Тръмп и демократите в схватка за $5 млрд. и една стена

Правителството на САЩ частично не работи от 22 декември
Обновена: 10 яну 2019 06:19 | 9 яну 2019 22:38,
22

Американският държавен глава Доналд Тръмп заяви, че е възможно да обяви режим на извънредно положение в страната и "съвсем бързо" да построи стена по границата с Мексико.

Тръмп увери, че за това не му е нужно одобрението на Конгреса. При това той не изключи и възможност да се договори с Горната Камара.

Правителството на САЩ частично не работи от 22 декември, т.нар. "shut down", заради което демократите-конгресмени отказват да приемат бюджет, в който да се предвидят и петте милиарда, които президентът иска за строителството на стената с Мексико.

Според журналиста Огнян Дъскарев речта на Тръмп пред американците е била напълно очаквана, но в същото време неочаквани са били цифрите, казани от президента.

"Фактите са, че за последните 2 години 266 хил. незаконни имигранти са били задържани по границата с Мексико. Тези 266 хил. души са извършили 100 хил. нападения срещу американци. Има 30 хил. сексуални нападения от незаконни имигранти, 4000 американци са убити от имигранти. Всяка седмица умират 300 американци от наркотици, внасяни от мексиканската граница. Около 70 хил. души са умрели от наркотици през 2017 година", допълни експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Тръмп иска 5,7 млрд. долара, които трябва да бъдат отпуснати от Долната Камара.

"Тук проличава доста голямото лицемерие на американската левица. 2019 година, когато Обама беше президент, Горната и Долната Камара гласуваха за стена в Мексико. Сега обаче се гласува "против", защото Тръмп иска стената", сигурен е журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Ще имат 2 милиарда от нас, другите ще ги съберат от подобни балъци.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама тези са като Бъгс Бъни, копат дупчици на всякъде, за какъв чееп ще е стената .
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турското емигрантче в Чикаго-Яястреба и велик трокаджия е запознат добре как се влиза в САЩ!
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен, трябва да изчака Мексико да събере пари. Сега засега са сърани 6 долара, но това да не ги обезкуражава. А това е направо световна хуманитарна криза...не вселенска хуманитарна криза! Оле мале, *** по-***, най-*** и това е президент.
10
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп просто ги размаза с днешното изказване, практически всички американци подкрепят стената без малка част либерали и олигарси свързани с криминални сделки. Беше жестоко как ги унизи в директен ефир. Току що спечели следващите пр избори
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
70 хиляди умират на година от наркотици?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди време беше излязла статистика, че в САЩ има повече бюрократи от колкото в лошия ЕС.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да им пратим Далавери да им реши спора за оградата!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Нещо си се объркал, и то много! Тези държавни служители, дето са без заплащане в момента са около 850,000 служители от "nonessential services". Общия брой на щатните държавни служители е около 3 милиона. Но, тази цифра на включва около 10 милиона служители, които вършат държавна работа чрез контрактори. Т.е., върху хартия работят в частни фирми, но всъщност работят за федералното или щатно правителство.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Някои цял живот чакат Америка да рухне. И не обръщат внимание, че 330 милионна Америка има 700 000 държавни служители, колкото са и малка и агонизираща България!"Нещо не ти се връзват цифрите. В момента 800 000 служители на САЩ са засегнати от частичното прекратяване на дейността на американското правителство, а по официални данни частичното прекратяване се равнява на 25% от държавната администрация на САЩ.
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои цял живот чакат Америка да рухне. И не обръщат внимание, че 330 милионна Америка има 700 000 държавни служители, колкото са и малка и агонизираща България!Американците са империалисти, ама не са *** да правят колониални империи като европейците. Морков и тояга. Изборът не е голям!
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Правителството на САЩ частично не работи от 22 декември, т.нар. "shut down","Само 20 дни ви отне да напишете нещо по темата, естествено в късните часове, когато ниската посещаемост на сайта е гарантирана. И между другото 25% от правителството на САЩ не работи поради липса на средства, и скоро кредитният рейтинг на САЩ ще рухне при тези темпове, само да ви осведомя.
2
9
 
16
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Споко тръмпи колониална България ще се отчете сега с вноската си за американският военнопромишлен комплекс ,като им купим бракуваните ф-ки,надявам се това да е достатъчно доказателство за евроатлантическата ни пренадлежност ,приемете този скромен дар от няколко милиарда ,толкава си можем за сега!Айде със здраве и успех с мексиканците ,голяма паплащ са туко що гледах Наркос ,тия ще ви таковат мамата ,ще има ацтекскски жертвоприновения пак в някой щати ,абе успех !
1
7
 
17
 
! Отговори
първия преди 5 години
милярд ще е от нас, за самолетчетата...