Поредният високопоставен служител напусна Тръмп

Заради изтеглянето от Сирия напусна и контраадмирал Кевин Суийни
Обновена: 6 яну 2019 08:24 | 6 яну 2019 07:55, Нели Христова
49
Поредният високопоставен служител напусна Тръмп
Снимка: Reuters

Тръмп отново бе изоставен. След напускането на Джеймс Матис като министър на отбраната, шефът на канцеларията на Пентагона контраадмирал Кевин Суийни също подаде оставка.

"След две години в Пентагона реших, че моментът е подходящ да се върна в частния сектор", заяви Суийни, който заемаше поста от януари 2017 г. "За мен бе чест да служа отново редом до мъжете и жените от министерството на отбраната", добави той.

И двете оставки идват след решението на Тръмп да изтегли войските на САЩ от Сирия.

Матис, който изкара почти две години като шеф на Пентагона, първоначално смяташе да се оттегли през февруари. Тръмп обаче реши да го замени по-скоро, след като пенсионираният генерал подаде язвителна молба за напускане, в която се говореше за различия с президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...всички солдати са били украинци, те спечелиха войната."---------------------------Боят на Шипка е през 1877 г и всички участващи в него, включително опълченците, са солдати на Негово Величество Император Александър II, който по това време е государь на Русия, Украйна, Финландия, Полша, България и още мн, мн други. Не бъркам. Руският император е и български цар. Исторически факт.
11
3
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Като почнат да ги плямпат едни приказки за външният дълг на САЩ-да им се не начудиш на акъла!Реално дългът е дори нещо положително-парите се обезценяват повече от лихвите по него,а и всички,които го държат са заинтересовани САЩ да не фалират.От друга страна,не могат да поискат изплащане,защото ще бъдат унищожени(за което се поддържа и огромната военна машина на САЩ).Така че въпросът "Кой печели от огромния US дълг?" има еднозначен отговор.Не е проблем дългът,а запазването на контрола над Света!
10
4
 
5
 
! Отговори
Рубладжия преди 5 години
До Анонимен"Рубладжии дразни ли ви Тръмп?"Е па що да ни дразни?Нали го избрахме за президент,ще му прощаваме и своеволията.Но не е направил засега нищо,което да ни даде повод да го махнем.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте плюли по украинци и руси, те са наши освободители. На Шипка например, освен опълченците, всички солдати са били украинци, те спечелиха войната. И на едните, и другите, руси и украинци, трябва да сме благодарни и признателни.
8
7
 
2
 
! Отговори
MAGA 2020 преди 5 години
Нещо много притеснен ми се привидя Донаттчо на горната снимка, за какво ли се притеснява?
7
3
 
9
 
! Отговори
bad hombre преди 5 години
Бай Дончо го чакат тежки дни. За 2 години увеличи с 2 трилиона долара дълга на САЩ, бюджетният дефицит чупи рекорд, Мексико не ще да плаща за стената, много от държавните институции са затворени поради липса на финансиране, икономическите показатели - противопложно на това какво казва Тръмп и Фокс Нюз не са никак добре, много хора изгубиха препитанието си, като фермерите, произвеждащи продукти за Китай, работници във въгледобивния бизнес и пр. Ще виси за перчема на входа на Мара Лаго!
6
4
 
10
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
до10Защото ако не си забелязал всеки американски президент прави война някъде по света,а бай Тръмпо изтегля войската.Аз не казвам,че е лошо дори е добре,но няма да го оставят,защото им спира парите така на някои,а те обичат войната защото им се пълнят джобчетата.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 6 И ЗА КАКВО ЩЕ ГО" ИМПИЙЧНАТ" ТРЪМП? ЗАРАДИ ЛЪЖЛИВОТО УПИКАНО " ДОСИЕ" НА ХИЛЪРИ И КОМИ ЛИ? ИЛИ ЗАЩОТО НЕ ИСКА НЕ..ГРИ И ИСЛЯМИСТИ В РОДИНАТА СИ? ИЛИ ЗАТОВА ЧЕ БЪРКА В ДИРНИКА НА НЕОКОМУНИСТИТЕ ПО СВЕТА? МОЖЕ БИ ЗАЩОТО ИКОНОМИКАТА НА САЩ ВЪРВИ НАГОРЕ С ОТДАВНА ЗАБРАВЕНИ ТЕМПОВЕ?
4
4
 
7
 
! Отговори
ШахинАналуКраличе преди 5 години
Само Тръмп! MAGA 2020
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора , които подават молби за напускане, след като бъдат помолени за това, за да им спестят публичното унижение да бъдат уволнени, са си де факто уволнени. Но нашите честни медии отразяват изкривено новината, че умните напускали Тръмп .Президента си следва политиката и предизборните обещания и на който не му харесва му бие шута , за да си реализира плановете.. Но кой от тук коментиращите да се сети, като са само капацитети станете вие политици, предприемачи или изобретатели и давайте съвет
2
11
 
9
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Май ще го имтриичат бай Тръмпо.Нещо яко са му вдигнали мерника дори съпартийците му.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забравяш, че на някой от напусналите, прякорът му е "бясното куче".Съвсем нормални бясни кучета, а?