В САЩ се готвят за национално извънредно положение

Белият дом започнал да подготвя терена за обявяването му
11 яну 2019 08:10, Елка Василева
25
 В САЩ се готвят за национално извънредно положение
Снимка: архив, Reuters

Белият дом е започнал да подготвя терена за обявяване на национално извънредно положение, за да може да се построи стената по границата с Мексико, за която настоява Доналд Тръмп, пише в. "Вашингтон пост". Изданието се позовава на два запознати източника.

Тръмп вече на няколко пъти предупреди, че може да въведе извънредно положение, за да прокара плана си за изграждане на стената, без Конгреса да му предостави исканите от него средства.

Още по темата

Обявяването на извънредно положение ще бъде оспорено несъмнено в съда от противниците на Тръмп, но то може да е начин за излизане от задънената улица и да проправи пътя към подновяване на работата на федералните учреждения. Парализата там продължава вече трета седмица и засяга около 800 000 души, пише БТА.

Тръмп е поръчал освен това на инженерния корпус към сухопътните сили да определи колко бързо ще могат да бъдат сключени договори за стената и дали строителството ще може да започне до 45 дни, според един от източниците. Администрацията освен това проучвала дали може да се използват неизползвани средства. Тя била насочила вниманието си върху закона за бюджета, приет от Конгреса миналата година, включващ 13,9 милиарда долара за финансиране на различни проекти, които все още не са били похарчени, допълни вторият източник.

Тръмп иска от Конгреса 5,7 милиарда за стената по границата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЗАЩО ПАТОКЪТ ПРЕЗИДЕНТ ВСЕ ОЩЕ СЕ БАВИ ...НА КАКВО РАЗЧИТА... -НА НАЦИОНАЛЕН РАЗУМ ОТ ЕВРЕЙСКИТЕ ДЕМОКРАТИ- НАСЛЕДНИЦИ НА ПИЛИГРИМИТЕ ...ИЛИ СЕ БОРИ ВСЕ ОЩЕ ДА ОВЛАДЕЕ ЦРУ /ПЪЛНО С ЕВРЕЙСКИ ШЕФОВЕ / !!!???!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво точно означава "извънредно положение" за янките, че тва нищо не ми говори? Ще имат военнен час ли или ще има танкове по улицата? Искам да видя Тръм как ще се опита да го направи тва в държава в която всеки втори е въоръжен до зъби. Ще го очистят без да им мигне окото и публично много по зле от Кенеди.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно е да постоиш стената а друго да я подържаш което с годините ще стане много по скъпо от самото й построяване. Мексиканците просто ще й еват майката на тая стена и тия дето я подържат нито ще имат парите нито времето да я оправят и следователно сама ще рухне след 10ина години. До тогава Тръмп сигурно вече ще е под земята и на никой няма да му пука...
18
0
 
1
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Ти *** ли си? Какво точно ще плаща Мексико и на кой? В момента хванатите нелегални Мексиканци се връщат обратно на Мексико и за всичко плащат янките. В момента в който слязат от автобусите в Мексико никой не им обръща внимание и на другия ден се пробват отново докато най-накрая минат, няма кой да ги спре а янките нямат парите да ги държат заключени за дълго ;)
17
2
 
20
 
! Отговори
Иванчо от втори Б преди 5 години
До БобиЩо тия стени бе джанъм? Ние как ги пускаме свободно да влизат? Ааааааа не така...............Нали съборихме берлинската стена, а те стени на разделението ще градят...
16
1
 
13
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Мексиканците ще и намерят цаката.Тунели, балони,стълби."вярно е това но има и още една гледна точкаЗа "цаката" ще трябват повече пари, подготовка и групите опитващи се да проникнат ще трябва да са по-големи - с други думи по-лесно ще ги откриват датчиците а след като ги хванат - по бързата процедура - УМИШЛЕНО ДЕЙСТВИЕ(не може да излезе с номера аз се загубих) следва най-евтиното за САЩ екстрадация в Мексико и те да им плащатНа Мексико ще им се иска те да платят стената накрая
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мексиканците ще и намерят цаката.Тунели, балони,стълби.
14
3
 
7
 
! Отговори
Тотален регрес преди 5 години
За какво аджеба става дума?Една съвременна, оборудвана с датчици стена много помага за намаляване на преминаването на границата, но...Колко печели и колко губи бай Дончо от реализирането на допотопната идея?Спомнете си грандиозния ефект от събарянето на Берлинската стена. Победа на свободата, демокрацията, свят без граници и тн.А какво е посланието на съвременната, оборудвана с датчици стена? Ограждане на тн златен млрд, който вече е 500 млн и връщане към робовладелчеството и феодализма.
13
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко! Пак ще пуснат печатницата за хартиени долари.
12
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 години
За какво аджеба става думаи сега по границата имат АУАКС(о даа имат ги специално за Южната граница и специално за граничните сили), дронове, пасивни датчици далечни наследници на тези ползвани във Виетнам и Лаос за определяне къде е Пътеката на Хоши Мин, имат Въздушни и наземни патрули. Но това явно е недостатъчно. Опита на Израел(естествено) е че една стена(съвременно съоръжение също оборудвано с датчици) много помага за намаляване на преминаването на границите
11
2
 
9
 
! Отговори
Бай дончо преди 5 години
Да обещах ,Мексико да плати оградата,но не съм обещавал да ви кажа как!
10
6
 
21
 
! Отговори
чиститу преди 5 години
Аре краварника ще си направи една хубава гражданска война и да се свършва.
9
6
 
18
 
! Отговори
Сметниии преди 5 години
5 милиарда долара са нищо за всичките кокаинови босове в Мексико само. Този тръмп е доста глуповат. Ще му бутнат оградката.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си, че бай Дончо искаше Мексико да плати за построяването на стената.
7
2
 
24
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
Не им трябва военно положение на САЩ, да започват да строят, като консорциум с фирмите на Бойко... И бодлива тел ще им доставим, ако трябва !
6
4
 
2
 
! Отговори
fake news преди 5 години
глупости. както винаги не сте наясно за какво става въпрос!
5
3
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Дойдат ли нейде евреи-ционисти на власт - всичко става, ама наистина, извънредно положение...
4
4
 
30
 
! Отговори
Сжорж Дорос преди 5 години
Закривай кашерния говедарник!
3
6
 
38
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А ще върнат ли на Мексико заграбените от тях територии ?
2
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кравешките драми продължават.