САЩ иска от страните в НАТО повече пари за отбрана

А и не били съгласни съюзници от Алианса купуват оръжия от изток
Обновена: 16 фев 2019 17:49 | 16 фев 2019 17:15, Камелия Цветанова
41
САЩ иска от страните в НАТО повече пари за отбрана
Снимка: МС

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова днес страните от НАТО да дават повече пари за отбрана.
САЩ не могат да стоят безучастно, докато съюзници от Алианса купуват оръжия от изток, заяви още Пенс в изказването си на Мюнхенската конференция по сигурността, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Още по темата

"Ние няма просто да гледаме как наши съюзници купуват оръжие от наши противници", предупреди вицепрезидентът на САЩ, цитиран от ТАСС.

"Няма да можем да гарантираме мира на Запад, ако наши съюзници зависят от Изтока", подчерта Пенс.

Вицепрезидентът на САЩ призова освен това ЕС да признае председателя на венецуелския парламент Хуан Гуайдо за "единствения легитимен президент на Венецуела".

Пенс отправи своя апел не просто към отделните страни членки на Европейския съюз, а към блока като цяло, отбеляза Ройтерс.

Гуайдо, който се самопровъзгласи за президент на Венецуела и бе подкрепен от Съединените щати и други страни, заслужава "останалата част на света" да го признае, каза вицепрезидентът на САЩ. Той нарече венецуелския президент Николас Мадуро "диктатор, който трябва да се оттегли".

Пенс настоя европейските страни да се оттеглят от ядреното споразумение с Иран и да се отнесат сериозно към заплахата, каквато представлява използването на телекомуникационни съоръжения, доставяни от китайската компания Хуавей (Huawei), отбеляза АП.

САЩ ще продължат да преследват "останалите джихадисти от "Ислямска държава" въпреки предстоящото изтегляне на техните военни части от Сирия, заяви Пенс на конференцията в Мюнхен, цитиран от АФП.

"САЩ ще запазят силно присъствие в района и ще продължат да преследват останките от "Ислямска държава" навсякъде и винаги, когато си подадат мръсната глава", заяви Пенс на форума в Мюнхен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: оръжиенатоалиансПенс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на тоя на снимката бих му препоръчал да се застреля .много е дърт и грозен.а в главата му вакуум ;празна тиква.дано путин им види сметката.да живее русия
34
1
 
11
 
! Отговори
Shark преди 5 години
САЩ иска...пари, иска Европа да съди някого, иска да има бази навсякъде, иска, иска....САЩ само иска. А какво дава? Войни по целия свят, хиляди убити невинни и милиони бежанци. Сега наред е Венецуела. Докога светът ще търпи терора на САЩ??
33
2
 
11
 
! Отговори
българин преди 5 години
НАТО да се разпусне незабавно!
32
2
 
14
 
! Отговори
Ето това е НАТО! преди 5 години
НАТО е дойна крава за краварите! Те си правят ракетите и си ги продават на будалите, а ползата е никаква. Също като рекетьори са, изнудват ни както мутрите изнудват! А за защита, само *** биха им повярвали, ще ни пазят, колкото опазиха Кипър от Турция! Турция си разцепи половина Кипър, но краварите се правят на слепи. Утре ако Турция си реши да отцепи половин България, краварите пак ще бъдат слепи!
31
2
 
4
 
! Отговори
До, властта,. преди 5 години
Утвърдете, нов- бюджет,...Подчиняввайте- се, на, образа,...Щом- желаете, да- не- прйличате,..На, откачените,.От, втората - световна.....
30
2
 
5
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До Анонимен 28Кр.етен ще викаш на дядо си! Липсва ти май възпитанието в първите 7 години?
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сега не се е чуло откак НАТО съществува да е спасило някого от нещо. А сега искат и още пари за същото неспасяване. Нагли ко.пелета.
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента няма по-голям враг за Европа от лyмпенизирана Америка. Политици от върхушката им обикалят като цветарки различни европейски страни за да сеят разделение в Европа и да блокират всякакви изгодни европейски проекти, да задължават страните да купуват американско оръжие и т.н. Американската външна политика е токсична. Махайте се от Европа.
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и в България вече няма такива,дето мислят за общия интерес,а какво остава за САЩ.Пенс говори именно за общия интерес.Именно общият ни интерес изисква да не наливаме пари в джобовете на общия ни враг. Ти като четеш, замисляш ли се?
26
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв пазарен принцип бе, кре тен?Тука става въпрос за война, не за кебапчета.
25
2
 
16
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Те не само, че не искат да се купуват оръжия от изток, но искат да се купуват само от тях! Къде е тук пазарният принцип? По същия начин ни прецакаха и производството на тютюн и тютюневи продукти, пак за да нямат те конкуренция.
24
2
 
14
 
! Отговори
наблюдаващ преди 5 години
След толкова години(1990г.),започна да се изяснява защо не приеха Руската Фед.,в НАТО.Първо:Зада има заплаха и удържане( враг пред вратите на Европа).Второ: Дюкяна за железарията да е само един-без конкуренция за алъш-вериш в самият алианс.
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22.Посочете един американец на които не му дреме за личните му финанси.По скоро не им дреме за съюзниците им,отколкото за личната облага от комисионата за сделките им.То и в България вече няма такива,дето мислят за общия интерес,а какво остава за САЩ.Наивниците вече са аут от политиката.Останаха само келеперджиите. Не
22
1
 
3
 
! Отговори
Гепи преди 5 години
Не е лошо ,че искат.Всеки търгува.Но правилата са двустранни при тазидейност.Затова все стоят низвергнатипри това войсково, с доста над акъламощ.Прости стопански маркери.Спзвайте ги и ще ви продаваме.
21
1
 
25
 
! Отговори
Лесно доказуемо преди 5 години
втората студена война е в ход!При венен бюджет 10 пъти по-голям от този на руснаците и ефективност 15 пъти по-малка американците както им чуваме исканията вече са загубили!
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Дреме им на фара на американците за жълтите стотинки, които ще получат от нашите Ф-16. Това, което ние купуваме не е достатъчно и за половин ескадрила. Основният купувач на американско оръжие си е самият САЩ. Самите те купуват повече българско оръжие (което някак се озовава в ръцете на ИДИЛ), от колкото ние тяхно. Това, за което го правят е че просто посредством договора за подръжка, който е неотменен за всякаква нова техника по света получават контрол над авиацията ни.
19
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече и на децата е ясно ,че политиците от САЩ използват натиск върху съюзниците си за да се облагодетелстват лично от оръжейните сделки.Такъв е случаят и със самолетите F-16 за БГ-тото.Използвайки членството на България в НАТО ,налагат сделка за самолет,които нито е произведен нито е на въоръжение някъде.Ами ако НАТО се разпадне,какво правим тогава?
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До svetlio 19А ти какво си въобразяваше, когато ни НАТИКАХА в тази терористична организация - отан??? Че ни "викат" за да ни подаряват цветенца ли????
17
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макеин пукна но макейщината му остана и както се вижда е заразна.Тия с тези си изцепки сами забиват гвоздеите в ковчега си.САЩ вече не можели да осигуряват сигурността на Европа.Това не означава ли,че ще я зарежат като барани яйца в полуг.Тогава НАТО да се саморазпусне и Европа да си създаде обща армия и отбранителна система а не да пълни хазната на САЩ срещу голи обещания.А дали този плач не е заради комисионите от оръжейните фирми на САЩ.Щото е обществена тайна,че там корупцията е за милиарди
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има парадокс. Народа е беден , но малцина и ДЪРЖАВАТА ДЪРЖАТ МНОТО МИЛЯРДИ.Така, че е прав за отбраната. Следва пълна нова организация за парите.