В Турция се ядосаха на САЩ: Кои сте вие?

Поводът са думи на Джон Болтън за сирийските кюрди
7 яну 2019 12:00, Елка Василева
449
В Турция се ядосаха на САЩ: Кои сте вие?
Снимка: архив, Reuters

Турските вестници поместват на първите си страници изявление на съветника на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джон Болтън за сирийските кюрди.

Болтън, който бе на посещение в Израел, заяви вчера, че САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия, докато не се постигне споразумение с Турция за защита на кюрдите.

Турските издания определят като "скандални" думите на съветника за националната сигурност.

"Кои сте вие?", пише в заглавие в. "Йени шафак", като посочва, че САЩ, които засега спират планираното изтегляне на войските си от Сирия, "са заплашили" Турция относно ПКК (Кюрдската работническа партия). Изданието пише, че Болтън ще бъде в състава на американска делегация, която ще пристигне тази седмица в Анкара.

Още по темата

Според Анкара сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН) са свързани с терористичната групировка ПКК.

Джон Болтън направи скандалното изявление от Израел. Той посочи, че "ПКК представя кюрдите", коментира вестник "Йени шафак", цитиран от БТА.

"Грозни думи от Болтън", пише в заглавие в. "Тюркие", като констатира, че още преди да е пристигнал в Анкара, той е ядосал турските власти.

Болтън каза, че "Турция трябва да гарантира сигурността на кюрдските бойци". Това изявление предизвика много реакции, добавя вестникът.

В. "Стар" съобщава, че освен Болтън в състава на американската делегация, която пристига утре в Анкара, са включени специалният представител на държавния секретар Майк Помпео за Сирия Джеймс Джефри и председателят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили генерал Джоузеф Дънфорд.

В. "Хюриет" цитира говорителя на президента Реджеп Тайип Ердоган, който по повод думите на Болтън заяви вчера, че е "неразумно" да се твърди, че Турция е взела на прицел кюрдите.

Проблемът се състои в това, че групировката ПКК/СЗН полага усилия да създаде свой собствен ред, потискайки кюрдите, които не й се подчиняват, както и в терористичните дейности на групировката срещу нашата страна, каза Ибрахим Калън.

Няма никакво съмнение, че една терористична организация не може да бъде съюзник на САЩ, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
1
 
! Отговори
P. преди 5 години
До БългаринRe: Българи и турци не са исторически враждебни народи, а напротив те са родствени и приятелски народи още от дълбоката Античност...Абсолютно вярно! Учебниците по история (то историята не е точна наука като математиката, да речем) успяваха да създадат враждебност и неприятелски чувства между българите и съседните народи. Нооо, аз отказвам да мразя!
222
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 5 години
Стига бе-спомням си как Ердоган официално по телевизията заяви че за 5 дни ще превземе Русия. само 5 дни.Не помните ли?Върнете лентата.И после ходи да целува ръка и да плаща самолета на Путин.Толкова е велик.
221
0
 
3
 
! Отговори
Каракачанов преди 5 години
Нагли турци! Искайте ми оставката от арменския поп, *** шемети!
220
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе прости муслимчета, вие да се благодарите че в 14 век заварите Шишман а не Тервел- щеше да ви сготви на *** или да ви хвърли за храна на прасетата! Кого ще питахте тогава "кои сте вие" бре, келешчета изкрейзили?
219
4
 
9
 
! Отговори
Vellizarii преди 5 години
А кои сте вие турци/ обидна дума в османската империя до нач.на 18 век/. Научете си историята- Началото на 12 век идват от Азия степни племена/като Прабългарите също/, но ислямизирани в Бейлици и"Гаазии"- превод разбойници и бандити! Главния гаази- Осман надвива другите бейлици и с грабежи в тогавашна Византия, области Антиохия и други, превземат с помощта на всички васали знаете от 12в-1422 г и Царство България! това са те, сами са го писали! А колко са турци?
218
2
 
7
 
! Отговори
ьз преди 5 години
До Трамкар Т8М-900МЕдинствената глобална суперсила. Този отговор дали ги устройва?
217
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най -силната държава с най -добра армия в света!
216
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кои сте вие?", питат османлиите."Ние сме тези, без които вие сте едно нищо", отговарят представителите на най-мощната държава, която светът някога е познавал.
215
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствената глобална суперсила. Този отговор дали ги устройва?
214
24
 
33
 
! Отговори
Шехерезада преди 5 години
Пъшка Султана-преяжда със лук,подул се е като Малкия Мук!300 *** пред него играят кючек,300 ромки му баят против запек!И в двореца със хиляда стаи,арпаджик сади-лехи в сараи!Произвежда лук и яко праз,за да изнася за Европа натурална газ!
213
8
 
19
 
! Отговори
xyz преди 5 години
Учени от САЩ направиха изследване сред около 100 000 граждани на повече от 60 държави по цял свят, за да проверят как хората се отнасят към чуждото нещастие. Първите четири места в това отношение принадлежат на страни от Източна и Централна Европа (България, Естония, Литва и Полша).
212
24
 
27
 
! Отговори
Шехерезада преди 5 години
Кои сте вие САЩ?Турчин питаи дайрето бие!А със зурлата немита по вестниците вие!Саддам ще отговории той не знаеше горкия...Как САЩ му го отпориедна сутрин,без да го отвива!
211
18
 
21
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
До УчителРеакцията ти е съвсем разбираема като се има предвид, че въздействието на истината върху българина, е като тази на тамяна върху дявола! И с тези изтръгвания на езици и прочие дивашки изрази само потвърждаваш, че българите сте наистина колосално злобни диваци! Щом не можеш да пребориш интелектуално, ще пребориш с груба сила!
210
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До къде изпаднаха турските ***-да се пишат българи,за да настройват хората един срещу друг и да сеят омраза!
209
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 години
проф.др.Стоян Динков
208
19
 
25
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
207
11
 
13
 
! Отговори
Учител преди 5 години
Този,който се пише Българин смърди на онова краставо арабско псе,подвизаващо се като историк по столичните гимназии и политик от една компроментирана партийка.Има голям късмет,че не разпространява гнусните си лъжи на моите деца,защото с удоволствие бих му изтръгнал езика през гръкляна!
206
10
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Тези две първи български държави са автентично хуно-тюркски (огуро-български). Дано съм успял в тази книга да дам началото на подобна визия, защото българската история е едно от най-сложните и многопластови явления в човешката еволюция.
205
8
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
По света тази историческа визия се поддържа от Фехер, Гумильов, Куник, Хенинг, Томашек, Микула, Прицак, Халиков, Рънсиман, Жерар и много други. С две думи от най-известните и признати историци у нас и по света. Patria Onoguria от 463 г. e основана от Денгезих и Ирник (синове на Атила) и Magna Bulgaria на Кубрат праправнук на Ирник.
204
10
 
16
 
! Отговори
Тирчин преди 5 години
Ние когато дойдохме от Ориента на Балканите,заварихме цивилизация,която почти унищожихме!Чуствахме се като галите в Рим!Сега чакаме на колене пак да ни приемат в Европа,ама няма да стане никога,защото сме си го заслужили!