Прямият ерген! Той е човекът, който шепне на ухото на Тръмп

Линдзи Греъм е със силни политически позиции
17 яну 2019 22:00, Елка Василева
32
Прямият ерген! Той е човекът, който шепне на ухото на Тръмп
Линдзи Греъм. Снимка: архив, Reuters

"Кажете на Доналд Тръмп да върви по дяволите". "Линдзи Греъм е срам за хората" - Тръмп и Греъм със сигурност не започнаха отношенията си с добър тон, а с пламенни публични изказвания, но в крайна сметка републиканският сенатор успя да накара милиардера да се вслушва в думите му, но понякога не се колебае да му противоречи, пише Франс прес.

Шейсет и три годишният Линдзи Греъм, който има силно медийно присъствие, във вторник получи ново признание, когато за първи път ръководи заседанието на престижната правосъдна комисия на Сената за изслушване на номинирания от Доналд Тръмп кандидат за министър на правосъдието Бил Бар.

Заседанията на комисиите се следят внимателно от медиите и това укрепи още повече политическата позиция на Греъм, който от 2003 г. е сенатор от щата Южна Каролина.

Линдзи Греъм заяви пред медийната група "Макклачи", че се надява изслушването на Бар да протече в дух на уважение, а демократите се притесняваха от критиките, отправени от Бар срещу разследването на подозренията за съглашателство между предизборния екип на Тръмп и Русия.

„Това е истински ад", възмути се миналия септември Греъм при изслушването на съдия Брет Кавано, който сега вече е член на Върховния съд. С това изказване Греъм потресе Сената след дългите часове, посветени на обвиненията в опит за изнасилване отпреди 35 години, отправени срещу консервативния съдия.

"Ще гласувам за вас и се надявам, че онези, които вярват в справедливостта, също ще гласуват за вас", допълни той, връщайки внезапно надеждата на републиканците, които за известно време си мислеха, че Кавано няма да бъде одобрен заради разтърсващите показания на неговата обвинителка Кристи Блази Форд.

Брет Кавано накрая успя да убеди достатъчно сенатори и влезе във Върховния съд. А Линдзи Греъм, който не трябваше повече да доказва лоялността си, засили позициите си пред Доналд Тръмп, с който оттогава редовно обядва и играе голф.

Сенаторът споделя с президента мнението си чрез многото си изявления за кабелни телевизии, знаейки, че Тръмп много ги следи.

Но все пак Греъм не винаги успява да го убеди във вижданията си.

"Това беше идея на Линдзи, но аз я отхвърлям", заяви например Тръмп в понеделник пред камерите, отхвърляйки предложение за излизане от бюджетната парализа, което беше направил сенаторът предната вечер по телевизия Фокс Нюз.

Консервативен по темата за аборта, но от дълго време известен с по-скоро центристките си позиции за имиграцията и околната среда, републиканският сенатор не се колебае да изразява публично несъгласието си с Тръмп, по-специално по външнополитическите въпроси. Например по въпроса за поведението по отношение на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман след убийството на журналиста Джамал Хашоги или по въпроса за обявено неотдавна американско изтегляне от Сирия.

Нищо общо с обидите и пренебрежителните коментари, които си размениха Греъм и Тръмп по време на първичните избори на републиканците за президентските избори през 2016 г., когато и двамата участваха в надпреварата за номинацията.

"Знаете ли как да върнете величието на Америка? Кажете на Тръмп да върви по дяволите", заяви Греъм през декември 2015 г., подигравайки се с кандидатпрезидентския лозунг на Тръмп.

"Линдзи е истински срам за хората", заяви Тръмп в началото на 2016 г. "Той е един от най-тъпите хора, които съм виждал", добави той.

Отношенията между тях се обтегнаха още повече заради критиките на Тръмп към сенатор Джон Маккейн, с когото Греъм беше голям приятел.

Линдзи Греъм "имаше в миналото истински разногласия с президента, но той признава също, че Доналд Тръмп е президентът на САЩ", обяснява пред Франс прес републиканският сенатор Май Раундс. Греъм сега е един от малкото хора, които "могат да седят с президента и да водят откровена дискусия с него", допълва той.

Линдзи Греъм "досега има по-скоро положително влияние" (върху Тръмп), казва сенаторът Марко Рубио пред Франс прес. "Щастлив съм, че Линдзи говори с Тръмп, най-вече по външнополитическите въпроси", допълва той.

От страната на демократите сенаторът Кори Букър смята, че отношенията с Белия дом на Линдзи Греъм са помогнали да се приеме голямата реформа на съдебната система. "Признателен съм за това", казва той.

Бивш адвокат във военновъздушните сили, боравещ с лекота с хумора и самоиронията, Греъм беше член на Камарата на представителите от 1995 г. до 2003 г.

Греъм е ерген и за него от години се носят слухове, че е хомосексуалист, но той редовно отрича. Миналия октомври например пред сайта за светски новини Ти Ем Зет той каза: "Не знам дали това изобщо интересува някого, но искам да кажа, че не съм гей".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Където и да съм слушал хамериканците винаги казват ТИЕМЗИ от къде го измислихте това ТИ ЕМ ЗЕТ?
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп обича да слуша много чужди и различни мнения . Пък дори да влиза в конфликти си взима бележки. Но винаги сам взима решения накрая.В това му е силата. И успеха. И успеха на САЩ до сега.Осталото са бълвочи на медиите. Като непропусната тъпотия, дали Греъм бил гей или не. Разбира се че на първичните избори винаги е имало нападки между кандидатите, но Греъм се държи добре за сега.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За него от години се носят слухове,но той редовно отрича.За да се носят слухове, значи хората не са го засичали с жени.Остава едно обяснение - той е девствен.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Линдзи е истински срам за хората. Той е един от най-тъпите хора, които съм виждал."Някои вярват, че първото впечатление е най-точно. (Линдзи мъжко име ли е?)
11
1
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
*** я не се чуди, Гарелов е на заплата при Доган, турско ченге
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И путин си има съветници ама нас ни интересува радев
9
4
 
2
 
! Отговори
Фройдикинист преди 5 години
Ергена е мъж от които всички жени се възхищават и никоя жена не иска да се ожени за негоТе жените като видят че някоя е тръгнала с мъж и те след нея към същия да и съперничатТо като "ухажваш" една жена е много важно да говориш срещу жените и да се правиш че не ти трябва такаваКойто сваля звезди на жените си спи в празен креватНай-известния БГ-ерген е Батенберг зарязял за негово щастие цяло царствоФ16Бойко го помним с Бенедикт 16,златно-диамантено яйце и мъртвия временен Патриарх Кирил
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя на снимката е гнусен военен лобист, такива като тоя трябва да се слагат в затвора защото пропагандира война! А Купените весничари тук му написали статия хахаха
7
0
 
8
 
! Отговори
Безименния преди 5 години
Стига с тази Велислава Дърева .
6
3
 
5
 
! Отговори
Тръмп, Доналд Дж. преди 5 години
поредната гнусна статия за мене, а аз не съм асоцииран по никакъв начин с този г3й!!
5
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъчи се човека да налее малко акъл в празната глава на Тръмп ама не успява. То е все едно да наливаш с кофа в бъчва без дъно.
4
5
 
2
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
Тръмп, пу тя, меркел ,онази английската к ранта са ясни,мен за дюната *** гложди още и ми е едно свидно и кахърно.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтаматМного са бъгнати ергените,с манталитета на стари моми са. Ужас.
2
8
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Вълшебната дума тук е "ерген", т.е. брака трябва да бъде разрушен! Работете по въпроса!
1
5
 
6
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Значи поне няколко месеца трябва да минат за да се прокарат такива новини. От департамента ли ви спускат графика?