Тръмп за екс държавния секретар Тилърсън: Тъп и ленив!

Тилърсън за Тръмп: Не обича да чете, недисциплиниран е
Обновена: 8 дек 2018 09:17 | 8 дек 2018 09:08, Елка Василева
39
Тръмп за екс държавния секретар Тилърсън: Тъп и ленив!
Рекс Тилърсън и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отговори на критиките на бившия си държавен секретар Рекс Тилърсън, като го нарече "тъп" и ленив" ден след като той разказа как предупреждавал президента да не предприема неща, които биха нарушили закон или договор на САЩ, предаде Ройтерс.

Тръм уволни (с туит) Тилърсън през март след серия публични разногласия за политиката спрямо Северна Корея, Русия и Иран. Освен политическите спорове отношенията между двамата бяха обтегнати от медийни твърдения, че Тилърсън в частен разговор нарекъл Тръмп "идиот".

Разказвайки за преживяванията си в Държавния департамент, Тилърсън описа президента като "доста недисциплиниран - не обича да чете, не чете информационните доклади, не обича да вниква в подробности".

Според Тилърсън отношенията им се развалили, защото казвал на президента, че той не може да върши някои неща, защото са незаконни или биха нарушили договори.

"Налагаше се да му казвам: Вижте, г-н президент, разбирам какво искате да направите, но не може да го направите по този начин. Това нарушава закон, нарушава договор. Това наистина го ядосваше", разказа Тилърсън.
Тилърсън говори на събитие в Хюстън, Тексас - първата му публична поява от почти девет месеца. Думите му бяха цитирани от Си Би Ес и "Хюстън кроникъл".

"Тревожи ме това, че американците изглежда се интересуват толкова малко от проблемите, че се задоволяват със 128 букви", добави още бившият първи дипломат, намеквайки за Тwitter, предпочитаното от президента средство за комуникация.

Тръмп отвърна на удара отново с туит.

"Майк Помпео върши страхотна работа. Много се гордея с него. Неговият предшественик Рекс Тилърсън нямаше необходимия умствен капацитет. Той беше тъп като пън (dumb as a rock) и не можах да се отърва от него достатъчно бързо. Беше дяволски мързелив (lazy as hell). Сега е напълно различно. Страхотен дух в Държавния департамент", написа Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27В кой щат живееш и работиш за да ми казваш това?Лъжеш и измисляш.Ако беше различно може би щеше да знаеш,че има снн за европа и за сащ а ако въобще ползваш телевизор може би щеше да ти е правило впечатление,че можеш да си избираш кой канал на снн да гледаш.Не е възможно да живееш в САЩ и да не ги знаеш тия неща.Ти си един измислен човек пишещ глупости.
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп за екс държавния секретар Тилърсън: Ттъп и ленив!Ха сега де ттъп и ленив. Не може да бъде ттъп и ленив човек награден лично от Путин с руския Орден на Дружбата. Той се дава само на хора с особени заслуги към Русия. Дори и големия подмазвач на Русия Румен Радев няма такъв орден. Щом Рекс Тилърсън е ттъп и ленив то за Тръмп нашия Радев ще е мегатъп и мегаленив щото даже не е лауреат на великия руски Орден на Дружбата.
32
5
 
6
 
! Отговори
До мишлето под мен преди 5 години
До 33Вие комунистите и техните деца първи избягахте в САЩ и моментално станахте "демократи" (от демократическата партия). Продължавай да плюеш по Тръмп и по десните, левичарче - времето ви изтича :) Това че гледаш и повтаряш пропагандата cnn няма да ти помогне. Хората се събуждат какво им готвите. Превърнахте САЩ в левичарска клоака, мачкате белите и нормални хора с данъци, с права за малцинства, квоти за гейове и т.н. Тръмп ще ви изчисти, гответе се за нов негов мандат. Икономиката расте.
31
3
 
5
 
! Отговори
31 преди 5 години
Какви червени *** бе гащник. Ти да не би да живееш в САЩ? Повтаряш ми пропагандата на фокс нюз и ми се правиш на запознат? Червени ***, имаш предвид *** на републиканците ли, че техният цвят е червен. Ама нейсе, много си наясно с америката. Като всеки бг. Експерт. Герой се пише, юначага-"червени ***".
30
4
 
4
 
! Отговори
31 ЛУМПЕН преди 5 години
Нито едно, ама нито едно от избтоенитр ти неща не е вярно. Тръмп е глобалист с неоконсервативни нюанси т.е. всички да са подчинени на сащ. Ъова е екстра глобализъм . Обкръжен е от религиозни фанатици и ционистите кушнър, помпео болтон, И какво мисли толкоз за америка? Пълни джобчетата на търговците на оръжие. Да не би заплатите на хората да се повишиха, да не би медицинските застраховки да се намалиха, да не би почивката да ср увеличи? Какви ги плямпате само?За всичките му простотии ние тук плащ
29
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп мисли за САЩ, това ми харесва. Харесва ми, че не е глобалист и че левите мултикулти лгбт феминисти са в истерия. Харесва ми, че не е чeрнилка, че е религиозен и има семейство и жена славянка. А червените трoлове нека го плюят, те за друго не стават.
28
1
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Не сте ли забелязали, че когато питат Тръмп:"Защо правите това?", той не отговаря с конкретика, а:"Защото така мисля"???Борисов е чел само Винету, а Тръмп не е чел нищо!!
27
3
 
6
 
! Отговори
Тръмпов преди 5 години
Вярно, че е само на средата на мандата, но това е първия президент от Хувър насам, който по всякакъв начин се стреми да не вкарва САЩ в никоя война ( изключвам търговските и завареното положение в Сирия). След 30-40 години може би ще го оцени историята. Никой човек не си харесва съвременниците, които го управляват, ама тва е положението....Понякога не много добро, но хората трябва да бъдат управлявани....
26
1
 
5
 
! Отговори
27 преди 5 години
Повечето на социал са бели сееееляявци отколкото мексиканци. Аз Трътльо не го мразя, аз просто не харесвам измишльотини и папагалите, които ги възпроизвеждат. Ако някой ви каже, че не живеете зад завесата на дезинформацията, НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ ЗАЩОТО ВИ ЛЪЖАТ. Интересно защо всички, които са екзалтирани от Трътльо пищят без прекъсване, че руднаците го избрали???
25
3
 
5
 
! Отговори
до 27 от 23 преди 5 години
Градски аз живея в САЩ от 25 години. Така че ми е съвършенно ясно каква дезинформация ви пробутват. Сега въпрос. Сподели дали СNNa в България е предава същото като CNNa в САЩ. Виза ми говори нашия?!? Смех из българските архиви.
24
0
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
Не го мразя-забавлювам се.А иначе си имам 10 годишна виза.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23Кажи дълбокоумнико да не ти резнаха бригадирската виза за САЩ щото е пунта мара?Хайде изплюй камъчето кажи защо го мразиш Тръмп?Защото те мисли за мексиканец на социал?
22
7
 
8
 
! Отговори
Ку ку ку преди 5 години
Кукувицата Тръмп наистина е кръгъл ***.
21
1
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
Препоръчвам само афганистанска, отгледана под наблюдението на българският контингент.
20
7
 
13
 
! Отговори
ТРЪМП преди 5 години
Е ЕДИНСТВЕНИЯТ БИЗНЕСМЕН УСПЯЛ ДА ДОВЕДЕ КАЗИНО ДО ФАЛИТ. И това ако не е постижение, здраве му кажи.
19
2
 
4
 
! Отговори
20 преди 5 години
Чакай малко градски, от къде ти го набиха, че Трътльо е защитник на хетеросексуалните? Там е европата сте като ферма за норвржка сьомга. Забележително е, че обръщате внимание на неща без съществено значение. А плиткоумникът се познава по това, че неговите аргументи се състоят от вероятни обиди. Не върви тая песен тука. Може би в Обеля?
18
3
 
8
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
До един са големи умници. Ама от говедари и кравари - толкоз.
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16Ми ако не е Тръмп то би било Хилъри.Тя беше твърдо зад тия с нестандартна сексуална ориентация особено жени мъжемразки ако са мъже то по добре *** трависи.Мъже имаха шанс само ако са чернокожи.Та мисълта ми е че щом не харесваш Тръмп значи си ***,лесбийка мъжемразка или печка.А и за дрогата не ме учи ти аз чета етикетите-тва дето се продава като чай от Китай пише на опаковката -внимание съдържанието е до 1000 пъти по-силно отколкото на обикновена марихуана.Четете преди да ревете.
16
4
 
19
 
! Отговори
политиките преди 5 години
и действията на Тръмп по нищо не се различават от маниера на застрахователите от 90 години у нас. Рекет до дупка. После ще му мислим. Тилерсън беше един от малкото, които имаха акъл. Сега останаха изперкали, вманиячени, бесни пуделчета. За блюдолизващите Тръмп, неговата администрация приюти Росен Плевнелиев. А той е "МЪЖ" та дрънка.
15
5
 
27
 
! Отговори
Баси и Тръмпела! преди 5 години
Заплаши Ким с атом,после му се обясни в любов,сега пък ругае Тилърсън,когото сам назначи - пълна лудница е този Бял Дом...