Тръмп уверява: Нямам разногласия с шефовете на разузнаването

Президентът обвини медиите, че са му изопачили думите
6
Тръмп уверява: Нямам разногласия с шефовете на разузнаването
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп увери, че между него и шефовете на американските разузнавателни служби няма разногласие по големите международни въпроси. Тези думи дойдоха броени дни, след като Тръмп нарече разузнавателните ръководители "наивни" и им препоръча да "се върнат в училище", предаде Франс прес.

Президентът обвини медиите, че са изопачили думите на ръководителите на разузнаването по време на изслушване в сенатска комисия в началото на седмицата.

Още по темата
"Току-що приключих едно отлично заседание в Овалния кабинет с моя екип по разузнаването, който ми каза, че онова, което е заявил пред Сената във вторник, е било зле интерпретирано от медиите", написа Тръмп в Туитър.

"Ние сме напълно съгласни за Иран, за групировката Ислямска държава, за Северна Корея и прочие. Техните изявления са били деформирани от пресата", допълни президентът, цитиран от БТА.

Във вторник пред комисията по разузнаване на Сената в Конгреса говориха шефката на ЦРУ Джина Хаспъл и директорът на Националното разузнаване Дан Коутс. Те се изказваха за големите глобални заплахи. Картината, която те обрисуваха, най-вече в частта за Иран, но също и за Северна Корея и за ИД, показа различия между тях и позициите на Тръмп.

Последва остра реакция на президента, който обвини разузнавателните шефове в наивност и каза, че те може би трябва да се върнат в училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оранжевият клоун има два официални туита, в които казва точно това, което сега отрича! Как може да се разбере кога Донатът лъже? Много просто - ако устните му мърдат и пръститете му пишат, да знаете че идва цунами от лъжи! Слушам го човека наживо да гъргори на ингилизски, само и само да съм убеден, че някой джурналист няма да му изопачи думите, но този е изперкал отвъд всяка граница на ум и разум, чест и достойнство!
5
1
 
3
 
! Отговори
спиро преди 5 години
Изявленията били деформирани от пресата? Каква преса? Това е открито изслушване пред Сената - тоест всичкото казано го има черно на бяло - и на видео.
4
2
 
0
 
! Отговори
)) преди 5 години
КАК се поднася новината ,ако беше в Русия,някак си тъй щеше да изглежда. "Путин изпраща хората на КГБ (гру) в началните класове,щото са глупави".Всичко се купува ,всичко се продава-навсякъде старата професия върлува,не само по агистрали.... .
3
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Дони пак лъже! И често си променя мнението! Много е зле тоя!
2
1
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Откуп, за, Максйм Гелар,...Според- мен, е, герой,...На, тюлените,...
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доживях да видя шyт на поста президент на САЩ.