Тръмп към Турция: Атакувате ли кюрдите, опустошаваме ви!

US президентът предупреди и кюрдите да не провокират Анкара
Обновена: 14 яну 2019 10:04 | 14 яну 2019 08:45,
143
Тръмп към Турция: Атакувате ли кюрдите, опустошаваме ви!
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп предупреди Турция за икономическа катастрофа, ако атакуват кюрдите след изтеглянето на американските войски от Сирия, и наред с това призова кюрдите "да не предизвикват" Анкара, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

"Започваме отдавна закъснялото изтегляне от Сирия, като същевременно бием здравата и от много страни малкото останало от халифата на групировката "Ислямска държава". Ще атакуваме отново от налична наблизо база, ако тя се възстанови. Ще опустошим икономически Турция, ако атакува кюрдите. Трябва да се създаде зона за сигурност от 20 мили", написа в Тwitter Тръмп.

"Също така обаче не искаме кюрдите да провокират Турция. Русия, Иран и Сирия бяха най-облагодетелствани от дългосрочната американска политика за унищожаване на ИД в Сирия - естествени врагове. Ние също имаме полза, но сега е време да върнем войските си у дома. Край на БЕЗКОНЕЧНИТЕ ВОЙНИ!", добави той в друг пост.

Обявеното през декември изтегляне на американските военни, разположени в Сирия да се справят с ИД, беше приветствано от Турция, но застраши положението на кюрдските сили, които се биеха редом със САЩ срещу джихадистката групировка, припомня АФП.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплашва да предприеме военно настъпление в Северна Сирия, за да прогони бойците от кюрдските Сили за защита на народа, които Анкара смята за терористи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
10
 
23
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Партнерите все късате от Русия и Турция напоследък. Сибир губят, турците Кюрдистан. А Русия присъедини Крим и май май скоро Беларус. Така и Турция, аха да губи територия и влезе та окупира малко от Сирия. А че Китай ще вземе Сибир е по-голяма смешка. Коя война спечели Китай, че не се сещам. Един Тайван не могат да опаткат.
69
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕто ви опорката. Мечтата на яcтребите. Китай да тръгне да колонизира Русия, да се изпокарат, да се изтребят, а демократичния Баща да потрива ръце и лицемерно да призовава за мир. Никога няма за стане. За толкова глупави ли взимаш китайците? Приоритет на Китай е Тайван и икономическото и геополитическо разрастване. *** като Тръмп които се карат със съюзниците си, са манна небесна за външнополитическите интереси на Китай. Където губят позиции САЩ, идва Китай. Пример-Африка.
68
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"И имат много по-общо на идеологическа основа с Русия, отколкото със САЩ."Китай имат общо с Русия единствено Сибир и със сигурност ще си го вземат от Русия. А ти говориш за идеологически основи. Колкото Китай поддържа по-близки отношения със САЩ толкова по-бързо ще си върне обратно Сибир където се настани Русия след опиумните войни през 19-ти век.
67
5
 
20
 
! Отговори
до 73 латиницата преди 5 години
КИТАЙ Е ДРУГА БИРА МОМЧЕТО!!!!!ТЯХНИЯТ ПЛАН ЗА ПРЕВЗЕМАНЕ НА ЕВРОПА И САЩ И СВЕТА Е БЕЗУПРЕЧЕН И ВЕЧЕ УСПЯВАТ НА ДЪРЖАВНО НИВО МАСОВО ОТКРИВАТ МАГАЗИНИ ПО ЦЯЛА ЕВРОПА РАЗВЪЖДАТ СЕ С ГЕОМЕТРИЧНА ПРОГРЕСИЯ ПОСЛЕ В СТРАНАТА ТИ УЧАТ ТЕ НА ГЛУПОСТТА ФЪНШУЮ И СЛЕД ИЗВЕСТЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ ИЗМЕСТВАТ КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИ СТАВАТ МНОЗИНСТВО...
66
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе познавам индиец който да не знае поне малко английски. А що се отнася до най-многоброен народ, гарантирам ти че до 10 години Индия ще изпревали Китай. В момента разликата е някакви си 50 милиона души.
65
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не е казал, че Китай и САЩ ще влязат в кодфликт. Просто Китай ще измести САЩ - първо икономически, а после военно и политически. Китай са приятел само на себе си. И имат много по-общо на идеологическа основа с Русия, отколкото със САЩ. Без подкрепата на съветска Русия, нямаше да има комунистически Китай. Другарите го знаят и помнят. И най-малкото са съседи и от евентуален срив в отношенията ще спечелят отвъд океана. Мечтата на ястрeбите е да скарат Китай и Русия, но това е невъзможно.
64
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путинарите предусещат безславния край на Русия и Путин и още от сега започнаха да си издърпват очите настрани и да се правят на китайци. Търсят си нови господари, че сегашните са безнадеждно болни. Смешни и жалки създания са това мразещите демокрацията и свободата.
63
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
XAXA A EZIKOVATA GRUPA V KITAI E NAI GOLQMA V SVETA BE EI TIKVENIK INDIQ SYSCHTO KYDE OTIVASCH MOJE BI GOVEJDI
62
11
 
28
 
! Отговори
Mustafa преди 5 години
Плаши гаргите. Колкото уплашиха руснаците със санкциите. Това са народи с топки, които колкото ги заплашват, толкова се мобилизират. Какъв съюзник е държава, която години наред въоражава сепаратистки терористи на границата ти и те плаши с опустушение. Не мисля, че американците са толкова слепи и не знаят, че така само могат да ядосат Осман още повече. Според мен това и целят. А и с такива изявления Ердо пак ще вземе местните избори. Искат война Русия-Турция, но няма да има кой да им я даде.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КюрдА дано ама надали...
60
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй-тъй, давайте милиарди на рижавия ред нек, купувайте фючърси за американски скрап на цената на злато, нооо после да не ревете когато същият този непредвидим индивид ни захвърли на султана с някакви заплахи, турците са горди може да мизерстват, но ща направят това, което е в техен интерес, а не на някакъв си кравар, дето не знае къде сме на картата...
59
9
 
7
 
! Отговори
Кюрд преди 5 години
Дано да не са само думи,а наистина САЩ гарантират сигурността на кюрдите,а не само да ги използват! Султана Ердоган отдавна чака възможност да се разправи с тях!
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A BE GLOBALIST TAQ NQMA DA Q BYDE NIKOGA VELIKI NACII S VELIKA KULTURA MONOLITNI NACII NQMA DA BYDAT EDNO S OSTANALIQT *** KOITO E I V USA NAI GIOLQM SBIROTAK GLOBALIZMA UMRE SOROSCHE
57
6
 
9
 
! Отговори
до 59 смотльото преди 5 години
РОБЕ ЛАТИНО ЕЗИКОВАТА ГРУПА Е МНОГО ПО МНОГОБРОЙНА ОТ АНГЛОСАКСОНСКАТА КЪДЕ СКАЧАШ С НЕЗНАИЕ БЕ?КАЗАХ ТИ НЕПОДГОТВЕН СИ НЕ ВЛИЗАМ В ТОЗИ САЙТ И СИ ПАПАГАЛСТВАТЕ И СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ЗНАЕТЕ МНОГО ПЪК СЕ ВЪРТИТЕ В ЗАТВОРЕН КРЪГ.ИМА МНОГО ДРУГИ МНЕНИЕ ОСВЕН РОБСКИТЕ И МАЙКОПРОДАЖНИТЕ РОДООТСТЪПНИКО!АНГЛОСАКСОНИЗМА Е СВЪРШЕНО КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ГЛЕДАЙ ДА ВИДИШ СЛЕД ТУРСКО СМЕШНИЦИТЕ НАРИЧАЩИ СЕБЕ СИ ИНТЕЛИГЕНЦИЯ КАК СЕ МЪЧАТ НА ФРЕНСКИ СЕГА СТЕ СЪЩИТЕ ПАЛЯЧОВЦИ ЧЕ И НЕ СЕ УСЕЩАТЕ!
56
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз Китай и Щатите ги разглеждам като една икономика -- Щатите държат всички козове ,но и Китай им е необходим-- ама Щатите са още по необходими на Китай --засега Китай слуша има всякакви претенции ,ама слуша--- докато Русия не слуша ,а иска тя да е на 1-во място за нея второ послушно място няма--много ме съмнява ,че Китай и САЩ са срещу неиното военно възраждане и китаиците са повече приятел на САЩ отколкото на Русия ....а Иран изобщо не ги броят оставили са ги на Израел....
55
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аа"Русия, Китай, Иран, Турция, Севрна Корея, Арабските държави, Афганистан,"Кажи ми кои са ти приятелите за да ти кажа кой си ти.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтратегосСигурно е така както ти си го представяш. С хора незапознати изобщо с положението в Китай не си заслужава да се спори.
53
3
 
20
 
! Отговори
до 54 умника преди 5 години
ПАЗИ БОЖЕ ГЛУПОСТТА СЕ РАЗВЪЖДА С ГЕОМЕТРИЧНА ПРОГРЕСИЯ В БЪЛГАРИЯ.САЩ БИЛИ НА БИВША ТЕРИТОРИЯ НА СИРИЯ ТИ ПОНЕ МАЛКО ЗАМИСЛЯШ ЛИ СЕ БЕ ***???ОТ КОГО И ОТ КОЯ ДЪРЖАВА Е ПРИЗНАТА ИД ???ЧЕ ОБЯВИ СИРИСКИТЕ ТЕРИТОРИИ ЗА БИВШИ СЛАБОУМНИК ТАКИВА СТЕ ВСИЧКИ ФАШИЗОИДО-ДЕМОКРАТИ .....
52
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до пенчо дет не четеХа-ха-ха, човек койте се навел силно в кръста и който се е одупил на Русия ми говори за одупване.
51
5
 
28
 
! Отговори
Стратегос преди 5 години
Китай ще стане по-голяма икотомика от САЩ. Оказа се, че политиките на Тръмп спрямо Китай са безрезултатни - търговския дефицит между двете страни продължава да се увеличава в полза на Китай. САЩ вече загубиха Турция - ключова страна, в ключов регион. Турците са патриоти, няма да забравят тази гавра и заплаха. Русия също набира сила, ракетите Авангард са без аналог и нищо не ги лови. Европа се клати - европейците започват да загряват, че ги използват. Лоши дни предстоят за Краварията.