Митата на Тръмп ще са като бумеранг

Шефът на Cisco твърди, че щатските фирми ще платят цената
18 яну 2019 16:30, Бойчо Попов
21
Митата на Тръмп ще са като бумеранг
снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Cisco Systems Чък Робинс предупреди американските власти да не покачват митата върху китайските стоки, защото това ще е за сметка на американските иновации, пише Bloomberg.

Компаниите от САЩ ще платят цената за по-високите мита, харчейки по-малко за проучвания и разработки, които могат да доведат до технологични пробиви. Това е заявил Робинс по време на среща с представители на правителството по-рано този месец.

За Bloomberg News той коментира, че е представлявал няколко големи технологични компании освен неговата - Hewlett Packard Enterprise, Dell Technologies и Juniper Networks.

"Ако се насочим към следващата вълна от мита, технологичните компании в САЩ ще трябва да се справят с това и да свият проучванията и развойната дейност, макар че това, което искат да направят, е да са водещи в иновациите", коментира Робинс.  

Какво още казва той вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Истина преди 5 години
До До 11 УФтобаче това което китаеца ще произведе за 100$, американеца ще иска 2100$, така че няма как да се върне производството в УСА. могат само да печатат пари и да купуват от китай. Малко по-малко иновациите ще се изместят и те. така че вместо просперитет, развитите държави ще се превърнат в дом за мързеливци от останалия свят и ще банкрутират по-бързо!
14
4
 
2
 
! Отговори
До 11 УФт преди 5 години
Ти май изобщо не вдяваш. Ако всичко се произвежда в Китай Сащ умират. Тръмп просто иска да върне индустрията в Сащ, затова слага мита. Ти това ако не разбираш защо изобщо пишеш коментари , да хабиш пространство ли ?
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как мистър Робинс да ни убеди че високотехнологичните компании ще платят повишението на митата. Повишението ще бъде платено единствено от крайните потребители, защото митата ще бъдат калкулирани в крайната цена на продукта. Единствено може да паднат обемите на продажби заради по-високите цени.
12
0
 
0
 
! Отговори
Окото преди 5 години
До Анонимен 3Една малка тайна - инженерите никога не са управлявали компаниите. Дори и някой, който е на управителска длъжност, да е бил инженер преди това, той вече не изпълнява инженерна функция.
11
6
 
4
 
! Отговори
Плъхове в капан... преди 5 години
USA и ЕС почнаха да да се гърчат твърде видимо..Путин се усмихва с пръст на спусъка...
10
2
 
10
 
! Отговори
уфтсар преди 5 години
До Анонимен 10Господин икономист, митата се отразяват върху крайните цени на продуктите, което увеличава цената им. Ще рече, митата се плащат от американските потребители, а не от китайските производители. Митата са допълнителен данък. Тръмп намали данъците с няколко процента, но с митата сега взима повече данъци от потребителите.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чрез митата се защитава родната икономика , кое е толкова сложно да се разбере. Има компании които искат да се произвежда в Китай , понеже е евтино и да се продава в Сащ, с огромна печалба. Ми добре , платете си митото . Кое е толкова сложно. С сащ безработицата падна под 4 % заради митата и спирането на вноса. Сащ се опитват да спрът Китай да не стане първа сила, но *** ги съветват да си изнесът индустрията в Китай и да се напълнят с нелегални имигранти и IQ 73, било полезно за икономиката
8
10
 
4
 
! Отговори
MAGA2020 преди 5 години
Когато имам възможност, гледам свободните интрвюта на този клоун. О боже милий боже! Много често дори не може да се разбере какво казва, ломоти нещо, несвързано от което не може да се направи никакъв логичен извод. Единственото нещо, което се вижда много ясно е некотролируемата му нарцистична мега-егомания. За него всичко е"аз, аз. аз, аз, аз, аз, аз ...!" Пък да не говоря за MAGA2020 навалицата, които точно пасват на оранжевия клоун, който каза: "Аз обичам необразованите хора!"
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днеска в Бритбард имаше статия за страни справящи се някак си с тумбите *** от близкия изток и африка! Между тях беше и България, статията изрично посочва колко трудно е да направиш стена/ ограда в условията на психо- марксистката пропаганда в Европа.
6
1
 
1
 
! Отговори
Бате Слави преди 5 години
До Анонимен 5 Прави се сравнение с други държави, а не котчини! България в най-добрия случай да е в категорията на бантустаните, но не е държава. Слушай "А бе нема такава държава" от Слави Трифонов, за релакс.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митата грешни, недействащи, бумеранг били и незнам си какви, а всички пищят и проклинат Тръмп че китай потъва като продънено корито! Айсиктир на " оупън бордърските" тикви, БРАВО НА ТРЪМП!MAGA 2020!
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори тексаският селянджър Жоро Храста изглежда като интелектуален колос в сравнение с тази оранжева тиква! О Америчка, ... "the land of the brave and the home of the free" ... my ass!! Само който не е бродил из краварника не знае каква деградация, кощунство, разврат и пропадналост бушува е в новия Вавилон!
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви технологични пробиви ? От 10 тина години стоим на едно място. Само телевизорите стават по големи и предаванията по ***. И това е най вече защото счетоводството управлява компаниите , а не инженерите. Затова и плачете за Китай зашото са евтини.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бумеранг за кого? Спада в продажбите на Епъл се дължи на китайския пазар. Защо индийския и китайския пазар ще предпочетат по-скъпи американски продукти пред азиатски. Ей къде е Южна Корея, ако не искат китайски телефони. По-лесно и евтино е да сглабят японски коли за масовия потребител на собствена територия, така стимулират собствените икономики.
1
9
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Тоя *** каквото и да прави все е грешно. Най правилно ще е ако някой го препарира и го поставят препариран да си изкара мандата