САЩ: Спираме информация към държави, които ползват Huawei

Вашингтон ще насърчава съюзниците си да прекъснат връзки с компанията
22 фев 2019 07:40, Анисия Иванова
100
САЩ: Спираме информация към държави, които ползват Huawei
Снимка: БТА

САЩ няма да могат да обменят информация или да си сътрудничат пълноценно с държави, които използват технология на китайския гигант Хуавей в техните информационни системи от ключово значение, заяви днес американският държавен секретар Майк Помпейо, цитиран от ДПА.

"Ако дадена държава възприеме това и го въведе в някои от ключовите си информационни системи, няма да може да обменяме информация с нея, няма да можем да работим заедно с нея", каза Помпейо по телевизионния канал "Фокс бизнес".

"В някои случаи има риск да не можем да разполагаме американски ресурси, американско посолство или американски военен преден пост", добави Помпейо, като каза, че споделя със съюзниците подробностите за този "реален риск".

В много по-меко изявление от това на Помпейо, президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали в Туитър ценните характеристики на 5G мобилната технология и насърчи американски фирми да се включат, като същевременно изтъкна, че не желае да блокира китайските съперници.

"Желанието ми е САЩ да спечелят чрез съревнование, а не като блокират по-напреднали в момента технологии. Ние винаги трябва да сме лидерите във всичко, което правим, особено като става дума за вълнуващия свят на технологията!", подчерта Тръмп, пише БТА.

САЩ в момента обмислят забрана на Хуавей, като насърчават съюзниците си да скъсат собствените си връзки с тази компания, изтъквайки близостта й с китайското правителство.

Изявленията на Тръмп и Помпейо бяха направени в разгара на напрегнати търговски преговори във Вашингтон между представители на САЩ и Китай. САЩ настояват също за екстрадицията на главния финансов директор на Хуавей Мън Ванчжоу, която е арестувана в Канада.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аааааааааааааааакой говори за свободен пазарза открити границиза свободно движение на стоки и хораза краваршингтон това означава да си отвориш пазара за техните стоки и да си оставиш природните богатства да ти ги вземат за без парии да осигуряваш евтина работна ръка за да богатеяттака е в доброволната колония българия
20
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само наглоста на американското правителство, може да се мери с простотията на нашето
19
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малеееее ! Ща ревна сига ча нема да приказвам с сша
18
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България огромна част от телекомуникационната структура е изпълнена от Hiawei. От 1999г по търговете на бтк печелеше hiawei. Печелеха, защото са добри.
17
4
 
39
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Още през 70-те старата ми баба разправяше,че жълтата раса ще завладее Света,пишело го в Библията.Попът на село го бил казал.Тя впрочем беше неграмотна,но в сметките никой не можеше да я излъже.Тогава си мислех,че ако има нещо такова наистина,то става въпрос за Япония(която точно тогава излезе на второ място след САЩ).За Китай и дума да не ставаше-митът за паничката с ориз на ден беше актуален.И какво стана накрая-приказката излезе вярна!Въпросът е откъде са знаели тия,дето са я пуснали????
16
2
 
58
 
! Отговори
бай х преди 5 години
никой не ще да купува нагризаната ябълка и е най добре да забранят конкуренцията ....
15
0
 
46
 
! Отговори
Един от село 6 преди 5 години
Американците ще казват какво да си купуваш, какво да ядеш, как да се облича, с кого да се наевеш. Ние сме *** сякаш. Все едно друг друг да ти обуе панталоните.
14
2
 
73
 
! Отговори
гфдгфд преди 5 години
Демокрация по американски. Не ни харесва Иран и петролът му? Ще наложим санкции на всеки който търгува с него. Не ни харесва Китай с неговата електроника? Ще наложим санкции на всеки който търгува с него. Не ни харесва президента на Венесуела? Ще санкционираме всяка държава която подкрепя Мадуро.
13
2
 
27
 
! Отговори
татул преди 5 години
Когато акъл за политики свърши илилипсва ,идват ръбести камъчета.С тозиподход битката е загубена и помпео ев самоизолация, и Тръмп ще преглъща.Нямат качествен дипломат.Искат да секупува само ябълката,но и тя недавадобри информ.решения.Ние пък сме гозакъсали откъм информация.*** сър.
12
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отивам да си закупя Хюавей с кеф ,да ги е яд краварите.
11
1
 
49
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Явно само с печатане на долари и принуждаване на другите да ги ползват просперитет не се постига!Да си бяха внесли поне кадърни бели(и жълти) хора,та да им развият сектора,а не да се пълнят с лош материал от Латинска Америка,Африка и Близкия изток!Сега,като не върви тяхното,ще спират чуждото....
10
3
 
48
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Пак ли Путин ще ви бъде виновен.
9
3
 
74
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Пазарна икономика по американски. Не с конкурентни цени и технологии, а със заплахи и санкции...
8
25
 
6
 
! Отговори
BG преди 5 години
Поредният китайски *** !
7
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия наглеци са на път да се "сварят"в собственият си идиотизъм!
6
4
 
40
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААОбаче "Хуавей" хич не е майтап работа!Децата имат такива телефони и работят та пушек се вдига.Бяха купени като силен компромис,обаче с времето се доказаха.Не бих казал че са много пазени,щото си знам наследниците.Е не ги удрят в земята,де,ако това е критерий.
5
12
 
11
 
! Отговори
Мартин преди 5 години
Да да, само американскан техника ще купуваме, защото тя е най-добрата. Казвам ви го като служител на хпе сега дикси, който отива на работа в момента.
4
1
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ли е същността на пазарната икономика ?
3
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КИТАЙСКИТЕ ХАКЕРИ ВЕЧЕ ПОТРИВАТ РЪЦЕ.В САЩ ПАК ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ВИЯТ НА УМРЯЛО.
2
2
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакаме САЩ да разпоредят и нашите наведени да въведат китайското ембарго.Няма по-нагли монополисти от американските мошеници.И по-наведени изпълнители от нас.