Ледена епоха: Студът в САЩ вече взе 21 жертви

В страната са регистрирани над 30 температурни рекорда
39

Снимка: Reuters

Арктическият студ с температури до минус 49 градуса по Целзий вчера парализираха американския Среден Запад, причинявайки смъртта на най-малко 21 души, предаде Ройтерс.

Предстои затопляне, но това не успокоява хората, особено уязвими групи като бездомниците и възрастните.

Още по темата
Властите в множество щати свързаха смъртните случаи с леденостудения въздух. Броят на жертвите се увеличи от 12 на 21, след като бе съобщено за най-малко деветима, починали в резултат на студовете.

Според метеорологичната служба подобна арктическа вълна в големи райони на Средния Запад и Североизтока не е имало повече от 20 години. Регистрирани са над 30 температурни рекорда.

По данни на компанията за финансова информация "Рефинитив" през последните дни американците са използвали рекордни количества газ за отопление на жилищата и офисите си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Какви глупости са това, каква е тази нацистка пропаганда? Всички ние, редовните читатели на Днесa знаем, че в момента света е жертва на Глобалното Затопляне! Всички ледове се разтапят и нивото на Световния Океан се повдига с всеки изминал ден и час. Всички, които отричат Глобалното Затопляне са Анти-Глобалисти, Ксенофоби, Фашисти, Ислямофоби и Крааайно Десни Националисти (каквото и да означава това)!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се поразрових из нета и прочетох, че никога досега България не е имала такова скапано и крадливо управление, ама на, имаме го вече 10 години.Та така е и със студа в САЩ.
32
2
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
РУСНАЦИ , АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ САЩ ВИНАГИ СА БИЛИ И ВАШИ ПАРТНЬОРИ !!! НЕ ОПРАВДАВАЙТЕ ДЕЙСТВИЯТА СИ С ПРОБЛЕМИТЕ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА !!! ОСТАВЕТЕ ПОНЕ БОСТЪН НА МИРА ОТ СТУДА !!!!
31
1
 
2
 
! Отговори
искра фидосова преди 5 години
техните бездомници са изпукали докато са клечали по нужда
30
1
 
15
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
Къде по-точно е измерена в САЩ тази температура от -49 градуса по Целзий, че нещо пак ми мирише на фалшиви(неверни) новини! Сега се поразрових из нета и видях, че във всички градове в Северна Дакота и Минесота, за който има данни, никога не е имало токова ниска температура! Може би пак става дума като колко се усеща температурата! То някой може да каже, че се усеща и като -70оС, ама трябва да му вярваме ли?
29
1
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Представете- сй, + 70 * ,...Из, Невада,...И, Гена,.. Из, Ю- туп,...
28
0
 
14
 
! Отговори
Мая преди 5 години
Важното е в БГ за е топло. В САЩ ще се оправят и без нас.
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От едни предсказания: " Ще се разпадне или замръзне..."А да видим!Време е за Трета Световна Война, която да вклзчва и ядрено оръжие.
26
24
 
0
 
! Отговори
До До 15 преди 5 години
Знамената са се забили в Берлин, защото на батюшка Сталин му е дремело за загубите в жива сила още от първия ден на войната. Пращал ги на заколение без да му мигне окото. Това, че са били необучени, без оръжие и набързо събрани мъже и момчета и най-вече лагерници, са подробности. Особено, когато зад тях са били частите на ЧК. С ясни указания и задачи - да няма бегълци.Когато един човек си отиде е драма, особено ако е близък и познат, когато си отидат милиони непознати, е само статистика.
25
0
 
22
 
! Отговори
защо ли? преди 5 години
"... броят на жертвите се увеличил ..." Е как няма да се увеличат, щом вместо да приберат бездомните в приюти им раздават двуслойни спални чували?!
24
1
 
30
 
! Отговори
СибириядаАмериканска преди 5 години
Преди години добър политик на име Ал Гор,предупреди какво я чака Америка и света.На-големия замърсител в света,потребяващ 1/4 от енергоносителите не се стресна тогава,а скоро апотеоз на непукизма бе решението на оня със жълтата книжка,да не сафери колко мърси.Да,за да печелиш трябва да произвеждаш много...и да потребяваш много.БУМЕРАНГА НА ЗЛОТО сега е над главите на блюстителите на световния ред,а под краката им спят вулкани.Колко ли "освободени" ги проклинят?Да ви пуснем една тръбица газ?
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснакът от време оно , като събере урожая и се качва върху печката- и така до първа пролет.
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на - 20 олелия до небесата , лигльовци
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20 Ооооо "кафяв" пак ли изпадна в транс?
20
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо санкции,дрънкане на оръжие дали не може да помогне!!
19
7
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
току що погледнах през прозореца, времето е топличко, ръси лек дъждец, "усещането" е за тропически рай с аромат на приключение този уикенд клонящо към подводния свят. Поздрави от Sydney Australia, и не, не съм гошУ ползвам му акаунтчето "назаем"
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рано е да ги броят. Като се размрази напролет. Бездомниците рязко ще намалеят и изчезнат в САЩ.
17
2
 
22
 
! Отговори
Трол Горянин преди 5 години
Мадуро е виновен, Миналата седмица САЩ обявиха че спират доставските на венецулански петрол и говорещият си с отвъдното (приемащ посланиятаа на Чавес , носени от птички) е включил тайното оръжие против капиталистическата пропаганда.
16
34
 
6
 
! Отговори
До” поръчек ...” преди 5 години
Ей, червен тъпир, какви глупости говориш? Бездомни има в цял свят, но в Щатите са най-много, защо ли? Може ли *** ти комунистическо мислене да разбере това, или си свикнал само да крадеш, както всички комунисти? Тези нелегални емигранти, които идват всеки ден от цял свят, къде мислиш някои живеят? Да не би държавата да е длъжна на такива крадци и мошеници(защото половината от тях се занимават с незаконна дейност), да им осигурява дом? Четете, и се просвещавайте, и тогава пишете!!!
15
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахах, в Америка само за няколко дни зима и цялата им страна буквално блокира, а искали да превземат Русия, където времето е такова почти половин година!Как ще стане това?