Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, виновен си за всичко!

Димитър Маринов: Идеята за равенство се е превърнала в извращение
7 фев 2019 11:00, Елка Василева
255
Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, виновен си за всичко!
Димитър Маринов. Снимка: архив, Reuters

Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, защото си виновен за всичко. Това каза пред Дарик актьорът Димитър Маринов – участник в номинирания в пет категории за "Оскар" филм „Зелената книга”.

По думите на актьора идеята за равенство в САЩ е прекрасна, но е криворазбрана и се е превърнала в извращение.
 
Според Маринов, който живее зад Океана от близо 30 години, в момента в САЩ се прави това, което Съветската революция е направила навремето – приравняване на цялото общество в посока надолу, вместо нагоре.

"Живеейки тук вече 29 години, аз такова чудо не съм виждал никога. Цялата тази адженда, която е за расизъм, за джендър култура, за т. нар. изравняване, което като идея и презумпция е прекрасно нещо, но е криворазбрано, усукано и за мен вече се превръща в извращение", смята българинът, живеещ в САЩ.

"Разбирането за изравняване идва от факта, че човек, който е с 65 IQ, той би трябвало да има абсолютно всичките права, възможности и реалности с човек, който има 150 IQ. Един човек, който е черен, има същите права на бял, на жълт, на латино - това е прекрасно! Но проблемът е, че всеки един от тези хора, които искат да се уеднаквят, реално като образование, като интелект, като възможности, като талант, като способности не са еднакви. Ние всички сме много различни", коментира Маринов.

"Това, което се прави в момента тук, е това, което Съветската революция навремето направи в Русия - едно абсолютно изравняване. Цялата мисъл и разум на една държава започват да се приравняват надолу, вместо да е обратното и отдолу да тръгва нагоре", каза още той.

"В момента най-страшното в Америка е да си бял мъж - ти си виновен за всичко и останалото не е важно. Не може да се чувстваме дори хора вече. Всеки се е свил, всеки го е страх да каже дори една дума, дори да направи коментар, защото, познайте какво - ще си изгуби работата", добави още актьорът.

Според Маринов това е "унищожаване на стойности и ценности и вместо да отиваме в посока за обединяване, за разбиране, за подаване на ръка, за изслушване, за сближаване, ние правим точно обратното".

Името на българския актьор стана световноизвестно заради майсторското му превъплъщение във филма „Зелената книга“, който има пет номинации за "Оскар" и е с участието на Виго Мортенсен и Махершала Али.
 


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
Траян Дамянов преди 4 месеца
До до 71

Това не се прави, за да се пробута некадърността, а напротив, за да се избегне пробутване на раса наместо кадърност, както се получава тъй като сме склонни да даваме благоволението си и грижата си предимно на своите. Проста логика за начинаещи. Също така трябва и такива квоти да са съобразени със числената пропорционалност в населението, защото в противен случай би се получило това срещу което ревеш - а именно да са стимулирани малцинствата повече от мнозинството.
131
0
 
0
 
! Отговори
Траян Дамянов преди 4 месеца
Точно с по-силната социална държава на социализма се е тръгвало в приравняването отдолу нагоре, защото хората са били приравнявани по социални грижи нагоре, не надолу, както се случва в капитализма. По точно този начин, както е било в този период, се е изграждало образовано, спазващо законите, морално здраво и незагниващо като идентичност общество, към чиито център всички са били насърчени и подпомогнати да се насочат.А то е ясно че човек е толкова забележителен колкото умът и душевността му поз
130
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
само да до бавя това което дърпа сащ напред са 1 милион събрани от целия свят в
институти и лаборатории останалите 300 милиона гмо мозъци само пълнят клозета
129
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поредно доказателство за криворазбраната пплиткоректност е, че един от най-слабите и *** филми правени някога-"черната пантера" е номиниран за... Оскар,което от своя страна девалвира стойността на самите оскари до Нула.
128
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В НАТФИЗ явно не се учи география. Америка е голяма, да мръдне малко извън САЩ и да спре да реве колко е бял или пък мъж.
127
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И мен ме е "страх"..... вече 28 години.
126
51
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Може да си живял 30г. В Америка, ама не си мръднал на юта от тъпия си балкански манталитет. Жалко з а такива като теб
125
1
 
7
 
! Отговори
Starija hush преди 5 месеца
Abe kazi s dve dumi BEL NEGAR si ako si ot Evropa spored evreiskite im zakoni na USA.Tova go kazah prd evrein sadq v sada i si izleznah bez da do4akam negovoto evreisko sadebno re6enie.
124
9
 
26
 
! Отговори
Очевидец преди 5 месеца
Ако беше по времето на Обама,нямаше как да го каже!Слава Богу,че Тръмп,макар и бавно...връща нещата както си бяха!
123
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Единственото спасение за САЩ е Тръмп, нов Обама либераст ще означава слаб САЩ и край със западната европейдна цивилизация.
122
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това, че си бял , не означава автоматично, че си по-интелигентен от някой латоноамериканец, китаец или ***!!
121
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
""Аз съм бил за по 1 месец там и после не мога 6 месеца да се осъзная.""
Хей,...... ходи за по 12 месеца в Коми и не се връщай.
120
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
""Джордън Питърсън, Бен Шапиро, Тъкър Карлсон и Майло Янопулос ги побъркват по диспутите.""Бе ти в ред ли си........... всичките, които изреждаш стават единствено за раздухване на fake news и диверсии.
119
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Либералната *** е по-лоша от нацизма...
118
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Унищожават ни, а ние им се кефим.... ...е, те това е либерастката демокрация, която ни е заробила !
117
3
 
27
 
! Отговори
Петърчо преди 5 месеца
Всеки който се дръзне да говори против пародията наречена американска ценностна система явно трябва да е русофил. Тези които смятат така обаче не отчитат факта че не ползват мозъка си по предназначение т.е за мислене. Пътят към ада е покрит с добри намерения. Така са казали по-мъдри от мен хора. Добрите намерения се едно нещо а това че в случая с американците и либералите те се превръщат в пародия е съвсем друго. Едни Оскари не могат да минат без глупави интриги а какво остава за всичко останало
116
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е така. Най-страшно е да си бял хетерпсексуален работещ мъж християнин. Правата ти са нула а зъдълженията да храниш и издържаш цялата мързелива и некадърна пacминa огромни. А през това време да си виновен за всичко.
115
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Случая Брет Кавано е показателен за думите Маринов - това което се случва отдавна мина всякакви разумни граници! Човек с безупречна репутация като Кавано, бива обвинен от отявлена крайна фемистка член на редица НПО-та Кристин Форд, че виждаш ли когато бил на около 15 или преди повече от 35 години се опитал да я изнасили, тя много се стресирала, но не помнела нито къде, нито кога се е случило това! Най-голямото безумие е че подобна глупост се обсъжда в сената. Случая с Кевин Спейси е аналогочен
114
3
 
43
 
! Отговори
Ко преди 5 месеца
До ЕВРИКА

Белият човек за кое е виновен? В само една от гражданските войни в Китай загиват 30 милиона души, а това е столетие преди индустриализацията и масовото производство на оръжия. А чумата, разнесена по света заради монголските орди и убила 1/3 от световното население, това също ли е по вина на белия човек? Белият човек е дал повече на света от всички останали раси, взети заедно и умножени по 10.
113
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Америка и голяма част от западния свят в момента се опитва да прави един много голям и опасен ляв завой! Ако това положене не бъде овладяно скоро ще сме свидетели на граждански войни.

Вече виждаме наченки във Франция.

Обаче в САЩ това може да има непредвидими последствия тъй като там половината население е въоръжено до зъби със пушки и автомати.