Тръмп към Турция: Атакувате ли кюрдите, опустошаваме ви!

US президентът предупреди и кюрдите да не провокират Анкара
Обновена: 14 яну 2019 10:04 | 14 яну 2019 08:45,
143
Тръмп към Турция: Атакувате ли кюрдите, опустошаваме ви!
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп предупреди Турция за икономическа катастрофа, ако атакуват кюрдите след изтеглянето на американските войски от Сирия, и наред с това призова кюрдите "да не предизвикват" Анкара, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

"Започваме отдавна закъснялото изтегляне от Сирия, като същевременно бием здравата и от много страни малкото останало от халифата на групировката "Ислямска държава". Ще атакуваме отново от налична наблизо база, ако тя се възстанови. Ще опустошим икономически Турция, ако атакува кюрдите. Трябва да се създаде зона за сигурност от 20 мили", написа в Тwitter Тръмп.

"Също така обаче не искаме кюрдите да провокират Турция. Русия, Иран и Сирия бяха най-облагодетелствани от дългосрочната американска политика за унищожаване на ИД в Сирия - естествени врагове. Ние също имаме полза, но сега е време да върнем войските си у дома. Край на БЕЗКОНЕЧНИТЕ ВОЙНИ!", добави той в друг пост.

Обявеното през декември изтегляне на американските военни, разположени в Сирия да се справят с ИД, беше приветствано от Турция, но застраши положението на кюрдските сили, които се биеха редом със САЩ срещу джихадистката групировка, припомня АФП.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплашва да предприеме военно настъпление в Северна Сирия, за да прогони бойците от кюрдските Сили за защита на народа, които Анкара смята за терористи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 46 глобализациятаCмотльо, включи си телевизора и изброй колко английски думи ще чуеш за 1 час. След това изброй колко руски думи ще чуеш за 1 час. Ще останеш изненадан че Русия е изгубила всякакъв шанс да бъде нещо повече от една cвинска ***. Това се нарича глобализация след няколко стотин години в света ще има един единствен универсален език независимо дали ти и такива като тбе ритат срещу глобализацията. За да се преборите с нея трябва да забраните Интернет и всякакъв прогрес.
49
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До KMПоздрави за коментара.
48
5
 
10
 
! Отговори
до 53 украинеца преди 5 години
ДЪРЖАВА УКРАЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА !ПОКРАЙНИНИ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ДЪРЖАВА А И РУСКОЕЗИЧНО НАСЕЛЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОКРАЙНИНИ.ЗОМБИРАНО *** НЯМАШ АРГУМЕНТИ СЛАБАК СИ!ЗАКОНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА СИРИЯ ПОМОЛИ РУСИЯ ЗА ПОМОЩ С ПЪЛНО ЗАКОНОВО ПРАВО РУСИЯ Е В СИРИЯ.В УКРАЙНА СЕ ИЗВЪРШВА ГЕНОЦИД ОТ ФАШИСТКИ ФОРМИРОВАНИЯ СРЕЩУ ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ МОСКАЛИ.НАУЧИСИ УРОКА И ПАК ЕЛА ДА ПИШЕШ!А МЕГДАНА ГО СПРЕТНА ЦРУ!
47
3
 
2
 
! Отговори
Dublin преди 5 години
До ХахаНе ви ли омръзна всичко да обяснямате с евреите?....ami da razturiat kartelceto FED i da sdadat pravoto da pecatat pari ot ." thin air" i da gi davat srestu Lihva...Togava MOZE i da si popromenim mnenieto...;))Nali znaes MOSHEnnik ot kakvo proizliza?...Tvoiat narod go e kazal i to ot predi mnogo godini. Ili bulgarskia...NE E tvoi narod?
46
6
 
2
 
! Отговори
до 50 преди 5 години
Това се вижда на пръв поглед--макар ,че не ръководя на щатите администрацията предполагам те знаят какви са финансовите възможности на Путин да задържи властта за неговите хора--сега на Путин парите който ще му трябват за Сирия са можеби над двойно /незнам/ т.е. това си е чист капан със стръв--даже съм сигурен ,че щатите искат и афганистан да му дадат...Вагнеровците шетат из цяла африка ,но им трябват пари исъщо точат ,на вагнеровците спонсорите могат да фалират ама чичо Сам и Сие --не.
45
3
 
11
 
! Отговори
до пенчо дет не чете преди 5 години
До Анонимен 46Не употребявай термини които не ти са ясни,селчо!Глобализация не означава надyпвaне!Човека много е прав!
44
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ не са в Сирия, а са на бившата сирийска територия, превзета от ИД. И са там съвсем законно и в съответствие с постановките на международното право. Не знаете какво говорите, проверете си фактите
43
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до съюзника на сащ"САЩ Е НЕЗАКОННО ДЕЮРЕ И ДЕФАКТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА СИРИЯ"Щото пък Русия е на законно основание, поканена от кръволока Асад. Кой накара Асад да избива демонстранти със снайперисти? Не е ли същият който окървави и протестите в Украйна? Това ли ви е законното основание? Да ви пикaя на такова основани.
42
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето Тръмп се изтегля от всякъде, а Путин води две войни и праща "вагнеровци" да шетат из Африка!С една дума Америка отстъпва доброволно щафетата на Русия, а русофилите пак са недоволни !
41
3
 
9
 
! Отговори
до 46 глобализацията преди 5 години
РОБЕ ТИ КОЙТО НЕ ЗНАЕШ КЪДЕ СЕ НАМИРАШ ТРЪГНАЛ АНАЛИЗ ДА ПРАВИ ЕЗИКА НА ГОСПОДАРИТЕ ТИ ЛИ Е ГЛОБАЛИЗАЦИЯ БЕ ***?
40
6
 
19
 
! Отговори
до съюзника на сащ преди 5 години
ТЕРОРИСТИЧНАТА ГРУПИРОВКА НАРИЧАНА ДЪРЖАВА САЩ Е НЕЗАКОННО ДЕЮРЕ И ДЕФАКТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА СИРИЯ .....В НАРУШЕНИЕ НА ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ НОРМИ ПО ВСИЧКИ СЪГЛАШЕНИЯ И ЗАКОНИ.ПОНЕ СЕ ПОДГОТВИ А ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ СЪЮЗНИЦИ СА СЪУЧАСТНИЦИ...
39
9
 
7
 
! Отговори
до 36 преди 5 години
Никаква полза няма да пиша ама все пак---за Щатите знаем 2-пъти въстановиха европа с техен капитал отнеха на Англия колониите срещу помощ през 2-световна ,най силни са икономически станаха и световен жандарм победиха и разтуриха варшавския договор и СИВ --да надяваха се на друг вид Русия ,но КГБ-то не се е отказало и си едеиствало поне на фронта на военните разработки --сега всичко е ясно Русия срещу целия Запад и дето има един лаф отново ,,руские едут,,--не знам и ми интересно докъде ще стигнат
38
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До KMТова е глобализация руско националистче. Свиквайте.
37
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко да е залязваща, ами те империите залязват векове наред. Процеса е започнал, и е само въпрос на време. А за *** които си мислят, че това нас трябва да ни радва, нека се замислят, че и ние сме част от тази империя. Че САЩ са сътворили адски много злини по света е факт, както е и факт, че ние ще страдаме когато неминуемо САЩ фалират.
36
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РазсъдливМного ми е интересно след като САЩ няма съюзници, кои са съюзниците на Русия. Можеш да ги изброиш поименно.
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Тръмп !Заслужава Нобелова награда за Мир !
34
5
 
25
 
! Отговори
KM преди 5 години
ДА ВИ ТЪРПЯ ЧУЖДИЦИТЕ И АНГЛОСАКСОНИЗМА ВЕЧЕ ВЗЕ ДА МИ ПИСВА В БЪЛГАРИЯ МЕРНАТА ЕДИНИЦА Е КИЛОМЕТЪР МИЛИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ ПОНЕ ПРЕВЕЖДАЙТЕ НАПИСАНОТО ДО КРАЙ МНОГО МОДЕРНИ СТАНАХТЕ С АНГЛИЙСКИ ЧУЖДИЦИ ВМЕСТО ПОЧИВНИ ДНИ ВЕЧЕ БРЪЩОЛЕВИТЕ УИКЕНДИ НАГЛЕЦИ КОИТО НЕ УВАЖАВАТ СОБСТВЕНИЯТ СИ ЕЗИК ПОДЛЕЦИ МАЙКОПРОДАВЦИ...БЪЛВАТЕ ЧУЖДИЦИ НА КИЛОГРАМ И СЕ МИСЛИТЕ ЗА МОДЕРНИ ПЛЕМЕ НЕДЪГАВО БЕЗРОДНО!
33
6
 
23
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Съюзник ли ти е страна, която те заплашва с унищожение? Съюзник ли е страна, която, намирайки се на хиляди километри подкрепя сепаратисти,намиращи се на границата ти? Затова Ердоган пита "кви сте вие бе и чий го дирите тука"....
32
6
 
27
 
! Отговори
Разсъдлив преди 5 години
Ето какво мислят американците за "съюзниците" си. Когато не им изнася ги заплашват директно с "опустошаване". Нормалните хора да не слушат трoловете, а да помислят. Ако утре Турция бъде опустошена, България ще е най-потърпевша. Така че думите на президента трябва да бъдат посрещани от нас българите с голямо безпокойство. Благодарен съм на Тръмп, че за разлика от останалите, поне е искрен. Вече и на децата им стана ясно, че САЩ са империя, която няма съюзници, няма приятели, а само интереси.
31
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците леко накакаха гащите