Задържаха във Венеция българин, осъден на 25 г. в САЩ

Той е измамил хиляди американци и прибрал от тях $2 млн.
Обновена: 23 яну 2019 20:45 | 23 яну 2019 17:55, Нели Христова
21
Задържаха във Венеция българин, осъден на 25 г. в САЩ
Снимка: Pixabay

Тази нощ във Венеция е арестуван 50-годишният български гражданин с канадско гражданство. Той беше обект на международно издирване заради произнесена срещу него в САЩ присъда от 25 години затвор, съобщава италианското издание "Венеция тудей".

Името на българина не се съобщава, предават от БТА. 

Във Венеция мъжът бил отседнал в луксозен хотел със съпругата си. Апелативен съд се очаква да задейства процедурата по екстрадирането на задържания към САЩ.

Българинът е бил осъден миналата година от окръжен съд в Ню Йорк по обвинения в измама и пране на пари. Той извършил въпросните престъпления от 2008 г. до 2015 г.

През 2015 г. българинът е бил арестуван, но след това пуснат под гаранция. Според обвинението заедно със съучастници той е успял посредством различни схеми, а също и чрез заплахи, да измами хиляди американски граждани.

Измамите са били за общо 2 милиона долара. Парите били изнесени извън САЩ посредством международни банкови мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПо добре в затвор в САЩ ,отколкото да живее в Россия.Рашките щяха да му вземат парите ,а и затворите в Раша не са много луксозни.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ще крадеш от янките в особено големи размери поне отиди в държава която няма споразумение с тях за екстрадиране. Русия е една, но има и много други... А иначе янките са отмъстителни копеуенца и няма да го оставят туку така, но 25 години няма да лежи. Жоро "Мицубишито", дребния измамник от Чикаго го осъдиха на 15 години за подобни схеми, но лежа по малко от половината...
7
1
 
10
 
! Отговори
Дюлгерин преди 5 години
В щатите като го върнат ще си спомня само с носталгия за изгубените дни,25 годинки,може и да го видим по кримиканала,търпение му е майката.
6
11
 
7
 
! Отговори
РАША НАША преди 5 години
ГРАЖДАНСТВО БЪЛГАРСКО И КАНАТСКО А КЪДЕ РОДЕН БЪЛГАРИЯ ИЛИ КАНАДА КЪДЕ СЕ РОДИ ТОЙ Е ПРДИМНО ГРАЖДАНИН НА ТАЗИ СТРАНАИ ПОСЛЕ ДРУГОТО.СИНЪТ МИ Е РОДЕН В БГ ИМА И РУСКО ГРАЖДАНСТВО НО НАЙ НАПРЕД СЕ ГОВОРИ ЧЕ Е БЪЛГАРИН ПОСЛЕ ЧЕ Е ГРАЖДАНИН НА РУСИЯ.ПИШЕТЕ ПО ГРАМОТНО ДА СЕ РАЗЛИЧИ ГРАЖДАНСТВОТО
5
0
 
12
 
! Отговори
ууу преди 5 години
До Анонименда не би да е лъжа, че наказанията при нас са символични?
4
1
 
10
 
! Отговори
Стефан Христов преди 5 години
До bolbov: Не ми се вярва да е такъв, те са мошеници на дребно. За такива мащаби се иска акъл...
3
3
 
17
 
! Отговори
Стефан Христов преди 5 години
Знам, че съм ***, ама това "български гражданин с канадско гражданство" е пълен оксиморон! Ако авторката *** Христова има поне малко професионално достойнство, първо да се извини на читателите, а после малко поне да се ограмоти по темата.А за задържания - да е мислил, когато ги е вършил тия измами! Американците не прощават...
2
1
 
34
 
! Отговори
Бъдещ емигрант преди 5 години
А тук изнасилил, гаврил и убил 10 г по съкратена процедура. Баси с тези закони няма да се оправим...
1
1
 
29
 
! Отговори
някой преди 5 години
всеки с акъла си! грешката му е след като е духнал с парите е останал в Европа а още по голямата му грешка е че е в луксозен хотел, а не в хижа надълбоко в гората където да си хвърля дърва в печката докато си пие уискито и ходи един път в месеца за провизии :)е дали тогава щяха да во хванат :)