Тръмп към Турция: Атакувате ли кюрдите, опустошаваме ви!

US президентът предупреди и кюрдите да не провокират Анкара
Обновена: 14 яну 2019 10:04 | 14 яну 2019 08:45,
143
Тръмп към Турция: Атакувате ли кюрдите, опустошаваме ви!
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп предупреди Турция за икономическа катастрофа, ако атакуват кюрдите след изтеглянето на американските войски от Сирия, и наред с това призова кюрдите "да не предизвикват" Анкара, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

"Започваме отдавна закъснялото изтегляне от Сирия, като същевременно бием здравата и от много страни малкото останало от халифата на групировката "Ислямска държава". Ще атакуваме отново от налична наблизо база, ако тя се възстанови. Ще опустошим икономически Турция, ако атакува кюрдите. Трябва да се създаде зона за сигурност от 20 мили", написа в Тwitter Тръмп.

"Също така обаче не искаме кюрдите да провокират Турция. Русия, Иран и Сирия бяха най-облагодетелствани от дългосрочната американска политика за унищожаване на ИД в Сирия - естествени врагове. Ние също имаме полза, но сега е време да върнем войските си у дома. Край на БЕЗКОНЕЧНИТЕ ВОЙНИ!", добави той в друг пост.

Обявеното през декември изтегляне на американските военни, разположени в Сирия да се справят с ИД, беше приветствано от Турция, но застраши положението на кюрдските сили, които се биеха редом със САЩ срещу джихадистката групировка, припомня АФП.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплашва да предприеме военно настъпление в Северна Сирия, за да прогони бойците от кюрдските Сили за защита на народа, които Анкара смята за терористи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Време е Турция да помисли за напускане на НАТО. Не е нормално "съюзник" да те заплашва с унищожаване"И какъв съюзник е Турция? Ердоган е един най-обикновен изнудвач и рекетьор. Когато и да го ударят по ислямската тиква все ще е късно? НАТО е съюз на демократични държави а не на диктаторчета като Ердоган.
29
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарение на Тръмп, Турция още повече ще бъде тласната към Русия. Турците вече са напълно наясно коя е империята на злото. КОЙ мачка цял свят за собствено облагодетелстване. Велик е Путин, две мнения няма. Ако не е той да внася баланс и да е опора на огнетените, юдео-краварския произвол щеше да е достигнал невиждани размери. Време е Турция да помисли за напускане на НАТО. Не е нормално "съюзник" да те заплашва с унищожаване.
28
13
 
13
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
Като пишете поне поне да не е на ангро вие па ептен не гледате какво пишете --Украйна фалирала 5 пъти ама европеиците и давали пари ,че да не иде при РФ--те РФ са десет пъти по-гладни та и сигурно ще оправят Украйна--не гледаш ли че в Русия от ден на ден положението на народа е по--лошо... и недей да пишеш ,че не е вярно и колко зле сме ние итн.т. Може да сме зле ,но българите заминават на Запад не към Раша .Не аз Олбраит мисля им каза ,че са Бангладеш тъпкан с оръжие --пазят си мизерията.
27
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая да не се окаже, че Тръмп напуска Сирия по искане на водещият му офицер от КГБ Путин? Дори и да е така както подозирам Тръмп, накрая нещата ще се обърнат от само себе си срещу Русия, защото тя няма ресурс да възстанови Сирия, а липсата на такъв ресурс е воденичния камък който ще удави трите бивши империи, руската, османската и персийската.
26
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С държави като турския халифат, няма нужда да прави нищо- само да обяви че мисли да направи нещо и те са наполовина фалирали, като го прибавиш към половината фалиране от 2018-та и Ердоган ще си търси купувач на държавата.
25
13
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
И Тръмп се изказа ... Точно Ердоган няма как да нападне кюрдите, след като всички си играят на пясъчника. Но двамата умело хвърлят пясък в очите на Русия например, защото в момента само Турция е пим-понката между САЩ и Русия
24
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХахаНе ви ли омръзна всичко да обяснямате с евреите?
23
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две думи на Тръмп и ... лирата пада с 50%.Америка е сила.Русия и Турция са азиатски бантустани.
22
7
 
13
 
! Отговори
ДРУГАРЯ ТИКВОВ преди 5 години
разрешил ли е вече УСА самолетите да зареждат в САРАФОВО когато пускат бомби над АНАДОЛА
21
21
 
27
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Каква суперсила са САЩ като нямат независима политика? Напълно контролирани са от евреите. "Суперсила" са евреите, а не онази 300 милионна биомаса от ***.
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДимитърДимитър, разбирам че си фен на Тръмп, но когато обещаваш нещо трябва да го изпълняваш както си го обещал, иначе всеки може да прави помен с чужда пита.
19
5
 
9
 
! Отговори
БАЦЕ, БАЦЕ преди 5 години
Пак се свърза с неподходящи хора. Ще се прегръщаш с ЕРДОГАН. Вече ти го има в досието с компроматите на ЦРУ
18
1
 
21
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
До АнонименТова за стената драги е демокрация, а не диктатура, като в други държави. Иска 5 милрд., ще чака одобрение. Не е разпасан двор като тук и в други държави с вожд....
17
3
 
11
 
! Отговори
ОТИВАМ ЗА ПУКАНКИ преди 5 години
Чакам началото с нетърпение
16
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една бърза справка - Украйна изпадна в някакъв конфликт и фалира 6 пъти първата година. После спря да фалира, защото ЕС почна да й налива милиарди ерво, да я поддържа някак си, че да не вземат да гласуват за присъединяване към РФ...
15
12
 
16
 
! Отговори
Това са САЩ преди 5 години
Залязваща империя.
14
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп едва ли може да покаже на картата къде е Сирия и Турция, ама иначе голям го вади. Какво стана с оградата? Сега се моли на конгреса за едни 5 милиарда долара за да я построи и да си изпълни обещанието. Само че хората помнят какво беше обещал, че ще накара Мексико да плати оградата а сега се гъне като червей защото нито може да накара Мексико, нито може да накара Конгреса да платят за празните му приказки.
13
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"САЩ са бивша суперсила."Що бе, изброй ми суперсилите? Кои държави безпроблемно биха могли да водят война срещу някой, на другия край на земното кълбо без да си дават много зор? Ще ти ги изброя:САЩ(НАТО като цяло)Русия....Другите издишат. Китайците дори се водят регионални. А Пуйкия се бута да е суперсила, ама малко става като онова с подковаването на коня, дето и жабата се наредила. Пуйкия в момента ако се опита да води война да речем покрай Австралия и я брой фалирала за 7 дена.
12
3
 
44
 
! Отговори
Край преди 5 години
Браво Доналд - върни американските войничета у дома. Винаги ми е било жал за тях. Нямат право да пият бира до 21г. но имат право да се бият и загиват от 18г.Странно място е света и САЩ също.
11
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп - най-страшния кошмар на анадолците. Гледайте как само им цвъка по главите, а ония си траят :)