В Турция се ядосаха на САЩ: Кои сте вие?

Поводът са думи на Джон Болтън за сирийските кюрди
7 яну 2019 12:00, Елка Василева
449
В Турция се ядосаха на САЩ: Кои сте вие?
Снимка: архив, Reuters

Турските вестници поместват на първите си страници изявление на съветника на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джон Болтън за сирийските кюрди.

Болтън, който бе на посещение в Израел, заяви вчера, че САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия, докато не се постигне споразумение с Турция за защита на кюрдите.

Турските издания определят като "скандални" думите на съветника за националната сигурност.

"Кои сте вие?", пише в заглавие в. "Йени шафак", като посочва, че САЩ, които засега спират планираното изтегляне на войските си от Сирия, "са заплашили" Турция относно ПКК (Кюрдската работническа партия). Изданието пише, че Болтън ще бъде в състава на американска делегация, която ще пристигне тази седмица в Анкара.

Още по темата

Според Анкара сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН) са свързани с терористичната групировка ПКК.

Джон Болтън направи скандалното изявление от Израел. Той посочи, че "ПКК представя кюрдите", коментира вестник "Йени шафак", цитиран от БТА.

"Грозни думи от Болтън", пише в заглавие в. "Тюркие", като констатира, че още преди да е пристигнал в Анкара, той е ядосал турските власти.

Болтън каза, че "Турция трябва да гарантира сигурността на кюрдските бойци". Това изявление предизвика много реакции, добавя вестникът.

В. "Стар" съобщава, че освен Болтън в състава на американската делегация, която пристига утре в Анкара, са включени специалният представител на държавния секретар Майк Помпео за Сирия Джеймс Джефри и председателят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили генерал Джоузеф Дънфорд.

В. "Хюриет" цитира говорителя на президента Реджеп Тайип Ердоган, който по повод думите на Болтън заяви вчера, че е "неразумно" да се твърди, че Турция е взела на прицел кюрдите.

Проблемът се състои в това, че групировката ПКК/СЗН полага усилия да създаде свой собствен ред, потискайки кюрдите, които не й се подчиняват, както и в терористичните дейности на групировката срещу нашата страна, каза Ибрахим Калън.

Няма никакво съмнение, че една терористична организация не може да бъде съюзник на САЩ, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
7
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ако османците не бяха дошли, щеше да се случи това, което става с всички слаби страни. Гърция щеше да си вземе земите в Тракия. Сърбия поради сходството на език и вяра по това време езиците ни са почти еднакви, също щеше да получи част от България. Видинското царство щеше да стане част от Унгария. Добруджа, съдейки по нейните връзки с Венеция, щеше да попадне под неин контрол, подобно на Дубровник. Какво би останало от нас на практика нищо.
182
6
 
8
 
! Отговори
Райна преди 5 години
Помните ли, че когато Тодор Живков реши да дава на турците български имена, те си отидоха в Турция? продължава Кабаиванска. Така че това турско робство е било много прогресивно хора от три религии християни, евреи, мюсюлмани са живеели мирно заедно.Имало ли е турско робство, щом сме си останали християни?"
181
5
 
8
 
! Отговори
до ястребинчето преди 5 години
Дай да чуем за някакво турско изобретение (освен ибрик и дюнер).Виж в гуглето колко изобретения са дело на Българи,дори и компютъра от който пишеш! После виж турците какво са измислили и за финал прочети какво казват големите умове за вас! Откъдето сте минали само разруха,подтисничество и смърт. Пример: арменският геноцид.
180
5
 
6
 
! Отговори
Шехерезада преди 5 години
Кои сте вие САЩ?Турчин питаи дайрето бие!А със зурлата немита по вестниците вие!Саддам ще отговории той не знаеше горкия...Как САЩ му го отпориедна сутрин,без да го отвива!
179
4
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш преди 5 години
Мюмюн заплашва САЩ!ХахахахахаНяма по-нагло същество на планетата от турчин!
178
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До българинКакъв кирпич бе конекрадецо. Това да не са вашите крепости които сте се помъчили да копирате от византийците. Само че турските и гръцки крепости седят и досега без да са мръднали за разлика от великите булгаристански. Тази в Царевец е направена от нови тухли и камъни. Старата крепост е дело на византийски строители. Дори и азбуката ви е копирана от египетската коптска азбука. Крадливо племе сте .
177
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мехмет"Няма такава нация на света която за национални герои да има терористи и бандити"Тия балкански диваци не са нация, а племе!
176
6
 
8
 
! Отговори
Мехмет преди 5 години
Братя турци, защо обръщате внимание на представителите на най долното и гнусно племе българите коментиращи тука. Когато турците са създали 17 държави една от които е великата Османска империя ,представителите на булгаристанското *** племе са живеели в землянки и колиби и не са знаели нито какво е баня нито какво е тоалетна. *** са във шумата около землянките си и си бършели кирливите дупета със слама и листа. Няма такава нация на света която за национални герои да има терористи и бандити
175
5
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Турция се страхува от кюрдите и с право. То рано или късно те ще създадат собствена държава.
174
5
 
8
 
! Отговори
Осман паша преди 5 години
Моят дядо Мюмюн, Мехмед да го прости ми разказваше какво неговият дядо е правил. По ония времена масово са се опитвали зачеване мъж с мъж, защото щяло да излезе велик османлия гей. Но след много деситилетия на неуспешни опити, армията намаляла значително поради липса на кривозурлести османлии и тогава се наложило да се въведе еничарството, като начин за попълване на армията. И еничарите са били най-страховитата бойна част...е това не са турци, ама кво от тва, важното е че опитите продължават.
173
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам каква култура и школи е имало тогава, но когато турците идват по балканите тука заварват едно диво племе, което има странния обичай да кензза покрай масата на която пирува, и след като си избърше изкензаните си ръце в мазннат си брада, продължава пиршеството на същата маса.500 години се опитват да ги опитомят и култивират, но без никакъв резултат - все още дивакът си бърше лаййната с пръсти от гъзза и с пръсти ги маже по стените. И нарича това изкуство!
172
2
 
1
 
! Отговори
Тотлебен преди 5 години
До Осман пашаКо речи?
171
2
 
4
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Аидеее лирата пак надолу.
170
3
 
9
 
! Отговори
Осман паша преди 5 години
Навремето ние великите османлий, когато сме започнали опитите за зачеване на мъже, другият свят се е занимавал с някакви глупости...някъв ренесанс ли кво там. Глупaци са тези европейци! Опитите продължават. Близо сме! Да живеят великите османлии гейoве!
169
1
 
2
 
! Отговори
Не народ а мърша преди 5 години
Както е казал поета.....Щом ненародът виеЗначи Ердоган здраво бие.Хахаха
168
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
държава с култура храмове и научни школи..Хахахаха, благодаря ти! Така не съм се смял отдавна,хахахаха
167
12
 
7
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Турция ще бъде унищожена, Константинопол ще се върне в християнски ръце, - пророкува онова прасе Мохамед.
166
13
 
15
 
! Отговори
горд еничар преди 5 години
До българинНасила потурчили българите, но навсякъде гъмжи с българи!Насили им сменили религията, но навсякъде гъмжи с християни!Не давали да строят църкви по-високи от турчин на кон, но 96% от църквите в днешния кеннефистан буллгаристан са построени или по време, или преди турско време!Не знам кое село са запалили и изклали населението, но вероятно ломотиш за Батак, което пък няма нищо общо с турците! Не знам на коя степен тъппак трябва да е някой за да вярва на такива дивотии, но ...
165
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
226, malko vi e vazroditelnia proces. Triabvashe prosto da vi iztrebim
164
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До българинНай-голямата грешкас на османските турци е, че когато са имали възможност вместо да очистят терена от дивите ***, както са направили англичаните, французите, испанците с техните диваци, горките хора са хранили и поили, вардили и множили това диво племе прокажено! Не забравяте измишльтини като "Време разделно", но много бързо забравяте истинската и безпрецедентна в човешката история диващина, наречена "възродителен процес"!Тежка е кармата на българина, ама много тежка!!