Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, виновен си за всичко!

Димитър Маринов: Идеята за равенство се е превърнала в извращение
7 фев 2019 11:00, Елка Василева
255
Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, виновен си за всичко!
Димитър Маринов. Снимка: архив, Reuters

Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, защото си виновен за всичко. Това каза пред Дарик актьорът Димитър Маринов – участник в номинирания в пет категории за "Оскар" филм „Зелената книга”.

По думите на актьора идеята за равенство в САЩ е прекрасна, но е криворазбрана и се е превърнала в извращение.
 
Според Маринов, който живее зад Океана от близо 30 години, в момента в САЩ се прави това, което Съветската революция е направила навремето – приравняване на цялото общество в посока надолу, вместо нагоре.

"Живеейки тук вече 29 години, аз такова чудо не съм виждал никога. Цялата тази адженда, която е за расизъм, за джендър култура, за т. нар. изравняване, което като идея и презумпция е прекрасно нещо, но е криворазбрано, усукано и за мен вече се превръща в извращение", смята българинът, живеещ в САЩ.

"Разбирането за изравняване идва от факта, че човек, който е с 65 IQ, той би трябвало да има абсолютно всичките права, възможности и реалности с човек, който има 150 IQ. Един човек, който е черен, има същите права на бял, на жълт, на латино - това е прекрасно! Но проблемът е, че всеки един от тези хора, които искат да се уеднаквят, реално като образование, като интелект, като възможности, като талант, като способности не са еднакви. Ние всички сме много различни", коментира Маринов.

"Това, което се прави в момента тук, е това, което Съветската революция навремето направи в Русия - едно абсолютно изравняване. Цялата мисъл и разум на една държава започват да се приравняват надолу, вместо да е обратното и отдолу да тръгва нагоре", каза още той.

"В момента най-страшното в Америка е да си бял мъж - ти си виновен за всичко и останалото не е важно. Не може да се чувстваме дори хора вече. Всеки се е свил, всеки го е страх да каже дори една дума, дори да направи коментар, защото, познайте какво - ще си изгуби работата", добави още актьорът.

Според Маринов това е "унищожаване на стойности и ценности и вместо да отиваме в посока за обединяване, за разбиране, за подаване на ръка, за изслушване, за сближаване, ние правим точно обратното".

Името на българския актьор стана световноизвестно заради майсторското му превъплъщение във филма „Зелената книга“, който има пет номинации за "Оскар" и е с участието на Виго Мортенсен и Махершала Али.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
59
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Ето това е резултат от Либералите, НПО-та и Марионетни политици!
41
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да дърпа кредити и да гледа лъскави токшоута докато се слее със зомбираната тълпа, какво се е разревал демокрацията и капитализъма са най-съвършените системи.
40
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му пречи на този актьор да се превъплати в ролята на черен и да си изживее живота щастливо като такъв. Ще е ролята на живота му.
39
2
 
26
 
! Отговори
мииии, преди 5 години
Научно фантастичния роман на френския писател Пиер Бул (La Planète des singes) е на път да се реализира в действителност на планетата Земя.И това ще бъде край на всякаква цивилизация.
38
5
 
76
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Много правилно го е казал човека. Лошото е че това е модата която сега залива Запада...
37
40
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който ви е казал, че само защото си бял ще живееш в разкош и богатство без да си мръднеш пръста жестоко се е подиграл с вас. Хахаха
36
74
 
15
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Тоя г-н Димитър Маринов, не е много прав! Така нареченото IQ не е пряко, нито косвено свързано с никакъв цвят на кожата, нито с пол! От всички раси, и от двата пола има и умни, има и ***! Умът не се измерва по расов, или полов признак! Самият той демонстрира, че с право се зачислява в редиците на гьоновете! А, и още нещо: Някой, като изцепи такива разсъждения, отново си припомням какво точно значи: Мълчанието е злато!
35
2
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе казано в коментар на Иво Христов по време на президентските избори в САЩ: ,,Най зле е в момента в САЩ е да си бял мъж в активна възраст, християнин, с нормална професия, хетеросексуален! Ти си длъжен да работиш и издържаш всички - гейовете, педелвайсите, обратните, джендарите, емигрантите, бежанците, латиносите, африканците, афроамериканците, всякакви защитници на човешките права, флора, фауна и каквото се сетите! Ха сте се обадили, ха са ви обвинили в расизъм и секстормоз!.....
34
1
 
55
 
! Отговори
хора преди 5 години
нещата отиват на зле, който е нормален го правят на май.муна, който не е читав му раздават бонуси, хората се отчайват все повече и това отива към трета световна война, жалко за децата ни, ще живеят в голям тормоз
33
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най страшното е да си глупав.
32
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Путин може да сложи ред ,че света стана мешаница като Ноев ковчег!Хора и живогни натъпкани на едно място!
31
42
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Нещо или статията не предава вярно думите му или Гн Маринов си е заврял главата в ***. Нищо лошо няма жълт черен или бял човек да имат равни права, има много лошо когато приравняваш цвета на кожата или пола на човек с възможностите и ума, пълна тъпотия.
30
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всякакви хора на изкуствотоимат превратни представиза политическите системи .Те просто са учили други неща .Защо трябва да смятат че сасведущи и в политическитетеории . Искуството е надстройка .Папото идва от базата . Защо плачете ?
29
1
 
66
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Почти навсякъде, където се кряка за права, и свободи и двете се разбират криво! И у нас е така! Мен ще ме разкостят, ако направя някакво нарушение, а брата ром, няма дори да му напишат акт, поради липса, или неносене на лична карта!
28
4
 
10
 
! Отговори
46щжэ преди 5 години
Умереният, За САЩ е темата...Що да напуска страната, все пак там ранът здраво. Може да е от ония 45 000 000 , дето са на купони за храна..
27
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И така трябва да стане в целия свят?!!!
26
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Всеки се е свил, всеки го е страх да каже дори една дума, дори да направи коментар, защото, познайте какво - ще си изгуби работата", добави още актьорът." ..............или ще го смачкат власт имащите и тези с многото пари, както е в България! Де, да беше само в САЩ! Навсякъде по света господстват тези с власт и пари. Е, всяко нещо от това има своя край.
25
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вие искате защото сме бели другите да ни носят на ръце ли?
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На никой не му пука, да ходи да бачка там на 3 места после да погледа *** на Кардашиян и да потъва някъде в американската си мечта. От завършени авнаразвиващи се *** акъл не щем.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааааа, моят коментар вече не е 23, а е 22.