Тръмп премахва Джим Матис от пост на 1 януари

Министърът на отбраната подаде оставка заради Сирия
23 дек 2018 23:00,
17
Тръмп премахва Джим Матис от пост на 1 януари
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи днес, че министърът на отбраната Джим Матис, който подаде оставка, ще напусне поста си на 1 януари. Временно изпълняващ длъжността ще е досегашният му заместник в Пентагона Патрик Шанахан, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Матис подаде оставка преди три дни в знак на протест срещу решението на Тръмп да изтегли от Сирия всички американски войници. Острото писмо на Матис, в което той заявява, че излиза от правителството и обяснява защо, разтревожи Вашингтон и, както се твърди, е ядосало Белия дом, отбелязва АП.

Първоначално Матис бе заявил, че ще остане на поста си до края на февруари, за да има време приемникът му да навлезе в работата. Но правителствени служители казаха, че Тръмп се е подразнил от реакциите, които предизвика оставката на Матис - включително от шока и объркването, изразени в Конгреса - и затова Матис напуска по-бързо, отколкото се очакваше.
В туита, с който съобщи, че изпълняващ длъжността министър на отбраната става Патрик Шанахан, Тръмп изтъкна големия му опит и постиженията му като заместник-министър на отбраната, а преди това в компанията Боинг, пише БТА.

Шанахан, който е завършил машиностроене, започва работа в Боинг през 1986 г. и стига до старши вицепрезидент. От 2004 г. отговаря в Боинг за Програмата за противоракетна отбрана, участва в разработването за нуждите на програмата на лазер с наземно базиране. Първи заместник-министър на отбраната е от началото на 2017 г. Занимавал се е главно с реформиране на административните и бизнес процеси на Пентагона, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 5 години
Много зловещо заглавие! Авторът на статията дали знае значението на думата "премахва"?
11
1
 
6
 
! Отговори
Американофоб преди 5 години
Удри Бай Дончо! Да илядиш на поста Прецедент и да бастисаш по-бърдо США ;)
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай, Вова!
9
9
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Просто се чудя на наивниците, как му се връзват на тоа ***, след като виждат непостоянното му отношение към висшя ешелон на властта в САЩ. Аз питам: в каква обстановка и какво мeкoтeлo трябва да си, след като не знаеш, дали утре няма да бъдеш уволнен. Това е пълен фарc¿
8
6
 
10
 
! Отговори
опитзапрогноза преди 5 години
Новият мистър на отбраната Патрик Шанахан се е занимавал главно с реформиране на административните и бизнес процеси на Пентагона. Това означава, че в бъдещата работа акцентът ще е върху продажбата на тройна цена на стари бракувани изтребители на послушни и подчинени васални, колониални държавички. Бай Дончо последователно решава главната задача - да спаси от потъване Пиндостан и да напълни хазната. Цивилизованите средства са изчерпани, затова може и с откровен рекет.
7
9
 
3
 
! Отговори
АзВечеСъмТе преди 5 години
На Тръмп му дреме на шапката никой не може да го барне най-малкото защото зад него стоят 300 генерала поне които само доверената армия. мога да се опитам да го свалят ама може да стане и автогол така че май май ще си траят пък и в крайна сметка остана една година и една година предизборна кампания така че скоро всичките партенки ще се размиришат
6
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно му би шута, аз лично не разбирам желанието на тия дауни да правят нова световна война, айде тоя матис е старец но защо да умират млади хора заради тия?
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еййй,това е ,,Лудото Куче'',иска да се бие.Това е като да изкараш разгорещен Пит-Бул преди бой,извън ринга.На тоя не му пука от никой.Просто е агрсивен,а такива натури по време на Мир ги държат далече от ,,арената''.Голям е.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макар,че военните им не се занимават с политика,винаги военните им са били по-умни и по сговорчиви от политиците.И сега е така.
3
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Матис е ред на Каракачана заради корупцията с Ф16
2
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп май ще бяга накрая при Янукович за да не влезе доживот в затвора. Готвят му 17 обвинения по антимафиотския закон от 1970г плюс измяна.
1
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Продавам бали с три.