Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, виновен си за всичко!

Димитър Маринов: Идеята за равенство се е превърнала в извращение
7 фев 2019 11:00, Елка Василева
255
Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, виновен си за всичко!
Димитър Маринов. Снимка: архив, Reuters

Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, защото си виновен за всичко. Това каза пред Дарик актьорът Димитър Маринов – участник в номинирания в пет категории за "Оскар" филм „Зелената книга”.

По думите на актьора идеята за равенство в САЩ е прекрасна, но е криворазбрана и се е превърнала в извращение.
 
Според Маринов, който живее зад Океана от близо 30 години, в момента в САЩ се прави това, което Съветската революция е направила навремето – приравняване на цялото общество в посока надолу, вместо нагоре.

"Живеейки тук вече 29 години, аз такова чудо не съм виждал никога. Цялата тази адженда, която е за расизъм, за джендър култура, за т. нар. изравняване, което като идея и презумпция е прекрасно нещо, но е криворазбрано, усукано и за мен вече се превръща в извращение", смята българинът, живеещ в САЩ.

"Разбирането за изравняване идва от факта, че човек, който е с 65 IQ, той би трябвало да има абсолютно всичките права, възможности и реалности с човек, който има 150 IQ. Един човек, който е черен, има същите права на бял, на жълт, на латино - това е прекрасно! Но проблемът е, че всеки един от тези хора, които искат да се уеднаквят, реално като образование, като интелект, като възможности, като талант, като способности не са еднакви. Ние всички сме много различни", коментира Маринов.

"Това, което се прави в момента тук, е това, което Съветската революция навремето направи в Русия - едно абсолютно изравняване. Цялата мисъл и разум на една държава започват да се приравняват надолу, вместо да е обратното и отдолу да тръгва нагоре", каза още той.

"В момента най-страшното в Америка е да си бял мъж - ти си виновен за всичко и останалото не е важно. Не може да се чувстваме дори хора вече. Всеки се е свил, всеки го е страх да каже дори една дума, дори да направи коментар, защото, познайте какво - ще си изгуби работата", добави още актьорът.

Според Маринов това е "унищожаване на стойности и ценности и вместо да отиваме в посока за обединяване, за разбиране, за подаване на ръка, за изслушване, за сближаване, ние правим точно обратното".

Името на българския актьор стана световноизвестно заради майсторското му превъплъщение във филма „Зелената книга“, който има пет номинации за "Оскар" и е с участието на Виго Мортенсен и Махершала Али.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
Траян Дамянов преди 5 години
До до 71Това не се прави, за да се пробута некадърността, а напротив, за да се избегне пробутване на раса наместо кадърност, както се получава тъй като сме склонни да даваме благоволението си и грижата си предимно на своите. Проста логика за начинаещи. Също така трябва и такива квоти да са съобразени със числената пропорционалност в населението, защото в противен случай би се получило това срещу което ревеш - а именно да са стимулирани малцинствата повече от мнозинството.
121
0
 
0
 
! Отговори
Траян Дамянов преди 5 години
Точно с по-силната социална държава на социализма се е тръгвало в приравняването отдолу нагоре, защото хората са били приравнявани по социални грижи нагоре, не надолу, както се случва в капитализма. По точно този начин, както е било в този период, се е изграждало образовано, спазващо законите, морално здраво и незагниващо като идентичност общество, към чиито център всички са били насърчени и подпомогнати да се насочат.А то е ясно че човек е толкова забележителен колкото умът и душевността му поз
120
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
само да до бавя това което дърпа сащ напред са 1 милион събрани от целия свят винститути и лаборатории останалите 300 милиона гмо мозъци само пълнят клозета
119
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредно доказателство за криворазбраната пплиткоректност е, че един от най-слабите и *** филми правени някога-"черната пантера" е номиниран за... Оскар,което от своя страна девалвира стойността на самите оскари до Нула.
118
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В НАТФИЗ явно не се учи география. Америка е голяма, да мръдне малко извън САЩ и да спре да реве колко е бял или пък мъж.
117
53
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да си живял 30г. В Америка, ама не си мръднал на юта от тъпия си балкански манталитет. Жалко з а такива като теб
116
1
 
7
 
! Отговори
Starija hush преди 5 години
Abe kazi s dve dumi BEL NEGAR si ako si ot Evropa spored evreiskite im zakoni na USA.Tova go kazah prd evrein sadq v sada i si izleznah bez da do4akam negovoto evreisko sadebno re6enie.
115
9
 
28
 
! Отговори
Очевидец преди 5 години
Ако беше по времето на Обама,нямаше как да го каже!Слава Богу,че Тръмп,макар и бавно...връща нещата както си бяха!
114
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото спасение за САЩ е Тръмп, нов Обама либераст ще означава слаб САЩ и край със западната европейдна цивилизация.
113
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че си бял , не означава автоматично, че си по-интелигентен от някой латоноамериканец, китаец или ***!!
112
3
 
29
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Всеки който се дръзне да говори против пародията наречена американска ценностна система явно трябва да е русофил. Тези които смятат така обаче не отчитат факта че не ползват мозъка си по предназначение т.е за мислене. Пътят към ада е покрит с добри намерения. Така са казали по-мъдри от мен хора. Добрите намерения се едно нещо а това че в случая с американците и либералите те се превръщат в пародия е съвсем друго. Едни Оскари не могат да минат без глупави интриги а какво остава за всичко останало
111
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е така. Най-страшно е да си бял хетерпсексуален работещ мъж християнин. Правата ти са нула а зъдълженията да храниш и издържаш цялата мързелива и некадърна пacминa огромни. А през това време да си виновен за всичко.
110
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случая Брет Кавано е показателен за думите Маринов - това което се случва отдавна мина всякакви разумни граници! Човек с безупречна репутация като Кавано, бива обвинен от отявлена крайна фемистка член на редица НПО-та Кристин Форд, че виждаш ли когато бил на около 15 или преди повече от 35 години се опитал да я изнасили, тя много се стресирала, но не помнела нито къде, нито кога се е случило това! Най-голямото безумие е че подобна глупост се обсъжда в сената. Случая с Кевин Спейси е аналогочен
109
3
 
44
 
! Отговори
Ко преди 5 години
До ЕВРИКАБелият човек за кое е виновен? В само една от гражданските войни в Китай загиват 30 милиона души, а това е столетие преди индустриализацията и масовото производство на оръжия. А чумата, разнесена по света заради монголските орди и убила 1/3 от световното население, това също ли е по вина на белия човек? Белият човек е дал повече на света от всички останали раси, взети заедно и умножени по 10.
108
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америка и голяма част от западния свят в момента се опитва да прави един много голям и опасен ляв завой! Ако това положене не бъде овладяно скоро ще сме свидетели на граждански войни.Вече виждаме наченки във Франция.Обаче в САЩ това може да има непредвидими последствия тъй като там половината население е въоръжено до зъби със пушки и автомати.
107
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тоя г-н Димитър Маринов, не е много прав! Така нареченото IQ не е пряко, нито косвено свързано с никакъв цвят на кожата, нито с пол!"Бре, а недей. Просто виж коефициента по страни по официални данни на ООН и пак ела да дрънкотиш небивалици.
106
17
 
4
 
! Отговори
Венецуела преди 5 години
IQ ако ти е по голямо ти няма да искаш държавата да ти даде преднина пред другите сам ще си я извоюваш. Това да не ти е България. Америка е страната на можещите ане на IQ равен старт за всеки.
105
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздрави за смелостта да го каже публично.Според мен нещата там започват да се обръщат, защото хората пропищяха от феминестки, активистки, *** и всякаква "соушъл джъстис" ***.Джордън Питърсън, Бен Шапиро, Тъкър Карлсон и Майло Янопулос ги побъркват по диспутите.
104
2
 
34
 
! Отговори
Petar, NY преди 5 години
Живея в САЩ от 2004-а и съм напълно съгласен с Митко. Махалото се люшна наобратно. Маса жени прогресираха само защото са жени и им се дават повече възможности. Ако си бял мъж си накрая на опашката. Но всичко ще се оправи. Жените са добри когато им е дефиниран проблема и им се даде да ръководят екип без да разбират в детайли какво се прави. Просто обичат да говорят повече. Мъжете сме добри в създаването но не ни бива много в организацият. Истината е по средата. Трябва да работим заедно.
103
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди всичко това един голям бизнес, НПО-тата са групи за натиск, плащаш си и те сипят помия по врага ти. Отделно така се упражнява власт, така се печелят фанатизирани последователи, тълпа овце под твой контрол, когато им кажеш да скачат, те само питат колко високо. В САЩ демократите яхнаха феминистката вълна, раздуха проблема, но за щастие здравия разум и традионните патриархални ценности, взеха надмощие.