В САЩ: Хранителни добавки с... дрога

Хапчета за отслабване – блъскани с амфетамини
26 ное 2018 12:30,
11
В САЩ: Хранителни добавки с... дрога
Снимка: pixabay

Между 2007 г. и 2016 г. правителството на САЩ е идентифицирало близо 800 хранителни добавки, в които е са откриди следи от наркотици. Особено тревожно: Повечето от тези продукти никога не са били изваждани от рафтовете на магазините.

Рекламите за повечето от продуктите са обещали помощ при загуба на тегло, изграждане на мускули или такива, които са подобни на виагра.

Джена Тъкър от калифорнийското министерство на храните и селското стопанство и нейните колеги съобщават резултатите си онлайн на 12 октомври в JAMA Network Open.

Новото проучване показва, че в 776 добавки, са били открити наркотици. От тях по-малко от половината са били изтеглени от пазара.

Д-р Питър Коен от Cambridge Health Alliance докладва, че някои от пациентите му, които използват подобни добавки за отслабване, са развили здравословни проблеми. Техните симптоми включват пристъпи на паника, гръдна болка и бъбречна недостатъчност.

Един пациент е бил дори уволнен от работата си, когато му направили тест за наркотици, на който резултатът за употреба на амфетамин бил положителен.

Химикалът е бил продукт на разграждането на лекарството, и се е съдържал в хапчетата за отслабване, които човекът е приемал.

Дори и без замърсители добавките могат да създадат рискове за здравето.

Проучване от 2015 г. изчислява, че 23 000 души посещават всяка година болнични аварийни стаи в САЩ заради здравословни проблеми, предизвикани от хранителни добавки.

Почти един от всеки 10 засегнати пациенти се приема в болница. Подобни пациенти често имат симптоми, свързани със сърдечни проблеми или увреждане на черния дроб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До .Кога и какво се яде е по-важно от това колко. Аз свалих от 89 на 82 кила за 2 месеца, ям също колкото и преди и тренирам колкото преди, просто сега не ям абсолютно нищо 4 часа след ставане и 4 часа преди лягане.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми да, амфетамина е изключително добър стимулант. Подтиска апетита и умората, ядеш по-малко и тренираш повече.И в разни хапчета за деца го има даже, тия дето страдат от "дефицит на внимание", и си им го преписват съвсем легално.
8
0
 
14
 
! Отговори
. преди 5 години
До МарияДа свалиш 15% от теглото си за месец е меко казано самоубийство! Най-добрия начин да отслабнеш е да си сложиш спирачки на устата и да се поразмърдаш малко,
7
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Не е така. В Америка има по-добър контрол от България и точно FDA дава разрешителните. Има хранителни добавки, които съдържат природни прекурсори на амфетамините (намиращи се в малки количества в какаото и шоколадите). Амфетамините дават огромна енергия, но при високи дози след 5-6 дена употреба, човек може да почувства внезапно силно изтощение, силен отток на кръвта от лицето с побледняване, слабост в краката и мискулите, да падне и да умре
6
2
 
6
 
! Отговори
Леле преди 5 години
Открихте топлата вода! А прочутата Лида какво съдържа според вас?
5
3
 
10
 
! Отговори
Мария преди 5 години
Амфетамина до ден днешен е най-ефикасния медикамент за отслабване.Пила съм хапчета с амфетамин ,свободно продавани в Интернет и резултата е поразяващ.Само за 1 месец може да свалиш над 15% от теглото си.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Emergency room a.k.a. Спешно отделение (колко много се научава английски от телевизията..:) ) В щатите хранителните добавки се регулират различно от храните и лекарствата, и почти не се регулират. Не е нужно одобрение от тяхното FDA, или доказатествто за безопасност, за да пуснат нов продукт и да го продават(витамини, хапчета за отслабване..). Прозиводителят сам трябва да регулира качеството на предлагания от тях продукт. Тяхното FDA могат да спрат някакъв продукт след като има данни, че вреди!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста спортисти от по-малки държави изгоряха и със стероиди влагани в прохормонални продукти от америка. Там всичко е сведено до пари.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Амфетамините са разработени като лекарство в Германия между войните. По време на 2рата световна масово се раздават на войниците, които ги наричат panzerschokolade / танков шоколад.Това че прозизводни на амфетамини се изпозват в лекарства за отслабване, анти-депресанти, оптити да лекуват аутисти, тоници срещу преумора и т.н. се знае от 50 години. За справка Rolling Stones - Mother's little helper.Просто Америка е единственната страна, в която рецептни лекарства се рекламират широкомащабно.
1
2
 
22
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Кога в един продукт може да попаднат неща,които не са в рецептурата му?Ами когато на същата производствена линия са произвеждани/пакетирани такива неща!Да не излезе,че дрогирането на нацията е одобрена от властта политика?Най-малкото при демократите-видяхме какво представляват техните хора на протестите срещу Тръмп-не изглеждат съвсем хас!