Спортни страсти в семейство Тръмп: Барън – млад футболист!

Доналд Тръмп не би го насърчил да играе американски футбол
4 фев 2019 09:10,
13
Спортни страсти в семейство Тръмп: Барън – млад футболист!
Снимка: Reuters, архив

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не би насърчил най-малкия си син Барън да играе американски футбол, но и не би го спрял, ако иска да тренира, предаде ДПА.

Телевизия СBS излъчи вчера интервю с президента часове преди финала на шампионата по американски футбол.

"Това е хубав въпрос. Трудно е да се отговори. Ако иска, да. Но дали ще го подтикна към това? Не", отговори Тръмп. Той отбеляза, че това е опасен и груб спорт.

"Впрочем той играе много футбол, харесва му", добави президентът.

"Много хора, включително и аз, си мислеха, че футболът никога няма да го бъде в нашата страна, но той набира бързо популярност", каза Тръмп.

Това е едно от редките признания към футбола, изречени от американски президент. Футболът дълго време бе смятан в САЩ за женски и детски спорт, но набра популярност най-вече заради испаноезичните малцинства. Тръмп лично лобира за това САЩ да станат, заедно с Мексико и Канада, домакини на Световното първенство по футбол през 2026 г., отбеляза Франс прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това , което не се разбира е , синъткакъв футбол играе . А това , че става дума за два различни спорта е ясно .
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преводът на интервюто е супер - ясно , точно и конкретно се разбира за кой всъщност футбол става въпрос!Все по-рядко за съжаление явно четете какво сте написали!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американския футбол е мъжки спорт, който изисква сила,мислене и отборна игра.-------------------------------------------------------------------------------------------:) За това практикуващите го с IQ под 50.То вярно футболистите не блестят с много ум, но чак като тези от американския футбол не са. Не знам каква мисъл има в това два бизона да се тикат един друг... То и за гледане е скучно.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦецоНяма истински или фалшив футбол. Едното е футбол(американски футбол) а другото е европейски футбол или (сокър). Това са две различни игри.
6
1
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
името му е Барън, не пиши пр0стотии, а и Барън е истински Ариец!!
5
2
 
13
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Анонимен 1Нашата журналистка не знае, че американците наричат футбол тяхната разновидност на ръгбито, а сокър - истинския футбол... :))
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смотан превод. Момчето тренира европейски футбол.Тръмп казва,че не би му разрешил да играе американски, защото е много груб и тежък спорт.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма име като Барън ..боже Господи Байрън се произнася ,елементарно
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евро футбола си е женски спорт понеже лесно може да се играе от жени. Аз съм на мнение че в Eвропа може да има смесени отбори между мъже и жени. Американския футбол е мъжки спорт, който изисква сила,мислене и отборна игра.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има нещо неясно в превода вероятно. Американския спорт е едно, а футбола в Европа и Латинска Америка съвсем друго. Онзи е груб спорт, а после се говори, че е женски и детски спорт. Смесват се нещата от двата вида футбол.