"Локхийд Мартин": F-16 отговарят на потребностите на армията ви!

Самолетите ще осигурят на страната ни най-модерните технологии
Обновена: 3 яну 2019 15:37 | 3 яну 2019 14:00,
782
"Локхийд Мартин": F-16 отговарят на потребностите на армията ви!
Снимка: pixabay

Изтребителят F-16 Блок 70, избран от България, е носител на най-модерните технологии и капацитет от 4-то поколение, които са на въоръжение в НАТО. Технологиите на този самолет бяха тествани, доказани и вече са в употреба на модернизираните F-16, които летят в Югоизточна Азия. Това се казва в позиция на производителя Lockheed Martin ("Локхийд Мартин").

Самолетът отговаря идеално на потребностите на българската национална отбрана и ще е гаранция, че военновъздушните сили ще използват най-модерния изтребител от 4-то поколение. Българската икономика и индустрия ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с Lockheed Martin.

"Името F-16 остава същото, но последното поколение Block 70 е съвсем различен самолет – част от цялостен пакет решения, които ще осигурят на България един от най-модерните и надеждни самолети на въоръжение в НАТО в Европа", казва пред "Труд" Джeймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие на F-16" в Lockheed Martin.

Още по темата

Екипиран с модерни оръжия, включени в предложената от нас цена, той ще даде много повече, отколкото обикновена охрана на въздушното пространство, настоява той.

F-16 Блок 70 разполага с многоцелеви радар (AESA), базиран на технология, използван във F-22 и F-35. Радарът може да проследява 20 отделни цели едновременно и има обхват от над 160 морски мили срещу наземни цели, значително повече от другите изтребители от четвърто поколение.

В допълнение към осигуряването на модерни и надеждни изтребители за България, Lockheed Martin потвърждава ангажимента си за програма, която ще донесе икономически и индустриални ползи за България. Компанията, която има клиенти в повече от 50 страни по света, разбира важността на партньорството и ще работи с правителствата на САЩ и България за идентифициране на възможности за намаляване на разходите за F-16 блок 70, докато трае процесът по придобиване на изтребителите.

"Офертата ни за F-16 блок 70 за България включва пълен пакет с обучение за пилоти и наземни екипи, логистика, помощно оборудване и оръжия за всички оперативни нужди, което означава, че няма абсолютно никакви скрити разходи. На България няма да й се налага да придобива каквито и да било допълнителни оръжия чрез отделни договори с трети страни или лицензи от правителства за интегрирането и използването им, които водят до допълнителни разходи и несигурност при другите оферти", допълва Робинсън.

Около 700 изтребители F-16 са част от военновъздушните сили на 10 държави-членки на НАТО в Европа.

Миналия месец Гърция потвърди, че ще модернизира 84 от по-ранното си поколение изтребители F-16 до стандарт Viper, който е подобен на новия блок 70, избран от България.

"България, която напредва в процеса на придобиване на F-16 Блок 70, може да бъде уверена, че ще разполага с доказана, усъвършенствана и модерна система изтребители, която ще гарантира десетилетия на оперативна съвместимост в рамките на конфигурация от стотици самолети, споделяна от военновъздушните сили на много страни от НАТО", казва Робинсън.

Новият завод в Грийнвил, щат Южна Каролина, САЩ, скоро ще започне производството на F-16 блок 70 за Бахрейн и Словакия. Това е и мястото, където ще бъдат произведени самолетите за България. В него се използва същото оборудване и същата база за доставки с голям опит, произвели хиляди F-16 във Форт Уърт, щат Тексас, като по този начин се елиминират рисковете, свързани с производството на новите самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
637
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Френските Рафал и Мираж са по-добри от щайгите еф 16, включително и от ф22 и от дефектния ф35. Франция има огромни военни традиции (най-много военни победи в историята). Трябваше да купим френски изтребители
636
1
 
1
 
! Отговори
USA преди 5 години
Ф-16 блок 70 е най-доброто, което можем да вземем, не се връзвайте на пропаганда. Страхотен самолет, чисто нов, с най-новите разработки! Честито на нашите пилоти! Нека добрите отношения между САЩ и България продължават все така! Да не забравяме, че след ПСВ благодарение на президента Удроу Уилсън сега имаме държава! God bless America!
635
3
 
7
 
! Отговори
void преди 5 години
F-16 b70 е чисто нов самолет и общото му със старите версии е само името и донякъде формата и размерите. Това е доказала се платформа и тази и последна версия използва много от компонентите на самолетите от 5 поколение. Алтернативата - SAAB предлагат Грипен, но компанията от години е в технически фалит - спряха автомобилите, какво ще правим със самолети с планиран нальот за 70 години ако производителят евентуално е фалирал преди 50? Радев повтаря опорни точки от Позитано, ама вие защо слушате?
634
5
 
6
 
! Отговори
АнтигрипенФатмаков преди 5 години
Стига с тоя Грипен, че вече се омазахте! Американците са вложили в армията ни над 400 млн. долара, това го каза Помпео в итервю по повод тяхното предложение Ф-16 ама нито една тв освен 24 часа не го показа! Тия швеци както ги нарича Пената ни предлагат гол самальот, който отгоре на всичко е с пъти по-зле от американския, техническите характериски на последния са впечатляващи! При избора на самолет трябва да се има впредвид и политическата му страна, защото друго си е присъствието на американцит
633
5
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Имаше приети критерии за класиране на офертите. И какво стана с тях? Как така офертата за Ф16, която изобщо не се вписва в ценовата рамка я изкараха печеливша. Цената в офертата за Грипен на СААБ е под 1,5 млд лева, като по този начин се предоставя възможност в рамките на отделения бюджет да се закупят първоначалният пакет от въоръжение, както и да се построят знаменитите хангари, които обещават американците. Накрая продажниците все пак избраха най-скъпия самолет, защото е американски
632
3
 
5
 
! Отговори
До Ааа преди 5 години
Хмм, даа, народа наистона е в голем тормоз и за това за да се поуспокои малко похарчи само някакви си 2.5 милиарда лева по празниците, стотици хора се изнесоха по родни и чужди курорти и те така, но важното е проруските позитански *** да не спират да реват като вдовица за ***! Нали за това им плащат с рубли на тия мизерници!
631
6
 
3
 
! Отговори
Aaa преди 5 години
Кви самолети кви 5лева няма пари за хорицата, а за таралясници има.Народа пак в тормоз.
630
6
 
2
 
! Отговори
Aaa преди 5 години
Кви самолети кви 5лева няма пари за хорицата, а за таралясници има.Народа пак в тормоз.
629
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си ми разбрал идеята. С историческите факти , който споменах показвам колко е "загрижен" запада за нашето добро. Разбира се и от североизток са идвали доста злини за нас. Мисля, че ако можем да казваме "не" на силните на деня можем да постигнем повече. За жалост и преди 1989 и след това ние сме били едни "послушковци".
628
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, четох коментарите и разбрах, че становището на русофрените е, че не трябва да купуваме американски самолети, защото след Априлското въстание Англия и Франция подпомагали Османската империя.Еми неуспорим довод!Изцяло ми промрниха нагласите по този въпрос.
627
2
 
5
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До 662. Вместо 8 мерцедеса можеше да вземем 10 BMW. Не че с 2 самолета повече ще имаме много по-боеспособна армия, но все пак.
626
8
 
11
 
! Отговори
До 659 преди 5 години
Ф-16 block 70 е най-добрия и модернизиран самолет от 4-то поколение,който всъщност е поколение 4++.Ф-16 block 70 е чисто нов изтребител.Руснаците само могат да си мечтаят за подобна машина ,а грипените и всичко останало което ни се предлага е пълен фалш ,пред американския вариант.САЩ предлагат в цената пълна поддръжка на самолетите,обучение на пилоти,изграждане на хангари и всичко останало.Никой друг не предлага подобно нещо,камо ли за руските джуджета ,дето ти дават самолетите и се оправяй.
625
4
 
7
 
! Отговори
За 661 преди 5 години
МдааВикаш вмедто десет мерцедеса са си купим сто мадквича ?Де се въдите таквиз...80 % процентни ?!;))
624
11
 
15
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До Симо. Никой не иска Руски самолети. Хората просто недоволстват за това, че тези самолети не са най-икономически изгодните за нас. Те удовлетворяват Американските, а не Българските интереси. Стига сте я дъвкали тази Русия. Тя няма нищо общо.
623
14
 
12
 
! Отговори
Само преди 5 години
Лади и москвичи ни трябват, нали така руски ***?! Само и само да не са американски самолети, нищо че от предлаганите са с пъти по-добри! Продажни мизе р ници копейкаджии!
622
14
 
13
 
! Отговори
ТРЯБВАХА НИ РУСКИ преди 5 години
Трябваха ни съветски самолетиЗа тия милиарди щяхме да имаме поне 200 - 300 руски самолетиАма кой да мисли
621
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Локхийд Мартин": F-16 отговарят на потребностите на армията ви!=================================================Колкото и да не ми се иска да го призная, производителят е прав. Слаба армия -> слаби самолети!
620
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво излиза-от стари самолети от базата ще правят "нови" в новия завод и ще ни ги продадат скъпо!!!! Браво на балъците балкански ! Ретро машини с нова боя !Честито !
619
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грипена на *** изглежда като учебен самальот пред това страшилище !
618
12
 
9
 
! Отговори
Паци преди 5 години
Искате ли да ви дуухам? Безплатно, а не като Ф16. Аз съм джендъроатлантик.