Самолетоносач на САЩ в Черно море? Ще е като в мишеловка

Кораби на САЩ в Азовско море – ще навредят на Украйна
Обновена: 6 дек 2018 15:03 | 6 дек 2018 10:30, Елка Василева
361
Самолетоносач на САЩ в Черно море? Ще е като в мишеловка
Снимка: архив, Reuters

След украинско-руския морски инцидент край Крим президентът на Украйна Петро Порошенко не спираше да повтаря: за да не предприема Русия "агресивни действия" и занапред, в Черно и Азовско море трябва да влязат кораби на НАТО. Главната квартира на алианса обаче отправи сигнал, че не смята да предприема нищо освен това, което вече се прави, отбелязва "Комерсант".

Лидерът на пакта Йенс Столтенберг напомни във вторник, че НАТО бездруго "значително е засилила присъствието си в Черно море", напомня вестникът.

САЩ са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море, съобщи по-рано днес телевизия Си Ен Ен, като се позова на американски представители. Според тях Вашингтон се готви за такава мярка "в отговор на действията на Русия срещу Украйна в Керченския проток".

Изпращането на американски военни кораби в Азовско море би навредило на Украйна и би могло да предизвика конфликт между НАТО и Русия. Така смята Стивън Пайфър, бивш американски посланик в Украйна, цитиран в онлайн изданието "ФАН".

Още по темата

Географското положение на Руската федерация е по-изгодно, предупреждава той. Освен това по думите на бившия дипломат подобни действия ще нарушат споразумение между Русия и Украйна, според което кораби от трети страни не могат да влизат в териториалните води на Азовско море без разрешение и от Киев, и от Москва. Това не е в интерес нито на Украйна, нито на Северноатлантическия съюз, добавя Пайфър.

"В Черно море и без това има достатъчно кораби от страни членки на НАТО. Част от крайбрежието принадлежи на три големи страни от алианса - Турция, България и Румъния, всяка от които има собствен флот", коментира военният експерт Виктор Мураховски пред "Народние новости".

Според него САЩ "със сигурност няма да успеят да вкарат" в Черно море ударна група кораби, включваща самолетоносач. Има поне две причини за това. Първо, Конвенцията от Монтрьо съдържа ограничения, фактически забраняващи влизането на самолетоносачи в този басейн. Второ, всеки квалифициран американски специалист схваща, че в Черно море самолетоносната група ще се озове в мишеловка, тъй като цялото пространство - и въздушното, и морското, и подводното, изцяло се покрива от руските ударни системи, заявява Мураховски.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да заповядат телетата.Тъкмо баба Меца ще си похапне вкусно говеждо без да е необходимо да излиза от бърлогата.То,месото,само ще дойде при нея.
151
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките украинци.....................като прелъстената и изоставената булка........хаха..............никой не се връзва на бълнуванията на олигарха-шоколадов бос Потрошенко!!!Така е , като скачаха като майнуми на Майдана..............първо се мисли, после се скача!!!
150
3
 
27
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Ахаа, биха ли отбой кравачетата. Достраша ги да влезват през проливите, щото трудно ще избягат ако се наложи.
149
5
 
11
 
! Отговори
Вова е коварен преди 5 години
В случай на война първо сваля спътниците ,спира интернет комуникациите и после действа щото вмсичко което не е на дърва и въглища умира ,къде ще намериш самолет цистерна над северния океан а ? Пьотър може да го видиш от първия байр !
148
22
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Аз все още си мисля, че за да се прекъсне руската окупационна инвазия, трябва да се намеси Меркел и категорично да се обяви против нея като замрази за неопределено време СП 2. Това е разумният вариант!!
147
27
 
6
 
! Отговори
АДМИРАЛ ВЪГЛИЩАРОВ преди 5 години
Няма човек в руската армия който да може да си обясни как американския самолетоносач се движи и не пуши , като Пьотьр 1.ви--руски подводници са изгорили по една влакова композиция мазут да обикалят след 6-ти американски флот да им отрежат кабелите по който минава тока, какво знаете вие за руската мъка ,че пишете...
146
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говнократите ни сочат за примерзападналите демокрации .
145
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
предлагам Америка да прати един специален отряд гендери с бът плъгове и да унищожи руската *** от смях
144
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 192-затова ли толкова лошо мирише коментарът ти.Ами измий ги тия крака бе,другарю *** ***.
143
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе те говедоидите се спекоха от една Северна Корея и си биха камшика,тръгнали на Русия да скачат.Комично репчене,все едно български ***-сорошоид се прави на мъж пред лъва в зоопарка,ама на почтено разстояние от клетката.
142
3
 
17
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Ако стане война на чия страна ще бъде България?Българския народ през цялата история рамо до рамо със своите съюзници е громил предателите демократи.
141
5
 
12
 
! Отговори
тонката преди 5 години
учудващо е колко може да затъбее една нация само за няколко десетилетия. Западната култура на прощава.
140
13
 
5
 
! Отговори
Пърдящия Адмирал преди 5 години
Кузнецов е успял да запали Пушекът му е засякън от сателит на Марс
139
6
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Нашият президент е един достоен български военен, извървял пътя до генерал, със славата на летец-ас, единственият авиатор , в света който е направил кобрата на Пугачов на МИГ-29, а вашият мухобойко, който е един измислен генерал, защото не може да станеш от капитан направо генерал, десет години не може да построи един ни южен, ни български поток, че и едно коремно не може да направи. Плачете, трансджендърчета с мухлясали мозъчета
138
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия кравари сами си думнаха два самолета до Япония,тръгнали на Русия да се репчат.Ами да заповядат.Путин ще им прибере ръждясалите корита с финес,както го направи с украинските.Дори няма да ги потопява.
137
5
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
тъпунгели, вие сте материал за месомелачката, която произвежда кренвирши за средния американец с дървената къщичка и две коли, за какво се радвате безумци
136
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говеждите кораби ще влязат в Азовско море кога бенгалския тигър прояде кисело зеле.Безпомощен лай на отвъдокеански пинчери,предназначен преди всичко за собствена употреба.По скоро руските подводници да не влязат в Мексиканския залив.А впрочем те отдавна си дежурят там,необезпокоявани от никой.А да си спомним как една от тях се показа в пристанището на Ню Йорк и помаха за сбогом,пърдон за довиждане.
135
18
 
3
 
! Отговори
суматоха преди 5 години
ЦРУ е засякло голямо струпване на дърва и въглища на гордоста на руския флот Адмирал Кузнецов Готви се да отплава Въпрос на време е да запалят пеща
134
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тука един пише вместо коремно - КУРемно - не се види какъв п р о с т а к е, ами тръгнал на другите акъл да дава
133
19
 
3
 
! Отговори
USA преди 5 години
да връщат Крим и ще си ходим