Заради разногласия с Тръмп: Матис напуска правителството

В скоро време ще бъде назначен нов министър на отбраната
21 дек 2018 07:28,
19
Заради разногласия с Тръмп: Матис напуска правителството
Снимка: БТА

В писмо до Доналд Тръмп, в което обявява оставката си, американският министър на отбраната Джим Матис посочва, че напуска правителството заради разногласия с президента, предадоха световните агенции.

Още по темата

"Тъй като сте в правото си да имате министър на отбраната, чиито възгледи са по-близки до вашите, смятам за правилно да се оттегля", пише бившият генерал от морската пехота, ден след като Тръмп обяви предстоящо изтегляне на американските военни от Сирия - нещо, за което Матис беше категорично против, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Срокът ми на тази длъжност приключва на 28 февруари 2019 г., което ще даде достатъчно време за издигане на нов кандидат за нея и за утвърждаването му, посочва в писмото Матис, цитиран от ТАСС.

Смятам, че трябва да подхождаме твърдо и недвусмислено към онези страни, чиито стратегически интереси се пресичат все по-напрегнато с нашите, каза Матис, сочейки Китай и Русия.

Разбиранията ми, че към съюзниците трябва да се отнасяме с уважение, като наред с това сме проницателни както по отношение на злонамерените сили, така и на стратегическите съперници, са оформени в резултат на 40-годишният ми опит в тази област, отбелязва Матис, цитиран от ДПА.

Трябва да направим всичко възможно да развиваме международен ред, който благоприятства максимално нашата сигурност, благосъстояние и ценности, а за да постигнем това, разчитаме на солидарността в нашите съюзи, изтъква той.

Министърът на отбраната на САЩ Джим Матис ще освободи поста в края на февруари, съобщи президентът Доналд Тръмп в Туитър.

"Генерал Джим Матис ще се оттегли, с почести, в края на февруари, след като работи като министър на отбраната в моето правителство в последните две години. Докато Джим заемаше поста, беше постигнат огромен напредък, особено по отношение на покупките на нова бойна техника. Изключително благодарен съм на Джим за службата му!", написа Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
АК-47 КАЛБР. преди 5 години
Майки пумпала, и той вънка аре овчо
16
0
 
2
 
! Отговори
Поп Андрей преди 5 години
"Трябва да направим всичко възможно да развиваме международен ред, който благоприятства максимално нашата сигурност, благосъстояние и ценности, а за да постигнем това, разчитаме на солидарността в нашите съюзи, изтъква той."Да си дойдем на думата.
15
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
всички убии-ци на оперативка при макееин
14
1
 
2
 
! Отговори
Атлантически преди 5 години
Този МО е допуснал такова разпростиране и такова пилеене на пари, че си плаче за уволнение.
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хибридките на Путин се оказаха много по ефективни от цялата идеология, теория, практика и пропаганда на комунизма. С минимални средства може да се постигнат колосални резултати. Достатъчно cе да въздейства на пpостите хора и най-вече на пpoстаците да ги заплашиш с гeйове, мигранти, Соpос, глобализация, международни монополи, ядрени пепелища и те са готови да катурнат всичко което е градено стотици години. Доказаха го и американците с избора на Тръмп и англичаните с Брекзита.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То от първоначалния вариант на правителството на малоyмника Тръмп не остана никой.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тромпета изобщо не знае, какво прави. Десетилетия преди него лобита градят Геополитика и тоя си мисли, че идеа и прибира САЩ на средняшкии принцип. Много е объркал влака.
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да мразите Америка, това се случва само там - президента да каже за командващия въоръжените сили на САЩ - че той е нещо като демократ... и напуска поста, поради несъгласие с президента??? В Китай и Русия това е невъзможно.
9
1
 
16
 
! Отговори
ОПА преди 5 години
КАКВИ ЦЕНОСТИ ИМАЛИ САМО--ТЕХНОТО ДА Е,ВСИЧКИ ДА СА ИМ РОБИ--НАГЛИ И БЕЗОЧЛИВИ ПРОПАДЛЯЦИ-ПЕЧАТАТ ПАРИ И СА ЦАРЕ НА БАНДИТИЗМА...
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички напускат потъващия кораб на дядото.
7
10
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Ръждивият клоун се оля за сетен път! Май само той остана за смяна.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма спор, че ще доведе до възстановяване по един или друг начин на Руският Мир, но не и на СССР. СССР-2 е невъзможен. Путин добре разбира това и не храни илюзии.
5
2
 
16
 
! Отговори
Аз смятам... преди 5 години
...че с опазване на жив щит - пушечно месо около Русия, на бедни и гладни хора от бившия съветски съюз и преднамереното им избиване, само и само Щатите да са добре, Белият Дом ви играе с огъня! Защото това единствено ще доведе до възстановяване по един или друг начин на СССР! Но такъв, който Щатите не могат да спрат. Щатска политиката срещу която съм твърдо против!
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още една загадка на бай Дончо: Изрита "бясното куче" от пентаг0на.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Смятам, че трябва да подхождаме твърдо и недвусмислено към онези страни, чиито стратегически интереси се пресичат все по-напрегнато с нашите, каза Матис, сочейки Китай и Русия."Явно се е разочаровал, че Тръмп не е подпалил трета световна война, докато е негов министър. Да го съжалиш, горкият...
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се е стърпял дядката- 2 години министър на войната при Тръмп, а не е имал възможността да си начеше крастата с бомбардировки над някоя държава.
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И светът ще си отдъхне- поне 2 месеца без войни или преврати, предизвикани от САЩ.