Тръмп искал да разследват Хилари и бившия шеф на ФБР

Съветниците му го разубедили, пише "Ню Йорк таймс"
21 ное 2018 10:30,
11
Тръмп искал да разследват Хилари и бившия шеф на ФБР
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп е искал министерството на правосъдието на САЩ да разследва съперничката му в президентските избори от 2016 г. Хилари Клинтън и бившия шеф на ФБР Джеймс Коми, пише в. "Ню Йорк таймс", цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Още по темата

Тази пролет президентът е обявил това свое намерение пред тогавашния юридически съветник на Белия дом Дон Макган, който го е посъветвал да се откаже от тази идея, за да не бъде обвинен в злоупотреба със служебно положение и нарушаване на разделението на властите.

Според напусналия впоследствие Макган други възможни последици на такова искане е можело да бъдат отказ на министерството да се съобрази с него, проверки на Конгреса и отрицателни реакции сред гласоподавателите. Споменавал се е и риск от импийчмънт.

Според вестника адвокати на Тръмп са поискали в частни разговори от правосъдното министерство да разследват Коми за неподходящо боравене с поверителна информация и ролята му в разследването на Клинтън за използване на частен сървър и имейл акаунт, но представителите на министерството са отказали.

Самият Тръмп е продължил да обсъжда темата в частни разговори и обмислял да назначи специален прокурор за тези разследвания, пише "Ню Йорк таймс", който се позовава на двама свидетели.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Килъри Клинтън.............дъртата вещица........ е за затвора, прав е Доналд Тръмп!!!
7
2
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Тръмп е прав за Хилъри. По професия тя е партийна номенклатура. По призвание - отговорна за превръщането на 100 милиона щастливи семейства в скитници.
6
5
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Ех този дядо Тръмп няма ли да прекратява дейност че от алчността му човечеството страда!!!
5
4
 
6
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 5 години
ТОЗИ ... МИ Е АДСКИ НЕПРИЯТЕН! НАПРАВО МИ СИ ПОВРЪЩА ОТ НЕГО!
4
5
 
6
 
! Отговори
извод преди 5 години
Тръмп се показва, като много отмъстителен ......това е присъщо в най-голяма степен на комплексари и самовлюбени ............
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хилъри трябва да бъде съдена на международния трибунал в Хага за престъпления срещу човечеството. Тази вещица, слуга на еврейски елити, е в дъното на пъкления план по създаването на Ислямска Държава и "бежанската" криза. Ако искате да научите повече кой контролира света - правителства, армии, банки - гледайте в тубата Europe - the last battle. Ще разберете кой стои зад всички човешки катаклизми.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Taja isteti4ka e sa sad bravo na tramp sladura
1
3
 
13
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Заклаха саудитския журналист,а тоя ****от най-демонстративно се пъчи и защитава убийците.Тия изр*оди в САЩ ВИНАГИ са били заплаха за мира на Земята.Още със стъпването си на континента избили коренните жители-индианците. А превръщането на Африка в донор но роби. И САЩ са ЕДИНСТВЕНАТА страна употребила АТОМНО оръжие срещу МИРНИ граждани.ИЗВОДА: Всеки просветен и ЧЕСТЕН човек ще определи САЩ като най-голямата терористична държава.Хора, да се обединим срещу терористите!