проста истина преди 5 години
Дори и това жестоко убийство не може да разруши братската американско-саудитска дружба , стъпила здраво на търговията с петрол и оръжия!
26
1
 
10
 
! Отговори
Еди кой си преди 5 години
Тук се задават много въпроси на които никога няма да получим отговор или поне такъв който да ни удовлетворява.Аз само се питам как може човек толкова информиран който е бил близък с кралското семейство и запознат с нравите там да прояви такава наивност и и да им се сервира сам.И какво щеше да стане ако не подпише брак с годеницата си?Просто си задавам въпроси наистина ми домъчня за него..Даже не знам дали наистина е дисидент или просто нещо не са се разбрали...
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо гърчене - как хем да дадат вид че ще накажат саудитците и хората да повярват, хем да продължат да си сътрудничат както досега все едно нищо не се е случило.
24
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина ако това се бе случило в Иранско посолство,вече целия Запад щеше да воюва с Иран.Е гати двойните стандарти.
23
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФБР и Тръмп поне изнесоха истината и дадоха гласност на случая.Същото не може да се каже за Русия и Путин.Там обявиха че кралското семейство няма общо, защото те така казали и руското правителство им вярвало.Брей каква доверчивост пада.Между двете най-важни износителки на петрол в света.Създали картел на пазара на петрол и в ОПЕК.И американската позиция за Кашоги не е идеална,но поне я има и се обсъжда.За разлика от руската
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин ще го изтегли от Ютуб и ще му го пусне на срещата на високо равнище.
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще свалят режима в Саудитска Арабия? Хайде, по-скоро. Има ли коалиция на желаещите? Те им продават още оръжие, вместо да ги свалят от власт.
20
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нима застреляните в главата палестински деца от израелските снайперисти не са страдание? Нима избиваните мирни жители със забранените фосфорни бомби от САЩ и Израел не са страдание? Нима замърсяването на цели държави от снаряди с обеднен уран не са страдание?
19
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е исляма!!!!!!!!!!!!!!!!
18
3
 
42
 
! Отговори
Седесар преди 5 години
Путин е виновен!!!! Вчера се спънах в дупка издълбана от Путин. В момента докато пиша това усещам как някой ме наблюдава... (Путин!!!)
17
3
 
27
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Вече няма правила,няма дипломация,няма демокрация! Международната политика стана "Тюрлю гьовеч" ала Ердоган!
16
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този дядо изглежда като есесовец, не на мене тия, че "не можел да гледа". Сигурно за забавление в свободното си вряме гледа далеч по-ужасни неща.Иначе ако в Русия бяха отрепали журналист, още на минутата щяха да бият аларма по всички медии, че Путин стои зад това. Обаче нали сега става въпрос за техен съюзник "нищо не се знае, нямаме окончателно решение".
15
3
 
26
 
! Отговори
Безнадеждно е! преди 5 години
Тези НИКОГА няма да напуснат 9 век! Меркел,тъпан шва бски - що разчленяваш Европа като Джамал Кашоги?!
14
0
 
22
 
! Отговори
Реалност преди 5 години
Какво друго да каже, не става да плюе срещу парите, които получава? Просто чака да отшуми случаят...
13
1
 
43
 
! Отговори
Л-ШДА преди 5 години
Ако това се беше случило в иранското посолство, вече щеше да има обявена война.
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До HandelФалшификация са само записите, на които не вярва ЦРУ и американския президент. Когато вярват, и най-фалшивите записи са истински.
11
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето американския държавен секретар казваше за Пиночет "той е *** син, ама е наш *** син". Сега ще кажат същото за саудитския принц и ще продължат сътрудничеството. Да не забравяме, че американците измъчваха пленници. И понеже беше забранено да се измъчват в Щатите, ЦРУ беше направило лагери в източноевропейски държави, където се извършваха изтезанията, в противоречие на всякакви международни конвенции. Така че това, как не можел да слуша, че било жестоко, си е чисто лицемерие.
10
4
 
36
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
Е кво? Упоили го, набили го, убили го, разчленили го! Като съюзник на 'ценния съюзник" - това е дреболия. Виж ако бе Русия - тогава щеше да е чудовищно престъпление!Как ли гледа Тръмп записите за Скрипал? На нас не ни ги показаха - ни живи, ни умрели, ни възкръснали...