Пламъците сразиха Калифорния, но не и духа: Отбори си подават ръка

Училищен отбор решава да помогне на пострадалите
Обновена: 21 ное 2018 20:52 | 21 ное 2018 20:34,
7

Жертвите от опустошителните пожари в Калифорния вече са 81, а броят на изчезналите ту скача, ту намалява. Към момента обявени за издирване са близо 900 души.

След ужаса на огнената стихия в социалните мрежи различни знаменитости изказаха своите съболезнования и отправиха молитви към хората, пострадали при пожарите, докато техните имения остават непокътнати... И докато едни богати хора наемат частни пожарникарски екипи, които да вардят имотите им от пламъците, то други решиха да направят жест на благородство и да върнат усмивките по лицата на оцелелите.

Още по темата

Преди пожарите да изравнят със земята райското градче Парадайз, местният футболен отбор "Рисовете" достига до плейофите в колежанското първенство. Спортните съоръжения, обаче, не са пожалени от пламъците.

Щом разбират, че съперниците им са принудени да се откажат от състезанието, учениците от друг училищен отбор - "Овните", запретват ръкави и решават да помогнат.

Те вече са събрали 25 хиляди долара от дарения. И днес пристигат в Парадайз, за да доставят дрехи и храна на оцелелите, разказва Bulgaria ON AIR.

Въпреки че много от местните вероятно ще посрещнат Коледа в палатки и временни убежища, подадената ръка сгрява сърцата и напомня за чудото на добрината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над хиляда хамериканци са имали честа да се превърнат в сажди. Защото пожарите в СЕЩ, са демократични и полезни за здравето!
2
7
 
5
 
! Отговори
Михаил преди 5 години
Искаме още пожари в тази скапана Калифорния.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то кво да коментираш. С характерния си индивидуализъм, запада нищо не може да противопостави на природните бедствия, освен да е солидарен с живите пострадали и наследниците на жертвите. Превенцията и ограничение на индивидуализма, са специфика на други общества.