Забраните не са това, което бяха! С хиджаб в Конгреса

Илхан Омар, бившата сомалийска бежанка, бори правилата
20 ное 2018 09:00,
64
Забраните не са това, което бяха! С хиджаб в Конгреса
Снимка: Reuters

Американският Конгрес ще промени вътрешния си правилник по инициатива на мюсюлманка, избрана за негов член. Целта е да бъде разрешено носенето на хиджаб в сградата, предаде Франс прес.

Илхан Омар, бивша сомалийска бежанка, беше избрана на междинните избори за член на Камарата на представителите от Демократическата партия.

Още по темата


Тя участва в пренаписването на правилника на Конгреса, който от 181 години забранява главата на хората да е покрита с нещо, когато са в сградата.

Сега се предвижда да има изключения по религиозни причини. Сред тях ще са ислямската забрадка, еврейската кипа и сикхският тюрбан.

Промяната би трябвало да бъде одобрена през януари от Камарата на представителите, в която сега мнозинство имат демократите.

Илхан Омар се заканва да промени още няколко забрани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
15
 
! Отговори
Селянин преди 5 години
Защо не отиде в Сомалия и да защитава правата на християните?! Като иска равнопоставеност нека да има такава и в държавите където християните са малцинство! Сега като разполага с ресурса на САЩ нека се бори за демокрация по света. И тази е лицемер!!!
34
0
 
14
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Възхода на религиите е стъпка назад в еволюцията на "хомо сапиенс". А тази промяна в закона за мен е една демонстрация. Вижте се, ние победихме отново и каквото поискаме ще стане!
33
3
 
4
 
! Отговори
ф 16 преди 5 години
Пак ще повторя ,Рим също е паднал ,но днес може да е завинаги . Ние няма как да пренесем вече столицата от запад на изток и да оцелеем зад някакви стени докато покръстим мюсюлманите.Уви,става обратното . Иронията е че става защото Америка искаше света да е едно глобално село .И да няма стени . А днешната печална действителност е че трябват стени да спрем ***.Буш се довери на Путин ,а той отвори втора студена.Америка полза Сталин срещу Хитлер ,а после исляма срещу комунизма .А те са едно .
32
0
 
16
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Белите са си виновни те им дават права па после се оплакват.
31
0
 
23
 
! Отговори
И.Б. преди 5 години
Това е хиджаб. Пази от загубата на косми от главата, когато жената готви и от настинка на ушите и гърлото.Но в никакъв случай не трябва да се допуска в който и да било парламент, защото ще подрони не само авторитета на същия, но и ще служи за подигравка на културата на съответната нация. А културата на една нация определя и политическото й мислене и действие.
30
0
 
29
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Особената глупост на либерастията е че събираш боклу ци от цял свят, които са избягали от мизерията и свинщината. Овластяваш ги и им позволяваш да се рат на метеното и подреденото докато не заприлича на същия куптор от където са дошли. Нормалните хора не разрешават на гостите да заприлича на у тях си нито да се държат като у тях си. Проблема е в домакина, които не се държи като собственик а като наемател от скоро и за малко, сякаш като стане бардака може да смени квартирата. Ами не може, заето е
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега мотото на САЩ беше God Bless the USA. Скоро след всяка реч, мотото ще бъде Аляяяяяху Ак-бар! През 2100г. по CNN: духовния лидер на САЩ, султан Малек Ал Хюсеин-Джибри ал Ислям откри първия резерват за оцелели бели американци-християни. По Негови думи: "защото исляма е религия на мира!"
28
0
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До SDИ хиджабите ще разрешат,бъди спокоен!
27
2
 
6
 
! Отговори
SD преди 5 години
За преписвачите на чужди статии - това е тюрбан, не хиджаб
26
3
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименДа преборим Путин като се ман.гализираме....Туй шор.ошите имате много странна логика,непостижима за нормалния ум!Разбираме че имате голям зор от Путин,ама чак пък такива самоубийствени мерки.
25
0
 
22
 
! Отговори
Ясновидец преди 5 години
До 17,Скоро конгресмените ще викат аллах снакбар по принуда защото ония с ятаганите и брадите до пъпа не вярват в толерантността, нито в правата на малцинствата - в каквито ще се превърнат белите американци.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ууу колко отвратителна, все едно е извънземна от междузвездни войни!
23
0
 
16
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
А разрешиха ли в Конгреса да се вика "Аллах акбар" по тържествени поводи или дори ежедневно?
22
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Неолибералните откачалници и тука за така без акъл както и в Европа, но са много по-малко.. за сега..
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая е много грозна бе. Синдрома на Даун ли има?! Защо пускат толкова гнусни същества през границите си?
20
0
 
30
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Иронията в цялата тази работа е, че тези жени уж бягат от репресивните държави с диктатори, които ги задължават да спазват техните правила, и като отидат в някоя западна държава решават, че искат да наложат същите правила. Опорните точки на тази извратена либерална реторика се пукат...
19
0
 
19
 
! Отговори
------------------- преди 5 години
Има обществен договор и дошлия по негово желание в тази страна трябва да се съобразява, а не обратното. Трябва да подписват декларация с ангажиментите и правилата на приемащата страна- правилото е в Рим ще правиш като римляните- простичко е и се разбира. А който не ще- има и други държави и да заминава веднага. Културните различия са причина да се отнеме разрешението за пребиваване.
18
0
 
13
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Йелоустоне,защо мълчиш?Отърви ги от мъките!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американските конгресмени викаха аллах Акбар 1980 в Пакистан !
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо хиджаб и тюрбан може, а каскет, бомбе или скиорска шапка да не може?.Че кой ти забранява да носиш каскет, бомбе или скиорска шапка? Религията ли?