Милуоки, САЩ, студ... Шофьорка на бус спаси босо бебе

Детето тичало и плачело по оживен булевард
11 яну 2019 20:00,
37
Милуоки, САЩ, студ... Шофьорка на бус спаси босо бебе
Снимка: Кадър YouTube

Не бива да сме пасивни към заобикалящата ни среда. Не бива да отминаваме човешките несгоди и трябва да помагаме - винаги, когато можем. Може би именно това е принципът на една съвсем обикновена шофьорка на автобус в Милуоки, САЩ.

Докато била на работа, Ирена Ивич забелязала босо дете да се скита по натоварен булевард само. Малкото момиченце търчало по улицата и плачело.

Мнозина биха отминали без дори да забележат. Вглъбени в собственото си забързано ежедневие, често не забелязваме човешките трагедии около себе си. Други биха изцъкали възмутено с език и биха отминали, без да помогнат. Но има хора и като тази обикновена жена, която решава да спре автобуса.

Да, може би ще изостане от разписанията. Може би ще я уволнят. Може би ще си навлече куп неприятности, ще слуша мрънкането на пътниците в автобуса, които все бързат за някъде. Може би... но всичко онова ще си струва, защото ще спаси един живот.

Но става нещо съвсем различно.

Жената слиза от автобуса и грабва детето в прегръдките си. Качва се обратно на превозното средство и го слага в скута си. Тогава един от пътниците съблича якето от гърба си и го дава на премръзналото момиченце. Минути по-късно 19-месечното момиченце заспива спокойно в скута на шофьорката.

Детенцето било в неизвестност известно време. Властите смятат, че майка му имала психични отклонения и така то успяло да се измъкне от вкъщи, пишат от CNN. След като било намерено от шофьорката, миченцето било върнато на бащата.

През последните години това е деветият подобен случай, в който шофьор на градския транспорт открива изгубено дете в Милуоки, щата Уисконсин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави спечатление от клипа че само жени се втурват да помагат, и това е нормално за САЩ там мъжете нямат право да помагат на малки деца, иначе могат да бъдат съдени за това.
26
5
 
14
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
до 27 на балканите си е прекрасно, стига да не бе чудовищната намеса на такива, като олбрайт... или как и беше името... там... :-)))
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е толкова хубаво на Балканите и хората са такива добри защо не си е останала?
24
2
 
23
 
! Отговори
Непобедимите 3 преди 5 години
Градски транспорт в Перник. Контрольорката Гичка се приближава до Чък Норис: Карти и билети за проверка, моля Ти знаеш ли аз кой съм? Не ме и интересува Карти и билети за проверка!Чък Норис демонстративно извадил монета от един лев, сложил я в перфоратора и с мощен тупаник я перфорирал.Гичка леко се подсмихнала, хванала перфорираната монета, скъсала я на две и дала продупчения край на Чък Норис. Чък Норис повече не се качил на градски транспорт в Перник.
23
13
 
6
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Намирисва на пропаганда....Особено като видиш източника-CNN,Сороска медия.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е деветият случай в който шофьор на градският транспорт намира изгубено дете.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Може би ще си навлече куп неприятности, ще слуша мрънкането на пътниците в автобуса, които все бързат за някъде."Ако й прикрепят пернишка кондукторка в автобуса, никой няма да посмее гък да каже.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От нашия регион жените са такива.
19
0
 
29
 
! Отговори
Страхотно! преди 5 години
Браво на жената!
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 9. Чудиш се на заснемането ли. Ами там на онзи континент във всеки автобус има професионални камери с голями пиксели и висока разделителна способност не като тукашните аматьорски. А има такива камери защото всеки автобус е вързан с ЖПС система за видеонаблюдение в диспечерският пункт. Тези камери служат като охрана и по всяко време се знае какво става в автобуса и къдее. Мисля че знаеш каква е престъпноста на онзи континент. Така че не се чуди, живуркащият на мутрите в държавата.
17
4
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
каква невероятна задокеанска драма!
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно голямо браво за Елена Ивич,
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как не сте проумели, че по целия свят има нормални и човечни хора, само че медиите и политическия елит ежедневно ни карат да злобеем едни срещу други, показвайки и набивайки само негативните неща от живота. Няма перфектни хора, нито пък перфектни цивилизации. Вианги е имало и ще има, както мерзост, така и доброта. Всеки сам за себе си избира на кое иска да подражава и кое да толерира. Всеки ден, всеки час, всяка минуа правим избор.Всичко зависи от нас самите, какво искаме и към какво се стреми
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E за това ако се уволнява , светът трябва да е много пропаднал.
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой знае колко народ го е подминал, докато го намери жена дошла в САЩ от другия край на света, от Сърбия...
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8Да,наистина така изглежда.В Германия например имат камери в транспортните средства,но само вътре,не и отвън.
11
17
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
С в България посред зима събарят къщите на стотици хора и ги гонят на студа
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детето е избягало от местна престрелка в близкото училище, където група истерични тинейджъри са се стреляли заради билет за концерт на Джъстин Бийбър и Лейди Гага.
9
6
 
4
 
! Отговори
8 преди 5 години
Интересно кой снима, прекалено професионално е зането всичко, и тайминга перфектен все едно е имала снимачен екип с нея и са чакали слуайно да попаднат на някое избягало дете
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ирена Ивич. Името и е на Сръбкиня живееща и работеща в сащ. Браво на жената спасила една невинна детска душичка.