С четири куршума: Племенник на Гала – застрелян от полицай в САЩ

Убиецът се почувствал заплашен, няма обаче да го съдят
Обновена: 21 дек 2018 14:30 | 21 дек 2018 08:50, Петя Славова
447
С четири куршума: Племенник на Гала – застрелян от полицай в САЩ
Снимка: Instagram

Племенник на тв водещата Гала е застрелян на улицата от полицията в САЩ. Трагичният инцидент е станал на 10 декември във Фредония, щата Ню Йорк.

Според органите на реда униформените се отзовали на сигнал от граждани. В къща на ул. "Либърти", в банята на втория етаж, се барикадирал млад мъж. Полицай и пожарникар се опитали да го измъкнат.

Младежът отказал да отвори вратата дълго време, но после излязъл и тръгнал да бяга. Служител на реда му наредил да спре, но той извадил нож.

Според полицейските сводки младежът имал прорезни рани по гърдите и от тях течала кръв. По неофициална информация полицайт му извикал да спре, но след неподчинението му стрелял при самоотбрана и убил младежа с четири куршума.

На загиналия млад мъж са взети проби за наркотици и лекарства, но няма да бъдат готови скоро, обяснили от полицията. Предполага се, че поведението му се дължало на упойващи вещества.

Жертвата е Георги (Джордж) Пенев - син на брата на Гала - Петър, който живее отдавна в Бъфало, САЩ със семейството си и има ресторантьорски бизнес.

Тъжната вест е потвърдена и от сестрата на починалия - Мария. Тя пише в www.gofunme.com: "В 2 ч. през нощта на 11 декември ме събуди звън от телефона. Полицай ми каза, че моят брат Джордж, познат на по-голямата част от Бъфало като Пенев, е бил прострелян четири пъти в гърдите от полицай от Фредония в понеделник, 10 декември в 1:30 ч. следобед. Полицаят нямало да бъде обвинен в нищо".

Мария описва брат си като чудесен човек: "Той имаше удивителната способност да се разбира с всекиго. Толкова обичаше братовчедка ни Мари (дъщерята на Гала), че когато родителите ни му съобщили, че ще има сестра, той настоял да кръстят и мен Мари". Тя обяснява още, че сега събира пари за погребени е и разходи за адвокат.

В социалните мрежи Мария призовава всеки да сподели историята с брат й, ако го е познавал и да си спомня за него.

Там публикува и снимка, на която пише "Не мога да повярвам, че си отиде. Съкрушена съм от факта, че не се бяхме виждали от юли и последното нещо, което ти ми написа беше: "Обади ми се да се чуем скоро, защото ми липсваш". Така и не успях да ти се обадя. Не съм сигурна, че знаеше колко много те обичат всички в действителност. Никога не съм срещала човек с повече приятели от теб. Изглеждаше така сякаш цял Бъфало те познава. Когато казвах името си с фамилията, всички ме питаха да не би да съм ти сестра. Ти ме научи да обичам безусловно. Научи ме и че животът не е справедлив понякога, което напоследък си припомням. Винаги ще искам да имах повече време с теб. Почивай в мир! Винаги ще те обичам!"

Приятели на Джордж го описват като най-спокойният и весел човек, когото някога са срещали и не могат да повярват на случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
26
 
18
 
! Отговори
Крали Марко преди 5 години
Величайте пак сатанинската държава краваристан. Най голямото зло на планетата.Добре че е братска Русия да се противопоставя на пъкелният план на садистите от сащ против човечеството. Докога ще ги удържа тия ГМО мутанти незнам.Дано Бог да я закриля , което мисля че е така.
342
8
 
35
 
! Отговори
Eww преди 5 години
Винаги ме е учудвало как полицаите в САЩ и при най-малкия повод стрелят за да убият...не стрелят в крака или ръката...и винаги изстрелите са 4 или 5....да гарантират че са *** убили....
341
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неизбежна отбрана а е застрелян в гръб. Как хем ще бяга хем ще напада ето това не мога да си го обясня. Застрелян е при неподчинение да спре. Изгубени в превода.
340
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛХАРСКА МУ РАБОТА... ВЕЧЕ И В САЩ..
339
1
 
26
 
! Отговори
Грух преди 5 години
Ако си беше седял тук - нямаше да го застреля полицай.Наште не стрелят.
338
3
 
12
 
! Отговори
Аве преди 5 години
До Аргатин в САЩБронежилетката се сваля само при лекарски преглед!
337
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво сте се рамучали ?ако в БГ полицията утепа някой бежанец - всичко точно и полицаите са герои .ако в щатите утепат някой бежанец - недопустимо .аре стига двойни БГ стандарти !
336
4
 
6
 
! Отговори
Аргатин в САЩ преди 5 години
Баси,ся как ша влазя в тоалетната?Тоз закон насякъде ва!
335
0
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
До Торанага СамаМомчета Торанагата каза че ще бута гювеч. Иска вие да гребете той да кара водни ски.
334
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тая цялата фамилия ли се мислят за ВИП-ове и големци като Гала ?И че могат да правят каквото си искат ли ?
333
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом са звунели на полицията . И бил скрит в тоалетната .Там е било пълно с полицейски коли и пожарни , униформен и неуниформен народ.И за да го гръмнат , значи много се е олял.Това не е като зад някой ъгъл някой сам полицай да го гръмне , понеже няма никой наоколо .
332
9
 
9
 
! Отговори
Торанага Сама преди 5 години
Целият бандитизъм събрани в една държава,с три букви
331
6
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Корнелия Нинова какво казва по въпроса?
330
3
 
4
 
! Отговори
666 преди 5 години
lele,policaqt kato razbere,4e gala mu e lelq shte umre ot strah.znae li toi koq e gala.
329
9
 
23
 
! Отговори
Ти да видиш преди 5 години
Бил в тоалетната дрогиран и се мушкал с ножа,дошла полицията и му помогнала с 4 куршума!Е,няма такава идиотия,честно!И това да се представя за символ на законност...трябва да си с много изкривени ценности!Бог да прости момчето!
328
1
 
2
 
! Отговори
Кръв и огън преди 5 години
До Архангел Псувнаил-Къде си на паметника ли си *** там до 20 минути аз ще дойда да те видя колко си висок?!
327
2
 
14
 
! Отговори
мхм преди 5 години
Полицаят го думнал четири пъти ...за по сигурно. Иначе той бил много добро момче :))) И почвам да бегам бате.....
326
0
 
15
 
! Отговори
ффф преди 5 години
Значи тръгнал да бяга а полицаят го застрелял при неизбежна самоотбрана....хубаво е да четете като пишете велики глупости. Некадърна журналистическа ***.
325
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разрешете марихуаната в България,дайте на смуглите по 2-3 пушки и пистолети,па разрешете на полицията да гърми всеки!Разправяйте,че това е ред.И ще разберете какво е Западна територия!
324
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям закон и ред,няма що!Всеки дрогиран,надрусан...запасан с пищов!А полицията от стрес гърми наляво,надясно...